NRK Meny
Normal

Skandalescener før VM-avgjørelse

Dagen før England håper å få fotball-VM, stormet publikum banen i Birmingham og ga oss scener som smakte vondt av 1980-tallet.

FBL-ENG-LCUP-BIRMINGHAM-ASTON VILLA

Det kom til stygge episoder hvor gjenstander ble kastet.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Hundrevis av jublende Birmingham-tilhengere stormet inn på banen etter 2-1-seieren over byrival Aston Villa i ligacupsemifinalen.

De jublet foran Villa-fansen, og det kom til stygge episoder hvor gjenstander ble kastet.

Det var akkurat det siste Englands VM-søkerkomite ønsket dagen før FIFA-styret skal avgjøre om fotballens hjemland får arrangere VM i 2018.

- Det ser ikke bra ut når fansen løper på banen og konfronterer det andre lagets tilhengere. Det tok oss tilbake til den mørke tidsalderen, og det ødela litt av gleden for oss, sa Birmingham-manager Alex McLeish til Sky Sports.

Saken fortsetter

Britain League Cup Soccer

Hundrevis av jublende Birmingham-tilhengere stormet inn på banen.

Foto: SIMON DAWSON / Ap

Ingen god dag

Birmingham-fansens glede var forståelig. Laget hadde ikke vunnet mot erkerival Villa på sju forsøk, men onsdag var det endelig de blås tur.

Nikola Zigic scoret det avgjørende 2-1-målet seks minutter før full tid, og Birmingham er i en cupsemifinale for første gang på ti år.

Serbiske Zigic hadde ellers ingen stor dag på jobben, men da spisskollega Cameron Jerome slet seg løs på Birminghams høyreside og fikk lagt inn, var Zigic endelig der han skulle.

Den over to meter høye spissen fikk lirket ballen forbi gjestekeeper Brad Friedel.

Brøt forbannelsen

Tapsrekken på seks strake kamper mot Villa ble brutt da lagene møttes i serien for en måned siden. Da endte det målløst på Villa Park.

Onsdag trakk Alex McLeishs menn endelig det lengste strået. Sebastian Larsson sørget for tidlig ledelse til vertene med scoring fra straffemerket. Richard Dunne forårsaket straffen da han hindret Lee Bowyer innenfor 16-meteren.

Dunne og forsvarskollegene i Villa hadde mer trøbbel i minuttene som fulgte, men det var likevel bortelaget som fikk den neste scoringen.

Gabriel Agbonlahor sørget for målet etter en halvtimes spill. Villa, med John Carew på benken hele kampen, hadde sine sjanser både før og etter matchvinnerscoringen, men uten å få uttelling.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.