Sjekk skrekktallene: Dette er Chelseas «toppscorere»

José Mourinho og Chelsea er i ferd med å sette et drøss av negative rekorder. Vi har samlet noen av dem.

Toppscorere

UHELDIGE: Alan Hutton, Federico Fernandez og Calum Chambers har alle scoret selvmål mot Chelsea denne sesongen.

Foto: Reuters

Lørdagens 1-0-tap for Stoke sendte de regjerende mesterne ned på en sensasjonell 16.-plass på tabellen. Mourinho, som var suspendert, våkner igjen opp til spekulasjoner om hans fremtid i Chelsea-setet.

Det begynner nemlig å bli mye, veldig mye, som ikke stemmer for den seiersvante portugiseren. Her er noen av tallene som trolig er stygge nok til å holde Chelsea-eier Roman Abramovitsj våken om natta.

1. Måltørken

Diego Costa har vært skadeplaget, ja, men han presterer fortsatt langt under pari. Hans to mål er like mange som Ramires og Willian, men det er ett mindre enn antall selvmål, som altså har gått Chelseas vei: Alan Hutton, Federico Fernandez og Calum Chambers deler «toppscorertittelen» i Chelsea.

Laster Twitter-innhold

2. Ny tapsrekord

Vi har så vidt startet på november, men allerede har José Mourinho tapt flere kamper (7) enn han noen gang har gjort i løpet av en sesong.

Laster Twitter-innhold

3. I rute til sjokk-nedrykket

Ja, det er selvsagt usannsynlig, men vi må nevne det likevel: Manchester City er den eneste regjerende mesteren som har rykket ned fra toppdivisjonen i England (1937/38), ifølge Infostradasports. De hadde 17 poeng etter 12 kamper, Chelsea har nå 11 poeng.

... og forrige gang Chelsea tapte sju av de første tolv kampene endte det med nedrykk (1978-79).

Laster Twitter-innhold

4. Forsvarsbristen

Blåtrøyene har sluppet inn 23 mål på 12 kamper, og bare Sunderland (26) og Bournmouth (25) har sluppet inn flere. Chelsea har faktisk ikke holdt nullen på sine åtte siste bortekamper i Premier League, ifølge Opta. Mourinhos Chelsea slapp inn 15 mål på 38 kamper i hans første sesong i London (2004-05).

Terry

SLITER: Chelsea og kaptein John Terry.

Foto: Ed Sykes / Reuters

5. De faller enklere sammen

José Mourinho og Chelsea har vært kjent for sin kyniske utnyttelse av en ledelse, men denne egenskapen har forduftet denne sesongen. Chelsea ligger nå an til å miste totalt 28 poeng etter å ha tatt ledelsen, ifølge The Telegraph.

Mourinho

BETENKT: José Mourinho har en stor jobb foran seg.

Foto: Tony O'Brien / Reuters

6. ... og de klarer ikke å ta seg sammen

Samme avis har også sett på det motsatte: Chelsea har kun tatt ett poeng etter å ha havnet under. Til sammenligning har overraskelsen Leicester tatt ti poeng etter å ha sluppet inn mål først.

Costa

LANGT UNNA TOPPFORM: Diego Costa har kun to mål så langt denne sesongen.

Foto: Rui Vieira / Ap

7. Europa-spill henger i en tynn tråd

Det er kun ett lag i Premier League-historien som har klart å karre seg til en topp seks-plassering med 11 poeng eller færre etter 12 kamper: Aston Villa i 2003/2004-sesongen. Chelsea kan imidlertid ta bakveien til Europa ved å vinne enten FA-cupen eller mesterligaen.

Angel

HET POTET: Juan Pablo Angel hadde mye av æren for at Aston Villa klarte å slå tilbake i 2003/04-sesongen. Spissen ble stående med 16 mål.

Foto: MIKE FINN-KELCEY / REUTERS

8. Tre på rad

I manges øyne måtte Chelsea vinne mot West Ham, som vant 2-1 for to uker siden. Så måtte de slå tilbake mot Liverpool, som vant 3-1 på Stamford Bridge. Nå måtte de slå Stoke, som altså vant 1-0. Dermed har et Chelsea under press tapt tre ligakamper på rad for første gang siden oktober 1999, ifølge Opta.

Marko Arnautovic

MATCHVINNER: Her feirer Marko Arnautovic 1-0-scoringen for Stoke, som påførte Chelsea nok et tap.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Fotballnyheter