Hopp til innhold

Skandale-Ribery rotet det til igjen

Bayern Münchens Franck Ribery opplevde en ny nedtur etter sexskandalen i Frankrike onsdag. Han ble utvist etter bare 37 minutter i mesterligasemifinalen mot Lyon.

Franck Ribery

Franck Ribery fikk rødt kort etter 37 minutter.

Foto: JOHN MACDOUGALL / AFP

Franck Ribery

Ribery stempler Lisandro, som blir liggende.

Foto: Matthias Schrader / AP

Bayern München - Lyon 1-0

Ribery fikk direkte rødt kort etter at han gikk inn i en duell med Lyons Lisandro. Han gikk inn med knottene først og stemplet Lyon-spilleren, som ble liggende på banen etter den grove taklingen.

AVSTEMNING: Var det riktig å gi Ribery rødt kort?

Noen minutter senere fikk også Lyon en spiller utvist etter at Jeremy Toulalan pådro seg rødt kort.

NRKSport.no fulgte kampen '

Risikerer fengsel

Ribery risikerer fengselsstraff og store bøter etter en sexskandale i Frankrike. Han og to andre franske landslagsspillere er anklaget for å ha hatt sex med en prostituert under 18 år. Ribery er avhørt i saken.

Franck Ribery

Franskmannen må luske av banen.

Foto: MICHAEL DALDER / REUTERS

Påtalemyndigheten vil i løpet av kort tid vurdere om det skal ta ut tiltale mot de mistenkte. Ribery kan dømmes til tre års fengsel om retten finner ham skyldig.'

Robben avgjorde

Bayern München vant semifinalen i mesterligaen 1-0 etter at Arjen Robben nok en gang scoret et avgjørende mål for den tyske klubben.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Robbens scoring kom etter 69 minutter, og var et praktfullt skudd fra 20 meters hold. Den tyske klubben vant dermed fortjent. Returoppgjøret går tirsdag.

Det skjer uten Ribery og Toulalan.

Franck Riberys kone Wahiba

Franck Riberys kone Wahiba fulgte kampen.

Foto: OLIVER LANG / AFP

Uenig i utvisningen

Robben var for øvrig kraftig irritert da han ble byttet ut noen minutter før slutt. Det endte i en småkrangel med trener Louis van Gaal ute ved reservebenken.

Etterpå var likevel treneren blid.

- 1-0 er et svært godt resultat, sa van Gaal, som var uenig i utvisningen av Ribery.

Bayern er i sin 13. semifinale, mens Lyon spilte sin første semifinale noensinne onsdag.

Fotball

 • 17-åring frå Stord har signert for Rosenborg

  Cille Nilsen (17) frå Stord har signert for Rosenborg sitt kvinnelag i Toppserien, skriv klubben på sine heimesider. Dei skriv at ho er mellom dei største talenta i Noreg på kvinnesida.

  Nilsen spelar i dag for Avaldsnes, men er på utgåande kontrakt. Ho vil difor vera klar for Trondheim-klubben i sommar. Rosenborg er i dag på andreplass i Toppserien.

 • Flere storoppgjør i cupens 4. runde

  Trekningen av 4. runde i cupen ble foretatt onsdag kveld. NFF serverte tre lokaloppgjør i kampene som spilles onsdag 28. juni:

  Kjelsås – KFUM Oslo

  Bodø/Glimt – Tromsø

  Gjøvik-Lyn – HamKam

  Stjørdals-Blink – Vålerenga

  Raufoss – Viking

  Sogndal – Sarpsborg 08

  Molde – Strømsgodset

  Brattvåg – Brann

  – Vi er fornøyde med ny hjemmekamp og en mulighet til å konkurrere med Hamar og Hamkam som har ligget lengst fremme i distriktet i flere år. Vi kommer til å gi dem kamp. Kristian Onsrud har familie med en stor historie i sportsklubben Gjøvik-Lyn, så vi gleder oss, sier Gjøvik-Lyn-trener Espen Haug til NRK.

 • Nyland ferdig i RB Leipzig

  Fotballkeeper Ørjan Håskjold Nyland fra Volda får ikke forlenget kontrakten sin med Leipzig når den utløper i sommer.

  Det opplyser den tyske klubben i sine kanaler onsdag.

  32-åringen kom til Leipzig i september 2022 etter at klubbens førstekeeper Péter Gulácsi røk korsbåndet. Han har fått minimalt med spilltid.

  Tross utfordringene med spilletid har han fått beholde plassen som førstekeeper på det norske landslaget. (NTB)

  Fotball, trening med herrelandslaget
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Haaland: – Alltid drømt om Champions League-finale

  Erling Braut Haaland er bare noen dager unna å oppfylle en av sine aller største fotballdrømmer.

  Han og Manchester City møter italienske Inter i Champions League-finalen i Tyrkia lørdag. City har allerede sikret seg ligagullet og FA-cupseieren i England denne sesongen.

  – Jeg har alltid drømt om å spille i en Champions League-finale. Det vil være en ære å spille denne kampen, sier Haaland til Manchester Citys hjemmeside.

  – Vi må være på vårt aller beste mot et meget godt Inter-lag. Vi har hatt en utrolig sesong, men må avslutte den på best mulig måte, legger han til. (NTB)

  Champions League - Final - Manchester City Media Day
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Bekreftet: Benzema klar for al-Ittihad

  Karim Benzema takket tirsdag ettermiddag for seg i Real Madrid etter 14 år i den spanske hovedstaden. Nå er det bekreftet at den franske stjernen har signert for den Saudiarabiske klubben al-Ittihad.

  Det bekrefter klubben på sosiale medier.

  – Jeg gleder meg til å oppleve en ny liga i et annet land. Jeg har vært heldig nok til å oppnå fantastiske ting i min karriere og oppnå alt jeg kan i Spania og Europa, sier Benzema.

  – Nå føles det som tiden er inne for en ny utfordring og et nytt prosjekt. Jeg ser fram til å slutte meg til mine nye lagkamerater og sammen med dem hjelpe til å løfte denne flotte klubben og fotballen i Saudi-Arabia til nye høyder.

  Franskmannen vant Ballon d'or i fjor og har vunnet Mesterligaen fem ganger, og La Liga fire ganger. Han endte til slutt med 353 mål for den spanske storklubben.

  Nå følger han altså tidligere lagkompis Cristiano Ronaldos fotspor og fortsetter karrieren i den pengesterke ligaen i Saudi-Arabia. Ifølge spanske Marca vil kontrakten være verdt utrolige 100 millioner euro i året. Det vil gjøre Benzema til en av de best betalte fotballspillerne i verden.

  benzema
  Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP