Normal

Skjelbred: – Visste ikke at vi hadde et høydehus en gang

BERLIN (NRK.no): Hertha-spiller Per Ciljan Skjelbred (26) ble overrasket da han fikk høre at proffbokser Cecilia Brækhus (32) benytter seg av fotballklubbens høydehus. Han har aldri vurdert å bruke det selv.

Cecilia Brækhus og Ciljan Skjelbred

UKJENT MED HØYDEHUS: Per Ciljan Skjelbred (innfelt) er omfavnet av norsk idretts lovverk, og kan ikke bruke høydehus. Det har han heller ikke gjort, forteller han til NRK.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Nei, jeg har ikke brukt det. Jeg visste ikke at vi hadde et høydehus en gang. Jeg fikk først vite om det etter at det ble slått opp i media at Cecilia bruker det, forteller tysklandsproffen til NRK.no.

per ciljan skjelbred

FAST PÅ HERTHA: Per Ciljan Skjelbred har spilt seg til fast plass på Hertha Berlin. Men høydehus bruker han ikke.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Sist uke ble det skapt overskrifter da det ble kjent at den norske boksedronningen Cecilia Brækhus benytter seg av et omstridt høydehus i opptreningen til sin neste boksekamp i januar.

Les: Brækhus møter fransk eks-verdensmester

Unngår omstridt forbud

Brækhus har fått låne et høyderom hos fotballklubben Hertha Berlin, som hun bruker daglig. Der kan hun trene i en simulert høyde på opptil 2700 meter over havet, fortalt.

– Det er første gang jeg bruker det. Det fungerer veldig bra, uttalte Cecilia Brækhus til NRK.no.

Høydehus er forbudt i Norge, men Brækhus slipper unna det særnorske forbudet ettersom hun bedriver en, sett med norske øyne, ulovlig idrett (proffboksing er ikke tillatt i Norge).

Les også: Høydehusekspert: – Brækhus sender uheldig signal

Forbudt for Skjelbred

Men selv om Brækhus kan gjøre som hun vil, gjelder det norske forbudet med full styrke for fotballspiller Per Ciljan Skjelbred i Hertha Berlin.

Midtbanemannen hevder imidlertid å aldri ha hørt om den tyske klubbens høyderom. Han ønsker heller ikke å blande seg inn i den norske debatten hvorvidt høydehus er greit eller ikke.

– Jeg legger meg ikke bort i det. Det er helt uinteressant for det jeg driver med. Jeg er aldri oppe på 3000 meters høyde – jeg spiller fotball i lavlandet, sier han.

– Jeg vet at hun (Cecilia Brækhus journ.anm.) trener der, og det er flere av gutta på laget som har bitt seg merke i det også, sier Skjelbred til NRK.no før han bryter ut i latter.

Bruk av høydehus ble forbudt i Norge i 2003. I resten av verden finnes det imidlertid ingen begrensninger på høydehusbruken. Dermed har forbudet blitt et særnorsk fenomen.

Trives i Berlin

Skjelbred er på lån i hovedstadsklubben etter en vanskelig debutsesong i Hamburg. Skjelbred slet med å spille seg inn på laget, og valgte å fortsette proffholdet i Hertha Berlin på en ettårig låneavtale.

I Berlin har nordmannen fått langt mer tillit enn i sin første tyske klubb, og vært fast inventar på Herthas midtbane i høst.

– Det har vært helt fantastisk. Jeg har fått spille fra dag én, omtrent. Det har vært en meget positiv opplevelse i forhold til det første året i Hamburg, forteller han.

Fotballnyheter