Skademareritt for Kypros: – Dere møter oss på et veldig gunstig tidspunkt

NICOSIA/LARNACA (NRK.no) Kypros risikerer å stille med et svært urutinert lag mot Norge. Hele åtte av førstelagsspillerne står i fare for å miste kampen.

Christou

Her har Slovenias Tim Matavz (t.v.) nettopp scoret mot Paraskevas Christou og Kypros på fredag. Matavz scoret begge målene og sikret 2-1-seier for slovenerne.

Foto: Jure Makovec / Afp

Drillo

Egil «Drillo» Olsen har ikke rukket å studere laget til Kypros, men han tror det kan være en fordel å møte dem nå.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Vi har åtte førstelagsspillere utilgjengelige nå. Vi håper å få tilbake én eller to, men vi vet ikke ennå, sier pressesjef for det kypriotiske landslaget, Constantinos Shiamboullis, til NRK.no.

Shiamboullis og landslaget har kommet tilbake til Nicosia fra Slovenia hvor kypriotene tapte 2-1. Til tross for kun et ettmålstap, var det en kamp hvor åtte av de antatt beste spillerne måtte stå over.

– Norge blir en tøff kamp for oss. Vi måtte bytte inn en debutant i pausen mot Slovenia (Kostakis Artymatas, journ.anm.), og Angelis Charalambous ble nødt til å starte sin andre landskamp. Vi brukte flere med kun en håndfull landskamper, sier Shiamboullis.

Av de åtte spillerne er fem uaktuelle mot Norge. Både Shiamboullis og kypriotisk presse omtaler de som «nøkkelspillere»:

  • Constantinos Makrides (30), offensiv midtbane fra Metalurh Donetsk.
  • Giorgios Merkis (28), midtstopper fra Apollon.
  • Nektarios Alexandrou (28), venstreback fra APOEL Nicosia.
  • Andreas Avraam (25), venstreving fra AC Omonia.
  • Valentinos Sielis (22), defensiv midtbane fra Anorthosis Famagusta. Han må stå over etter gult kort mot Slovenia.

I tillegg må midtstopper Dosa Júnior (26), høyreving Athos Solomou (26) og midtbanespiller Marios Nikolaou (28) testes på treningene.

– Jeg har ikke helt oversikt over skadene deres. Jeg så i hvert fall at han Júnior som har fått kypriotisk pass spilte mot Island, men han spilte ikke mot Slovenia, sier landslagssjef Egil «Drillo» Olsen til NRK.no.

– Tror du det er et gunstig tidspunkt å møte Kypros på?

Goal

Avisen Phileleftheros sin sportsseksjon heter Goal. Her skriver de om det sene innbyttet av Efstathios Aloneftis mot Slovenia.

– Det er mulig. Hvis de har flere skader, er det en fordel for oss. Men jeg har ikke helt oversikt ennå.

– De er uansett i en posisjon der de føler de er med. Slår de oss, har de seks poeng.

– Svært heldig tidspunkt

Etter Slovenia-kampen valgte Kypros’ desidert største avis Phileleftheros å konsentrere seg om det sene innbyttet av stjernespiller Efstathios Aloneftis (29). Under bildet av ham skriver avisen «litt for sent» om APOEL Nicosia-spilleren som kom inn, scoret og snudde kampbildet i Slovenia.

NRK.no møtte sportsredaktør Iacovos Kakouris (48) i avisens hovedkontor i Nicosia dagen etter kampen.

Med en sigarett i den ene hånden, og en penn i den andre, falt han følgende dom over Kypros’ innsats:

– Vi burde ha ligget under med 2-3 mål før timen var spilt. Noen stjerneredninger holdt oss inne i kampen. Men da Aloneftis kom inn, var det plutselig vi som presset for redusering og utligning. Vi kan forstå at de valgte å benke ham på grunn av defensiv trygghet, men ingen skjønner hvorfor han ikke ble byttet inn tidligere, sier Kakouris, og rister oppgitt med hodet.

– Spesielt tøft på dødballene

Koluisoi

Iacovos Kakouris har vært redaktør for sportsseksjonen i Phileleftheros i 20 år.

Han er ikke i tvil om at Kypros er i en veldig sårbar posisjon før møtet med Norge i Larnaka.

– Dere møter oss på et veldig gunstig tidspunkt. Vi er veldig svekket i forsvaret, og her må vi mest sannsynlig kaste uerfarne gutter ut på banen. Det blir spesielt tøft mot deres dødballstyrke, sier Kakouris.

Kakouris og pressesjef Shiamboullis har uansett én gledelig nyhet: Franskfødte Vincent Laban (28) kommer tilbake på midtbanen etter å ha sonet for gule kort mot Slovenia.

– Vi må kanskje stille et ungt lag, men de er sultne på å vise seg frem. Jeg tror det blir veldig jevnt og målfattig. Vi får se om dere er så heldige som det kan se ut som, sier Shiamboullis, og ler.

Fotballnyheter