Sjette tapet for Hønefoss

Så lenge Erik Hagen var med, var Hønefoss best. Da han gikk ut, gikk det galt igjen for hjemmelaget, som ble slått 1-0 av Viking.

Erik Panzer Hagen
Foto: Christian Thomassen / Scanpix

Erik Hagen spilte sin første kamp for Hønefoss etter å ha blitt frisk fra sin hofteskade, og det gav Hønefoss trygghet til å ta tak i kampen og angripe. Fem store sjanser og stort spilleovertak burde ha gitt pauseledelse.

Ga seg i pausen

Men det gjorde det ikke. Hagen merket skaden såpass at han valgte å gi seg etter første omgang. Da ble det nytt tap for Hønefoss - det sjette av seks mulige.

- Vi hadde masse sjansar før pause. Så får vi straffe og mål imot sekunder etter pause. Men vi kom godrt fra det i dag, synes jeg. Jeg kan ikke klage på gutta i dag, sier Hønefoss-trener Ole Bjørn Sundgot.

- Det tar tid å bli et topplag, legger han til.

Les: Klart for Panzer-debut

- Dette var årsbeste av oss, sa Hønefoss' assistenttrener i pausen.

Tror ikke Sundgot sparkes

Men det holdt ikke. Nå tok gjestene fra Stavanger sin første borteseier på 12 kamper, etter Patrick Ingelstens straffespark sekunder etter pause.

Søndag er det styremlte i Hønefoss. Da står Ole Bjørn Sundgots trenerjobb på saklista, og det er uvisst om han har jobb på mandag.

- Jeg tror ikke dette var Sundgots siste kamp. Dette var en mye bedre kamp av Hønefoss enn det vi har sett før, sier NRKs ekspertkommentator Hallvar Thoresen.

Fotball

 • Fortsetter i mesterligaen

  Henrikke Holm Nervik er oppnevnt som dommer i åttedelsfinalen i kvinnenes mesterliga i fotball mellom Lyon og Brøndby.

  Hun får med seg Monica Løkkeberg, Elisabeth Thoresen og Ingvild Lagnes Aarland, melder Norges Fotballforbund.

  Dommerteamet dømte 16-delsfinalen mellom Servette og Atlético Madrid i kvinnenes mesterliga i februar, og er nå også klare for neste steg i turneringen.

  Kampen spilles torsdag.

  tVJ4ieyCqmY
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Møtte til kamp uten motstander

  Lazio gikk på banen til tirsdagens Serie A-kamp mot Torino selv om alle visste at motstanderen satt isolert i hjembyen etter koronasmitte. Den italienske ligaen nektet å utsette kampen selv om Torinos karanteneperiode ville utløpe først ved midnatt.

  Lazio offentliggjorde laget på sosiale medier, og spillerne inntok banen for oppvarming og kampforberedelser som om kampen skulle spilles. Noen tok selfier, andre slappet av på benken, inntil det var 45 minutter etter fastsatt kamptid og alle kunne gå hjem.

  – Man forsvarer ikke ligaens integritet ved å lukke øynene for virkeligheten. Vi kan ikke forlate Torino, det er åpenbart for alle. Om man legger sammen to og to så bør man ikke plundre veldig med å komme til fire, sa Torino-president Urbano Cairo sarkastisk.

  Lazio før kamp mot isolerte Torino.
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Tidligere Barca-president løslatt

  Tidligere Barcelona-president Josep Maria Bartomeu er løslatt etter å ha møtt i retten tirsdag. Han ble dagen før pågrepet i den såkalte «Barcagate»-saken.

  Det franske nyhetsbyrået AFP melder tirsdag at Bartomeu og hans tidligere rådgiver Jaume Masferrer tirsdag møtte i domstolen som etterforsker saken.

  I en uttalelse heter det at fotballduoen "utøvde retten de har til ikke å snakke, og at retten innvilget betinget løslatelse mens saken etterforskes videre".

  Bartomeu var én av flere personer som mandag morgen ble pågrepet i forbindelse med den såkalte «Barcagate»-saken. Katalansk politi gjennomførte i tillegg omfattende søk i den spanske storklubbens lokaler.

  Cadena Ser var først ute med opplysningene om politirazziaen. Ifølge radiokanalen har politiet i Catalonia etterforsket klubben i flere måneder. (NTB)

  Spain Soccer Police Operation
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Skjønsberg inn i landslaget

  Tidligere Stabæk-spiller Morten Morisbak Skjønsberg er ansatt som ny medieansvarlig for herrelandslaget i fotball.

  Han har inntil nylig vært ekspert for NRK, ved siden av å ha jobb som kommunikasjonsrådgiver i Statens Arbeidsmiljøinstitutt.

  Tidligere har Skjønsberg vært kaptein i Stabæk, hvor han fikk nærmere 400 kamper, og han har én landskamp for Norge. I tillegg har han spilt tre sesonger i svenske Norrköping.

  – Det blir gøy å få jobbe tett med gutta som jeg tidligere sparket på skinnleggen, en talentfull gjeng med mange sterke personligheter. Og så blir det et privilegium å få jobbe med kommunikasjon i NFF, samt samarbeide med alle i forbundet som står på hver eneste dag med å tilrettelegge fotballaktiviteter for over 270 000 medlemmer, sier Morten Skjønsberg.

  Morten Skjønsberg, NRKs fotballekspert
  Foto: NRK