NRK Meny
Normal

Sir Alex ber om hjelp fra sin tidligere elev

Sir Alex Ferguson nekter å gi opp ligagullet. Nå håper han at Mark Hughes' bitre følelser overfor sin gamle arbeidsgiver vil hjelp QPR til poeng mot Manchester City i siste serieunde.

Mark Hughes og Alex Ferguson

Mark Hughes (t.v) spilte sju sesonger under Alex Ferguson i Manchester United. Waliseren scoret 82 mål på 256 kamper i denne perioden.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Ettersom City tok en sterk borteseier mot Newcastle, var Manchester United avhengig av et målrush hjemme mot Swansea for å ta igjen Citys målforskjell. Så skjedde ikke.

United vant kampen, men «bare» med 2-0, og selv om de to lagene ligger likt på poeng, har United fortsatt åtte mål dårligere målforskjell enn City.

Se den jevne tabellen her!

United må ha hjelp

Om ikke noe helt spesielt skulle skje i Uniteds bortekamp mot Sunderland, er de røde djevlene helt avhengig av at City avgir poeng hjemme mot QPR i siste runde dersom seriegullet skal havne i den røde delen av Manchester.

United må selvfølgelig også slå Sunderland om så skal skje.

QPR har dermed skjebnen i sine hender. Og historien blir ikke noe dårligere når klubbens manager Mark Hughes, er tidligere United-spiller og City-manager.

– Det ville vært en fantastisk historie dersom vi skulle klare å få med oss poeng når de (Manchester City journ.anm.) kjemper om tittelen og vi prøver å overleve i Premier League, sier QPR-manager Mark Hughes til Mirror.

(artikkelen fortsetter under avstemningen)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Revansjelysten Hughes

Roberto Mancini

Roberto Mancini overtok jobben som City-manager da Mark Hughes fikk sparken. Nå nærmer han seg klubbens første seriegull på 44 år.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Mark Hughes satt i sjefsstolen i City frem til desember 2009, men fikk sparken da det nyrike laget ikke klarte å innfri de skyhøye forventningene den arabiske klubbledelsen hadde satt.

Sommeren 2009 hadde sjeik Mansour bin Zayed investert kraftig i spillertroppen, og hentet blant annet Robinho, Nigel de Jong og Craig Bellamy til klubben.

City lå på sjetteplass i ligaen da desembermåned kom, men det var tydeligvis ikke godt nok for City-eierne, som avsatte Hughes til fordel for Inter-trener Roberto Mancini.

City hadde kun tapt to av 17 kamper i sesonginnledningen - ett av tapene var den legendariske 4-3-kampen mot United.

Ferguson raste

Den gang var Sir Alex Ferguson raskt ute med å forsvare sin tidligere elev.

– Det betyr ikke noe om man har tapt 20 kamper, eller som i Marks tilfelle - to kamper. Man behandler ikke folk sånn, sa Ferguson den gangen om måten Hughes fikk sparken på.

Over tre år senere er Hughes igjen i begivenhetens sentrum, som manager i et QPR som kjemper for å overleve i serien.

Djibril Cisse

Djibril Cissé sørget for 1-0 til QPR mot Stoke søndag.

Foto: PAUL HACKETT / Reuters

Etter Uniteds 2-0-seier over Swansea, var Sir Alex raskt ute med å mane QPR til å blø for drakta mot serielederen til helgen.

– QPR kjemper for livet. De trenger ett poeng. Jeg skulle bare ønske «sparky» (Mark Hughes' kallenavn journ.anm.) kunne spilt. Han fikk sparken på en veldig uetisk måte i City, og det vil han huske, sier Ferguson.

QPR kjemper for livet

QPR må ta poeng mot City for å være helt sikre på å beholde plassen i Premier League. London-klubben er for øyeblikket på trygg grunn på 16.-plass, men er kun to poeng foran Bolton på direkte nedrykksplass.

Søndag sendte Djibril Cissé store deler av Loftus Road til himmels med sin matchvinnerscoring i det 89. minutt mot Stoke, som gir QPR gode muligheter til å beholde plassen.

– Vi er i en situasjon der vi kan avgjøre dette på egen hånd, så vi skal gjøre vårt beste neste søndag. Vi må prestere over evne og samtidig håpe at City har en dårlig dag og er nervøse, sier Hughes.

Oppgaven kan imidlertid vise seg å være i tøffeste laget for Hughes' menn; QPR er seriens svakeste bortelag med 13 tap på 18 forsøk på fremmed gress denne sesongen.

Hvem tar seriegullet? Si din mening i kommentarfeltet under!

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.