Hopp til innhold

Skal revansjere seg mot Chelsea

Arsenal-manager Arsene Wenger prøver å se fremover etter det knusende nederlaget mot Manchester United.

Arsene Wenger
Foto: Scanpix/AFP

Arsenal ble ydmyket av Manchester United hjemme på Emirates Stadium søndag.

Og manager Arsene Wenger hadde ingen intensjoner om å skjule sin skuffelse over det begredelige tapet mot tittelforsvarerne fra Manchester.

- Vi var rett og slett dårlige. Vi gjør mange individuelle feil og dette er en enorm skuffelse for klubben, sa Wenger etter kampen.

Arsenal ligger nå på en tredjeplass i Premier League, tre poeng bak United og fire bak Chelsea. Sistnevnte har en kamp til gode på øvrige konkurrenter.

Kampfakta: Arsenal - Manchester United

Slaktet på hjemmebane

Før 1-3-tapet søndag, hadde The Gunners en god statistikk hjemme på Emirates, blant annet med en gjennomsnitt på tre mål per kamp.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Nani, Wayne Rooney og Darren Fletcher

Nani og Wayne Rooney herjet med Arsenal-forvaret, og stod for hver sitt mål i søndagens oppgjør på Emirates.

Foto: Scanpix/AFP

Men søndag måtte de nøye seg med et trøstemål signert av Thomas Vermaelen, etter at Uniteds angripere nærmest tok kvelden. Samtidig hadde United flere store muligheter som kunne endt med mål.

- Vi er klar over at vi ikke leverte den kampen som var forventet av oss. Men når man til stadighet er ute av posisjon, er det vanskelig å vinne kamper, sier Wenger.

Manageren påpeker at samtlige United-mål kom etter slett forsvarspill.

Revasj mot Chelsea

 Arsene Wenger kan bare konstatere at det ikke blir FA-cup-finale

Wenger forventer langt bedre takter av sine elever mot Chelsea kommende helg.

Foto: Toby Melville / REUTERS

Nå varsler han opprydding i den bakre rekken, og forventer langt bedre prestasjoner fra sine menn i storoppgjøret mot Chelsea kommende helg.

- Vi må slå tilbake og vise at vi har noe i toppen å gjøre. Chelsea-kampen vil være en god anledning til å vise at vi er samlet og sterke.

Men Chelsea har statistikken på sin side.

London-rivalene har møtt hverandre 142 ganger i Premier League. Arsenal har vunnet 40 oppgjør, mens Chelsea har hele 58 seire. 44 av oppgjørene har endt uavgjort.

Onsdag 10. februar spiller Arsenal mot Liverpool.

Tabell fra Premier League

Les også: John Terry reddet Chelsea

Fotball

 • Kasper Hjulmand fortsetter som dansk landslagstrener til 2026

  Kasper Hjulmand (51) har forlenget kontrakten som trener for det danske herrelandslaget i fotball til 2026, opplyser det danske forbundet.

  Kasper Hjulmand overtok som sjef for de danske fotballherrene etter Åge Hareide sommeren 2020.

  Året etter ledet han Danmark til semifinalen i EM, der de tapte 1-2 for England etter ekstraomganger.

  I VM i Qatar i 2022 endte Danmark sist i sin gruppe i puljespillet og måtte reise tidlig hjem. (NTB)

  Kasper Hjulmand
  Foto: LISELOTTE SABROE / AFP
 • Sju personer straffet for Vinicius-hets

  Sju personer har fått bøter og er utestengt fra spanske fotballstadioner for rasisme mot Real Madrid-spiller Vinicius Junior, melder Spanias regjering.

  I januar ble det startet etterforskning av hatkriminalitet da en dokke som tilsynelatende skulle ligne Real Madrid-profilen ble hengt fra en bro foran klubbens treningsanlegg. Episoden skjedde i forbindelse med byderbyet mot Atlético Madrid.

  Sammen med dokken hang et banner med teksten «Madrid hater Real». I mai ble fire personer pågrepet for episoden, og mandag fikk de straffen. De fikk 700.000 kroner hver i bot og får ikke tre inn på spanske fotballstadioner på to år.

  Tre personer fikk også straffen sin for å ha kommet med rasistiske ytringer mot Vinicius i kampen mot Valencia i mai. De må ut med 60.000 kroner i bot og utestenges i ett år. Valencia har tidligere ytret at de selv vil utestenge dem på livstid. (NTB)

  Soccer Racism
  Foto: Tuane Fernandes / AP
 • Flaskekaster utestengt fra Nadderud stadion ut året

  Lokalavisa Budstikka melder mandag at tilskueren som kastet en flaske på dommeren Rohit Saggi etter kampen mellom Stabæk og Vålerenga forrige uke, ikke får se flere Stabæk-kamper på Nadderud i år, men åpner for nye samtaler i august.

  Saggi ble truffet av en flaske da han var på vei av banen etter kampslutt, og fikk senere påvist hjernerystelse.

  Politiet anmeldte hendelsen. Nå forteller Stabæks arrangementsansvarlig Kjetil Ekeli til Budstikka at klubben har hatt et møte med den mindreårige tilskueren og foreldrene hans.

  – Han har fått en utestengelse fra kamper på Nadderud ut 2023. Vi har avtalt et oppfølgingsmøte i august, med mulighet for å forandre deler av straffen, forteller Ekeli til avisa.

  Ledelsen mener det er på sin plass med en straff, samtidig som de ønsker å gi tilskueren en sjanse.

  Saggi
  Foto: Skjermdump/TV 2 og NRK/Hans Solbakken
 • Haavis Roma tapte cupfinalen 0–1 – Juventus avgjorde tre minutter på overtid

  Emilie Haavi og Sophie Roman Haugs Roma måtte se håpet om cupgull ryke da Barbara Bonansea sikret 1-0-seier for Juventus tre minutter på overtid.

  Roma klarte seg imidlertid langt bedre enn da de tapte 2–5 i sesongens siste seriekamp forrige uke. Lagene møttes også i fjorårets cupfinale, da Juventus også gikk seirende ut.

  Hovedstadsklubben holdt lenge unna for Juventus angrepsfotball, og så ut til å klare seg hele veien til ekstraomganger, men i det 93. spilleminutt fikk Bonansea endelig hull på byllen og sikret med det cupgullet.

  Roma vant imidlertid sin første Serie A-tittel denne sesongen etter de slo Fiorentina 2–1 i slutten av april.

  (©NTB)

  Emilie Haavi
  Foto: NTB
 • Barmen snakket på seg rødt kort – da slo Brann tilbake

  AaFK tok en uventet ledelse, mot spillets gang, i første omgang i Eliteserierunden mot Brann søndag.

  For gjestene dominerte spillet de første 45 minuttene. Like etter hvilen fikk de lønn for strevet da Aalesunds Alexander Munksgaard forårsaket straffespark ved å felle bortelagets Frederik Børsting. Sivert Heltne Nilsen satte ballen sikkert i venstre hjørne.

  Få minutter senere pådro hjemmelagets Kristoffer Barmen seg sitt første gule kort da han kom sent og hardt inn i en takling.

  Flere sjanser bød seg for begge lag, før Barmen reagerte verbalt på en dommeravgjørelse som nesten sendte Brann i ledelsen.

  Dommeren ga den tidligere Brann-spilleren hans andre gule kort for dagen, denne gangen for munnbruk. Med det var hjemmelaget en mann mindre på banen.

  Det utnyttet Brann og tidligere Aafk-spiller Niklas Castro, som sendte bortelaget i ledelsen etter 80 minutter.

  10 minutter senere satte Ulrik Mathisen punktum for kampen med Branns tredje mål.

  Det endte 3–1 i Ålesund, og hjemmelaget beholder plassen som tabelljumbo.

  Kristoffer Barmen får rødt kort av dommer Marius Hansen Grøtta under eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Brann på Color Line Stadion.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB