– Italia-missene kan ødelegge hele EM for Torres

Spania-proff Vadim Demidov tror Fernando Torres' sjansesløseri mot Italia kan ødelegge mesterskapet for Chelsea-spissen.

Torres og Demidov

Vadim Demidov er bekymret for Fernando Torres' EM etter sjansesløsingen mot Italia.

Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / Afp

Torres

Fernando Torres tildeles det gule kortet.

Foto: PATRIK STOLLARZ / Afp

– Torres hadde blitt en helt annen person om han hadde satt de sjansene, sier Demidov til NRK.no.

Real Sociedad-proffen fulgte nøye med da Fernando Torres ble byttet inn for Cesc Fabregas mot Italia søndag, og fikk se Chelsea-spissen skusle bort flere store sjanser, samt pådra seg et gult kort.

– Kan ødelegge EM for Torres

Torres har slet tungt i Premier League i år, og mange har pekt på at han mangler selvtillit. Den har neppe blitt noe bedre etter Spanias første EM-kamp.

– Én kamp som denne bør ikke påvirke en så god spiller, men Torres har slitt lenge. Jeg er usikker på hvordan han reagerer, men han ville utvilsomt fått det lettere om han hadde satt sjansene, sier Demidov.

– Kan en så skjeiv start ødelegge mesterskapet for Torres?

– Jeg tror det kan gjøre det for ham. Han får ikke bedre selvtillit av dette, men det er akkurat det han egentlig trenger.

Se høydepunktene fra kampen her! (saken fortsetter under videoen)

Video Spania - Italia

Høydepunkter: Spania - Italia 1-1

– Savnet David Villa

Vadim Demidov

Vadim Demidov var gjest i NRKs EM-studio søndag.

Foto: NRK
Balotelli

Også Mario Balotelli misset storsjanser og fikk gult søndag. - Han blåser i det, tror Demidov.

Foto: TONY GENTILE / Reuters

Torres var imidlertid ikke den eneste stjernespissen som misset store sjanser søndag. Også Italias Mario Balotelli, på forhånd spådd til en mulig redningsmann for støvellandet, nølte altfor lenge alene med Casillas.

Vadim Demidov er likevel ikke like bekymret for Manchester City-angriperen.

– Jeg tror Balotelli blåser i det. Han tenker nok litt over missen sin han også, men jeg tror han klarer å gå videre lettere enn Torres, sier Demidov.

Spania startet Italia-kampen uten noen rene spisstyper på banen. David Villa er ute på grunn av skade, mens Torres åpenbart ble veid og funnet for lett for førsteelleveren.

– Jeg savnet Villa. Han hadde satt de sjansene Torres fikk. Spanjolene manglet en spiss med gode avslutningsegenskaper, sier Demidov.

Italienerne imponerte Demidov

Spanjolene stanget lenge mot det italienske forsvaret, som for dagen lå med tre midtstoppere. Det hersket stor usikkerhet rundt hva et stjernefattig italiensk lag kunne by på i EM, men taktikken imponerte i alle fall Demidov.

– De var veldig flinke. Når man er tre i midten er det lettere å bryte foran, siden man har to mann bak seg om man bommer. Italia gjorde alt riktig bakover, skryter han.

– Blir Spania for tro mot sin egen spillestil når de møter et så tett forsvar?

– Nei, i dag fikk de betalt da de klarte å tråkle seg gjennom på sedvanlig vis. Spania nyter så stor respekt at alle vil tilpasse seg deres spillestil. Selv tenker de bare på seg selv.

Skryter av Negredo

Demidov har selv spilt mot de fleste spanske landslagsspillerne i den spanske toppserien, og mener flere leverte under pari mot Italia.

– Særlig Xabi Alonso hadde litt å gå på. Han pleier aldri å gjøre feil, men i dag hadde han et par. Spania savner også Puyol i forsvaret, men det går seg nok til etterhvert, sier han.

Om stjernene ikke leverer varene, har Demidov flere «ukjente» navn som kan stå fram og overraske.

– Negredo er ufattelig god. I tillegg har du Navas, som fikk noen minutter i dag, og midtstopperen Martinez. De kan alle overraske, varsler han.

Fotballnyheter