Drillo: - Vi er 55-45 favoritter mot Danmark

Egil Drillo Olsen frykter absolutt ikke Danmark før storkampen 26.mars. Norge liker å møte den danske spillestilen og statistikken gjør Norge til favoritter, sier Drillo.

Egil Drillo Olsen

Egil Drillo Olsen ser på Norge som favoritter foran møtet med Danmark.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Før laguttaket knyttet det seg spenning til to plasser. John Carew har meldt fra om at han sliter med en skade i ryggen, og er trolig ute. I den andre enden er keeper Jon Knudsen definitivt ute med en brukket finger.

jon knudsen

En brukket finger satte ham ut av spill. Jon Knudsen har meldt forfall til Danmark-kampen.

Foto: Thomassen, Christian / SCANPIX

Egil Drillo Olsen

Det er stor mediainteresse foran kampen mot Danmark.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix
John Carew

John Carew sliter med vond rygg. Men han har ennå ikke meldt forfall til landskampen.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters
Espen Bugge Pettersen

Espen Bugge Pettersen er med i troppen. Men det er også Rune Almenning Jarstein.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix
Thomas Rogne

Thomas Rogne, Celtic, er eneste nykommer i troppen.

Foto: DAVID MOIR / Reuters
Rune Almenning Jarstein

Rune Almenning Jarstein konkurrerer med Espen Bugge Pettersen om keeperplassen.

Foto: Teigen, Trond Reidar / SCANPIX
Jonathan Parr

Aalesunds Jonathan Parr fikk fornyet tillit fra Drillo.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix
Moa Mohammed Abdellaoue

Moa kommer til å bli svært viktig på laget om John Carew ikke blir med.

Foto: JOHANNES EISELE / Afp
– John Carew har ikke meldt forfall. Han er derfor med i troppen. Men dersom han ikke kan spille, regner jeg med at han tar kontakt, sier landslagssjef Egil Drillo Olsen
.

Er du enig i Drillos vurderinger? Legg inn dine kommentarer i kommentarfeltet under artikkelen.

–Norge er favoritter

Egil Drillo Olsen ser på Norge som favoritter foran møtet med Danmark 26. mars. Han viser til statistikken som gjør Norge til en mer sannsynlig vinner enn Danmark.

– Norge er sånn 55-45 favoritt. Jeg sier dette ut fra Det gjør jeg ut fra spillermateriell, slagkraft og også hjemmestatistikk. Jeg har trent det norske landslaget temmelig nøyaktig ti år, og på de årene har vi tapt bare en kvalifiseringskamp på Ullevaal, sier Egil Drillo Olsen.

– Frykter uflaks mer enn skader

Før kampen mot Danmark er det helt klart at Norge sliter med skader. Det er ikke bare keeper Jon Knudsen som er ute. Tom Høgli og Bjørn Helge Riise er usikre. Det samme gjelder altså John Carew.

– Jeg bryr meg ikke så mye om skadene. De kan selvsagt ødelegge for oss, men skadene kan jeg ikke gjøre noe med. Jeg frykter uflaks mer, som for eksempel feil idømte straffespark. Det er sånt vi ikke kan forberede oss mot, sier Drillo.

– Liker å møte dansk spillestil

Egil Drillo Olsen er langt fra skremt over dansk landslagsfotball. De spiller med varierende kvalitet og de spiller en type fotball Norge liker å møte, sier Drillo.

– I kampene jeg har sett har Danmark gått fra det eminente til det varierende. Ofte spiller de omstendelig og de spiller en fotball vi liker å møte. Jeg blir svært overrasket hvis Danmark er klart bedre enn oss og spiller oss ut.

– For meg er Danmark en hvilkensomhelst motstander. Jeg har ikke noe spesielt forhold til Danmark som fotballnasjon, sier Egil Drillo Olsen.

Rogne eneste nykommer

Thomas Rogne, Celtic, er eneste nykommer i troppen. Sammen med Jonathan Parr, som også fortsatt må regnes som fersking, skal han inn og dekke eventuelle skader i forsvarsrekka.

– Thomas Rogne er tatt ut som en meget lovende mann i forsvarsrekka. Alternativet var å velge noen som er i slutten av sin karriere. Da er det bedre å gi en så lovende og ung spiller sjansen, sa Egil Drillo Olsen under dagens pressekonferanse.

Dette er troppen:

Keepere:

Espen Bugge Pettersen, Molde
Rune Almenning Jarstein, Viking

Utespillere:

Mohammed Abdellaoue, Hannover
John Carew, Stoke
Jonathan Parr , Aalesund
Christian Grindheim, Heerenveen
Brede Hangeland, Fulham
Henning Hauger, Stabæk
Erik Huseklepp, Bari
Tom Høgli, Tromsø
Ruben Yttergård Jenssen, Tromsø
Thomas Rogne, Celtic
Morten Gamst Pedersen, Blackburn
Bjørn Helge Riise, Sheffield United
John Arne Riise, Roma
Espen Ruud, Odense
Alexander Tettey, Rennes
Kjetil Wæhler, Aalborg
Steffen Iversen, Crystal Palace
.

Vadim Demidov og Jon Knudsen er de eneste som definitivt var ute med skade før troppen ble presentert. Tom Høgli er tatt ut med i troppen, men det er satt spørsmålstegn ved navnet hans på grunn av skade.

Fotball

 • Juventus feilet i ny toppkamp

  Juventus er på full fart mot å miste Serie A-hegemoniet. Mesterlaget tapte 0-2 i søndagens storduell borte mot Inter.

  Arturo Vidal og Nicolo Barella scoret i hver sin omgang i Milano. Seieren tok Inter opp i 40 poeng, som er like mange som byrival Milan på tabelltoppen. Antonio Conte har ferten av nok en ligatittel han kan legge til på sin sterke CV.

  Verre er det for Andrea Pirlo. Spillerlegenden strever med å rade opp seiersrekker Juventus er vant til å ha. Og søndag mislyktes Cristiano Ronaldo og co. i nok en toppkamp. (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Özil forlater Arsenal

  Mesut Özil forteller til tyrkisk TV at han blir Fenerbahçe-spiller. Han forlater Arsenal uten å ha spilt en klubbkamp siden mars.

  Özil snakket om Fenerbahçe-overgangen i et intervju med den tyrkiske TV-kanalen NTV søndag.

  – Jeg er veldig glad, veldig spent. Gud har gitt meg sjansen til å ta på meg Fenerbahçe-drakten. Jeg kommer til å bære den med stolthet og gi alt for laget, sier Özil. (NTB)

  Ôzil
  Foto: Bogdan Maran / AP
 • Scoret praktmål

  Son Heung-min og Harry Kane var toneangivende, men det vakre målet til Tanguy Ndombele ble kampens øyeblikk da Tottenham vant 3-1 over Sheffield United søndag.

  Like etter at David McGoldrick hadde laget ny spenning i Premier League-oppgjøret med sin 1-2-redusering, vartet Ndombele opp med et stykke fotballmagi da han vippet ballen på akrobatisk i mål fra spiss vinkel og sørget for 3-1 til bortelaget etter 62 minutter.

  Tottenham tok tidlig ledelsen da Serge Aurier nikket inn en presis corner fra Son. Deretter la Kane på til 2-0 med et flott skudd. Etter 3-1-målet til Ndombele kunne Tottenham trygge inn tre nye poeng.

  Ndombele
  Foto: Laurence Griffiths / AP
 • Endelig solgt

  Felipe Carvalho har ikke spilt for Vålerenga på to år. Ett år ble det i den kongeblå drakta, før han fikk hjemlengsel og dermed utlånt til Nacional.

  Da han skulle komme tilbake til 2020-sesongen, dukket han aldri opp. Oslo-klubben har prøvd å selge Carvalho over lengre tid, og nå har de endelig lykkes med det.

  Neste steg for Carvalho er Club Bolivar. Det melder Vålerenga på sitt nettsted søndag.

  Carvalho
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Uavgjort for Haaland og Sørloth

  Både Erling Braut Haalands Borussia Dortmund og Alexander Sørloths Leipzig tapte terreng i toppen av den tyske toppdivisjonen lørdag ettermiddag.

  Haaland var på banen hele kampen mot Mainz. Nordmannen bredsidet ballen vakkert i mål etter kun halvannet minutt, men målet ble annullert for en offside i forkant. Nærmere kom ikke Haaland. Thomas Meunier utlignet for Dortmund midtveis i andre omgang, og dermed endte det 1–1.

  Sørloth ble sittende på benken hele kampen da Leipzig spilte 2–2 borte mot Wolfsburg. Sørloths klubb er nummer to i ligaen, ett poeng bak Bayern München. Dortmund følger tre poeng bak der igjen. Begge har én kamp mer spilt enn ligalederen, som spiller søndag.

  Bundesliga - Borussia Dortmund v 1. FSV Mainz 05
  Foto: Ina Fassbender / Reuters