Innbitt Ferguson: – Vi kommer alltid sterkt tilbake

Manchester United-manager Alex Ferguson har statistikken på sin side når han sier at «de røde djevlene» skal slå tilbake etter fjorårets andreplass i Premier League.

Britain Soccer Premier League

– Jeg har mistet besinnelsen. Jeg er sint. Manchester City er ikke laget å slå i år. Vi er, sier Sir Alex Ferguson før Premier League-premieren mot Everton.

Foto: Jon Super / Ap

– Vi blir sterke denne sesongen. Folk sier Manchester City er laget å slå, men jeg er uenig, sa Manchester Uniteds mektige manager Sir Alex Ferguson under lagets turné i Sør-Afrika i sommer.

For skotten bryr seg ikke om at «lillebror» fra den blå delen av Manchester har vokst seg større og sterkere de senere årene.

Manchester United har nemlig en unik evne til å slå tilbake etter skuffelser:

Reiser seg alltid

  • Da Blackburn sikret seg seriegullet på Fergusons bekostning i siste serierunde i 1994/95-sesongen, svarte Manchester United med å vinne både serien og FA-cupen året etter.

  • Så, etter at Arsene Wenger ledet Arsenal til seriegullet i 97/98, reiste United seg ved å vinne den den legendariske trippelen i 1999. Ikke nok med det, Sir Alex Ferguson ledet sine gutter til tre ligatitler på rad etter Arsenal-gullet.

  • Wenger og Arsenal vant riktignok serien på ny i 01/02, men United tronet øverst nok en gang da kalenderen viste mai 2003.

  • Deretter fulgte tre seonger uten at ligatrofeet ble hevet på Old Trafford. Da United først gjenvant tronen etter ett Arsenal-gull og to Chelsea-titler, gjorde de det skikkelig. Sir Alex Ferguson ledet «de røde djevlene» til tre strake ligatitler og et Mesterliga-trofé.

  • Chelsea vant serien igjen i 09/10, men United svarte i kjent stil. Nemanja Vidic fikk æren av å løfte pokalen sesongen etter, og med det passerte United rivalen Liverpool i antall ligatitler totalt.

– Vi er laget å slå på grunn av måten vi reagerer på, og fordi vi alltid har kommet sterkt tilbake etter å ha tapt tittelen tidligere, forsikrer den 69 år gamle manageren ifølge BBC.

– Jeg har mistet besinnelsen

Til tross for at United har gjenvunnet tronen den første sesongen etter et nederlag i fire av fem tilfeller tidligere, er det liten tvil om at Sir Alex Ferguson står overfor sin kanskje største utfordring siden Premier League-starten for 20 år siden.

City er bunnsolide, rike og en naborival - og derfor en klubb Ferguson naturligvis hater å bli slått av.

– Jeg har mistet besinnelsen. Jeg er sint. Manchester City er ikke favoritter, det er det vi som er, slår Ferguson fast.

Britain Soccer Premier League

Sir Alex Ferguson og Roberto Mancini er managere for hver sin Manchester-klubb. Da blir det fort hett på sidelinjen når lagene møtes.

Foto: Matt Dunham / Ap

– I klubbens natur

Han har, ifølge midtbanespiller Michael Carrick, vært ekstra hard på treningsfeltet i forkant av kveldens ligastart mot Everton.

– Det var et hardt slag å tape serien slik vi gjorde forrige sesong. Men vi må komme oss over det nå, og manageren vil piske oss fremover for å oppnå noe denne sesongen, sier Carrick til Daily Mail.

Michael Carrick

Michael Carrick mener det ligger i Manchester Uniteds natur å reise seg etter skuffelser.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Og selv har han stor tro på at klubben kan utrette store ting i tiden som kommer.

– Vi kommer til å slå tilbake. Vi er sultne, og det ligger i klubbens og managerens natur at vi kommer oss videre, sier Carrick.

Ferdinand ute?

Første steg på veien er Everton på Goodison Park mandag kveld klokken 21.00.

Der må trolig Michael Carrick steppe inn som midtstopper, ettersom Rio Ferdinand, ifølge britiske medier, er ute med en muskelskade i lysken.

Langt bedre nyheter for Sir Alex Ferguson er det at nyinnkjøpte Robin van Persie er spilleklar for oppgjøret, og dermed kan danne et fryktinngytende angrep med Wayne Rooney.

Det er for øvrig også ventet at Bundesliga-hiten Shinji Kagawa vil spille fra start for del helrøde.

Fotballnyheter