Hopp til innhold

Innbitt Ferguson: – Vi kommer alltid sterkt tilbake

Manchester United-manager Alex Ferguson har statistikken på sin side når han sier at «de røde djevlene» skal slå tilbake etter fjorårets andreplass i Premier League.

Britain Soccer Premier League

– Jeg har mistet besinnelsen. Jeg er sint. Manchester City er ikke laget å slå i år. Vi er, sier Sir Alex Ferguson før Premier League-premieren mot Everton.

Foto: Jon Super / Ap

– Vi blir sterke denne sesongen. Folk sier Manchester City er laget å slå, men jeg er uenig, sa Manchester Uniteds mektige manager Sir Alex Ferguson under lagets turné i Sør-Afrika i sommer.

For skotten bryr seg ikke om at «lillebror» fra den blå delen av Manchester har vokst seg større og sterkere de senere årene.

Manchester United har nemlig en unik evne til å slå tilbake etter skuffelser:

Reiser seg alltid

  • Da Blackburn sikret seg seriegullet på Fergusons bekostning i siste serierunde i 1994/95-sesongen, svarte Manchester United med å vinne både serien og FA-cupen året etter.

  • Så, etter at Arsene Wenger ledet Arsenal til seriegullet i 97/98, reiste United seg ved å vinne den den legendariske trippelen i 1999. Ikke nok med det, Sir Alex Ferguson ledet sine gutter til tre ligatitler på rad etter Arsenal-gullet.

  • Wenger og Arsenal vant riktignok serien på ny i 01/02, men United tronet øverst nok en gang da kalenderen viste mai 2003.

  • Deretter fulgte tre seonger uten at ligatrofeet ble hevet på Old Trafford. Da United først gjenvant tronen etter ett Arsenal-gull og to Chelsea-titler, gjorde de det skikkelig. Sir Alex Ferguson ledet «de røde djevlene» til tre strake ligatitler og et Mesterliga-trofé.

  • Chelsea vant serien igjen i 09/10, men United svarte i kjent stil. Nemanja Vidic fikk æren av å løfte pokalen sesongen etter, og med det passerte United rivalen Liverpool i antall ligatitler totalt.

– Vi er laget å slå på grunn av måten vi reagerer på, og fordi vi alltid har kommet sterkt tilbake etter å ha tapt tittelen tidligere, forsikrer den 69 år gamle manageren ifølge BBC.

– Jeg har mistet besinnelsen

Til tross for at United har gjenvunnet tronen den første sesongen etter et nederlag i fire av fem tilfeller tidligere, er det liten tvil om at Sir Alex Ferguson står overfor sin kanskje største utfordring siden Premier League-starten for 20 år siden.

City er bunnsolide, rike og en naborival - og derfor en klubb Ferguson naturligvis hater å bli slått av.

– Jeg har mistet besinnelsen. Jeg er sint. Manchester City er ikke favoritter, det er det vi som er, slår Ferguson fast.

Britain Soccer Premier League

Sir Alex Ferguson og Roberto Mancini er managere for hver sin Manchester-klubb. Da blir det fort hett på sidelinjen når lagene møtes.

Foto: Matt Dunham / Ap

– I klubbens natur

Han har, ifølge midtbanespiller Michael Carrick, vært ekstra hard på treningsfeltet i forkant av kveldens ligastart mot Everton.

– Det var et hardt slag å tape serien slik vi gjorde forrige sesong. Men vi må komme oss over det nå, og manageren vil piske oss fremover for å oppnå noe denne sesongen, sier Carrick til Daily Mail.

Michael Carrick

Michael Carrick mener det ligger i Manchester Uniteds natur å reise seg etter skuffelser.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Og selv har han stor tro på at klubben kan utrette store ting i tiden som kommer.

– Vi kommer til å slå tilbake. Vi er sultne, og det ligger i klubbens og managerens natur at vi kommer oss videre, sier Carrick.

Ferdinand ute?

Første steg på veien er Everton på Goodison Park mandag kveld klokken 21.00.

Der må trolig Michael Carrick steppe inn som midtstopper, ettersom Rio Ferdinand, ifølge britiske medier, er ute med en muskelskade i lysken.

Langt bedre nyheter for Sir Alex Ferguson er det at nyinnkjøpte Robin van Persie er spilleklar for oppgjøret, og dermed kan danne et fryktinngytende angrep med Wayne Rooney.

Det er for øvrig også ventet at Bundesliga-hiten Shinji Kagawa vil spille fra start for del helrøde.

Fotball

  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

    Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

    Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

    Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

    Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

    – Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

    Kunsgressbane med gummigranulat
    Foto: Lars Thomas Nordby / NRK
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland