Sjansesløsing mellom Viking og Lillestrøm

Både Lilllestrøm og Viking hadde muligheten til å avgjøre, men det ble målløst da de to lagene møttes i Stavanger.

Lillestrøm-Viking

Lillestrøm og Viking spilte 0-0 søndag.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Både Viking og Lillestrøm slet med å skape sjanser de første 70 minuttene av kampen, men mot slutten presset begge lagene på for seier og skapte flere muligheter.

Lillestrøm var nærmest scoring ved Erik Mjelde, men hans avslutning gikk rett på keeper.

Erling Knudtzon kom også til en stor mulighet i sluttminuttene. Han dro seg forbi keeper Arild Østbø og fortsatte nedover mot dødlinja. Østbø kom for sent inn i duellen og var nær Knudtzon, som holdt seg på beina, men ikke klarte å utnytte at Østbø var ute av mål.

– Han traff meg, men det var såpass lite at jeg holdt meg på beina, sa Knudtzon til TV2 etter kampen.

Ingen av lagene maktet å få hull på byllen, og måtte ta til takke med 0-0 og poengdeling.

Sjansefattig første omgang

Ingen av lagene maktet å skape noe særlig i første omgang. Frode Kippe måtte ut etter bare 17 minutter etter en skade i leggen.

Moryké Fofana skapte kampens første sjanse for Lillestrøm da han dro seg helt ned til dødlinja og slo hardt inn foran mål. Ingen lagkamerater var på plass for å sette innlegget i mål.

Store sjanser mot slutten

Lillestrøms Erik Mjelde kom til kampens største mulighet etter 75 minutter, da han kom helt alene med Østbø. Avslutningen var imidlertid altfor svak og gikk rett på keeper.

Like etter kom Viking til en sjanse i den andre enden av banen. Jon Dadi Bödvarsson fikk avsluttet kontringen, men skuddet ble blokkert av Lillestrøm-forsvaret.

I sluttminuttene skapte begge lag sjanser og halvsjanser, men klarte ikke å få ballen i mål.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Strammare regime for toppfotballen

  Noregs Fotballforbund har justert smittevernprotokollane sine før årets siste klubbkampar. Det skjer etter fleire koronatilfelle i toppfotballen dei siste vekene. Blant anna får ein berre halde treningskampar dersom ein søker om dette i førevegen.

 • Flyttar ikkje cupfinale likevel

  Cupfinalen for kvinnene går som planlagt på Ullevaal stadion – sjølv om det torsdag blei kommunisert at han ville bli flytta. LSK og Vålerenga møtest til kamp om årets cupmeisterskap på kvinnesida 13. desember.

 • Beklager etter Berntsen-sparking

  Vikings styreleder Thor Steinar Sandvik legger seg flat og beklager håndteringen av sparkingen av trener Bjarne Berntsen etter sterke reaksjoner fra fansen.

  Tribunene på Vikings arena ble torsdag kveld prydet med flere klare og kritiske meldinger rettet mot klubbledelsen, skriver VG. Berntsen fikk også skriftlig støtte.

  Styreleder Roar Åkerlund i Vikinghordene bekrefter at det var supporterklubben som hang opp bannerne. Der ble det blant annet tatt til orde for at styreleder Thor Steinar Sandvik må gå av.

  – Vi følte det var vår plikt og vår rett å si ifra om at noen har tatt en dårlig avgjørelse, for å si det saklig, sier Åkerlund.

  Vikinghordene
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Liverpool-kamp i Danmark likevel

  Britiske myndigheter har lettet på reiserestriksjonene, og dermed kan Liverpool møte Midtjylland i Danmark og ikke på nøytral grunn.

  Borussia Dortmund har bekreftet at de kunne arrangere mesterligakampen mellom lagene fordi britiske restriksjoner ville gitt Liverpool-spillerne 14 dager i karantene ved hjemkomst til England.

  Fredag opplyste imidlertid Midtjylland at britiske myndigheter har gitt eliteutøvere et unntak fra regelen, skriver Sky Sports.

  Liverpool – Midtjylland finner dermed sted i Herning 9. desember.

  Jürgen Klopp
  Foto: Jon Super / AP
 • Ingen beslutning om cupfinale

  Kvinnenes cupfinale kan bli flyttet fra Ullevaal, men foreløpig er ingen beslutning tatt i saken. NFF vurderer alternative løsninger.

  LSK og Vålerenga møtes til kamp om årets cupmesterskap på kvinnesiden 13. desember. Kampen er i utgangspunktet satt opp på Ullevaal stadion.

  Cupfinale
  Foto: Ørn E. Borgen / NTB