Lørdag skal disse skoene knyttes med lisser i "homofarger"

Alle de profesjonelle fotballspillere i britisk toppfotball blir bedt om å spille med skolisser i "homofarger" i kampene sine kommende lørdag.

FBL-EURO-2012-SUI-ENG-ROONEY -

Alle profesjonelle fotballspillere i Storbritannia blir bedt om å skifte ut sine skolisser med nye i regnbuefarger i kampene sine kommende helg

Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Rogers

Robbie Rogers avslørte at han var homofil samme dag som han la opp. Men seinere ombestemte han seg og fortsatte karrieren i Nord-Amerika

Foto: DANNY MOLOSHOK / Reuters
USAs flagg over regnbueflagget

Stonewall vil sende ut regnbuefargede skolisser til klubbene, det vil si rød, oransje, gul, grønn, blå, indigo og fiolett.

Foto: Ben Margot / Ap

Det skal de gjøre til støtte for homofile fotballspillere som ikke tør å komme "ut av skapet" i frykt for at det skal ødelegge karrieren deres.

Det er organisasjonen Stonewall – en organisasjon som kjemper for de homofiles rettigheter i Storbritannia – som står bak tiltaket.

Og de får full støtte fra en av de store bookmakerne på øya.

– På tide

Kampanjen har tittelen "Right behind gay fotballer", og skal omfatte alle profesjonelle spillerne i England, Skottland og Wales.

– Det er på tide fotballklubber og spillere står fram og tar et tydelig standpunkt mot homofobi i nasjonalsporten vår. Vi er tross alt inne i det 21. århundre, sier Laura Doughty i Stonewall.

– Og ved å bære skolisser i regnbuefargene sender spillerne en melding om støtte til homofile fotballspillere, legger hun til.

Det er omtrent 5000 profesjonelle fotballspillere i Storbritannia, men ingen av dem har stått åpent fram som homofil.

– Frykter for karrieren

– Det er fordi de er redde for å komme ut "av skapet". De frykter for karrieren hvis de skulle gjøre det, sier Doughty.

Stonewall vil sende ut regnbuefargede skolisser til alle de 134 profesjonelle klubbene i god tid før helgens kamper.

Ingen britisk profesjonell fotballspiller har åpent sagt at han er homofil som aktiv. Men noen har sagt det etter at de har avsluttet karrieren.

I mars i år sa Leeds-spilleren Robbie Rogers at han var homofil, samtidig som han sa at han ga seg som spiller.

Men tre måneder seinere begynte han å spille for Los Angeles Galaxy, og ble dermed den første åpne homofile i den nordamerikanske ligaen MLS.

Fotball

 • - Alaba til Real Madrid

  Bayern München-forsvarer David Alaba (28) er klar for Real Madrid, ifølge den spanske storavisen Marca.

  Ifølge avisen har Real og Alaba blitt enige, og østerrikeren vil slutte seg til klubben når hans kontrakt med Bayern München går ut 30. juni.

  Avtalen er ifølge avisen på fire år og sikrer ham en årslønn på omkring 115 millioner kroner. Det er Real Madrids første signering for sesongen.

  Alaba har vært i Bayern München siden 2010.

  David Alaba
  Foto: Handout / Reuters
 • Neville gir seg som England-sjef

  Phil Neville er aktuell som hovedtrener i Inter Miami og trekker seg umiddelbart som landslagssjef for de engelske fotballkvinnene.

  Det opplyser Englands fotballforbund på sitt nettsted mandag ettermiddag.

  Det har vært kjent i en periode at Inter Miami-eier David Beckham forsøker å hente sin gamle lagkamerat i Manchester United som trener.

  Phil Neville
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Juventus feilet i ny toppkamp

  Juventus er på full fart mot å miste Serie A-hegemoniet. Mesterlaget tapte 0-2 i søndagens storduell borte mot Inter.

  Arturo Vidal og Nicolo Barella scoret i hver sin omgang i Milano. Seieren tok Inter opp i 40 poeng, som er like mange som byrival Milan på tabelltoppen. Antonio Conte har ferten av nok en ligatittel han kan legge til på sin sterke CV.

  Verre er det for Andrea Pirlo. Spillerlegenden strever med å rade opp seiersrekker Juventus er vant til å ha. Og søndag mislyktes Cristiano Ronaldo og co. i nok en toppkamp. (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Özil forlater Arsenal

  Mesut Özil forteller til tyrkisk TV at han blir Fenerbahçe-spiller. Han forlater Arsenal uten å ha spilt en klubbkamp siden mars.

  Özil snakket om Fenerbahçe-overgangen i et intervju med den tyrkiske TV-kanalen NTV søndag.

  – Jeg er veldig glad, veldig spent. Gud har gitt meg sjansen til å ta på meg Fenerbahçe-drakten. Jeg kommer til å bære den med stolthet og gi alt for laget, sier Özil. (NTB)

  Ôzil
  Foto: Bogdan Maran / AP
 • Scoret praktmål

  Son Heung-min og Harry Kane var toneangivende, men det vakre målet til Tanguy Ndombele ble kampens øyeblikk da Tottenham vant 3-1 over Sheffield United søndag.

  Like etter at David McGoldrick hadde laget ny spenning i Premier League-oppgjøret med sin 1-2-redusering, vartet Ndombele opp med et stykke fotballmagi da han vippet ballen på akrobatisk i mål fra spiss vinkel og sørget for 3-1 til bortelaget etter 62 minutter.

  Tottenham tok tidlig ledelsen da Serge Aurier nikket inn en presis corner fra Son. Deretter la Kane på til 2-0 med et flott skudd. Etter 3-1-målet til Ndombele kunne Tottenham trygge inn tre nye poeng.

  Ndombele
  Foto: Laurence Griffiths / AP