NRK Meny
Normal

Han skal stoppe brennhete Moa

Lillestrøms islandske sisteskanse slapp inn tre mål mot Sogndal søndag. Likevel tror han at han kommer til å stoppe Mohammed Abdellaoue i landskampen mot Norge på fredag.

Stefan Logi Magnusson og Moa

Stefan Logi Magnusson skal gjøre det han kan for å stoppe Mohammed Abdellaoue i fredagens kamp.

Foto: Scanpix

Det blir ingen enkel oppgave. Abdellaoue har scoret i bøtter og spann for både Hannover og Norge i det siste, og ser ut til å være i storform foran EM-kvalifiseringskampen mot Island.

Det skremmer ikke Stefan Logi Magnusson. Han har alvorlige planer om å holde Islands-buret reint på fredag.

- Island vinner 1-0, sier han til NRK.

Island ligger nederst på tabellen i gruppe H, men har tydelig ikke hatt marginene på sin side og har heller ikke gått med på noen store tap så langt.

- I øyeblikket har vi hatt veldig dårlig uttelling poengmessig, og Norge har spilt veldig bra, men jeg tror vi har gode muligheter hvis vi står sammen. Vi har noe å bevise overfor oss selv som spillere og det er alltid gøy å møte Norge, så det skal nok bli en interessant kamp, sier Magnusson videre.

Lillestrøm-trener Henning Berg vet hva keeperen hans er god for, men han har likevel tro på norsk seier.

- Jeg håper ikke han slipper inn så mye mål, men jeg håper selvfølgelig at Norge vinner, sier Berg til NRK.

Norge er trolig avhengige av å ta fire poeng på kampene mot Island og Danmark. Dermed blir fredagens oppgjør mot Island meget sentralt for Norges EM-sjanser.

Avhengig av Gamst og Riise

Det som kan stikke litt kjepper i hjulet for landslaget, er skadesituasjonen. Mandag meldte Morten Gamst Pedersen forfall til både kampen mot Island og Danmark, og John Arne Riise er også skadet.

Henning Berg

Lillestrøm-trener Henning Berg

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

- Vi er avhengig av å ha alle spillerne tilgjengelig, men Norge har gode muligheter. Slår vi Island har vi alt å spille for mot Danmark på tirsdag, sier Henning Berg.

Viking-trener Åge Hareide tror kampen mot Island bare er et et lite hinder på veien før tirsdagens kamp mot Danmark.

- Jeg tror Norge kommer til å håndtere Island, og da blir det kampen i Parken som blir den store utfordringen, men der kan de klare seg med uavgjort, sier Åge Hareide.

Sogndal-trener Harald Aabrekk er enda mer positiv til Norges sjanser.

- Vi er inne i en positiv trend nå, så jeg gleder meg veldig til å se de to kampene. Jeg tror det blir seks poeng i de to kampene, sier Harald Aabrekk til NRK.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.