NRK Meny
Normal

Sir Alex tok farvel: – Støtt deres neste manager!

Foran 75.000 tilskuere entret Sir Alex Ferguson (71) Old Trafford-gresset for aller siste gang. Ikke et øye var tørt da den avtroppende manageren takket for seg.

Ferdinand

Så glad ble Rio Ferdinand av å sette inn seiersmålet i Alex Fergusons siste hjemmekamp.

Foto: Tom Purslow / Man Utd via Getty Images
Paul Scholes

Også Paul Scholes tok avskjed med Old Trafford søndag.

Foto: Matthew Peters / Man Utd via Getty Images

Avskjeden var perfekt da Rio Ferdinand banket inn 2-1-målet kun minutter før full tid i managerens aller siste hjemmekamp som United-manager.

– En mann med så sterk vinnervilje fortjente tre poeng i sin siste hjemmekamp, sa matchvinneren etter kampen.

Da seieren var dratt i land, var det tid for å hylle den avtroppende skotten.

– Støtt deres neste manager!

Mens regnværet pøste ned over Old Trafford leste speakeren opp alle titlene Sir Alex har hentet hjem til Manchester. 38 troféer totalt. På 26 år.

– Først av alt: Tusen takk til Manchester United. Ikke bare spillerne, støtteapparatet og trenerne. Takk til alle sammen. Dere har vært de viktigste menneskene i mitt liv, sa Ferguson da han tok mikrofonen etter kampen.

– Jeg har vært heldig. Jeg har fått være manager for noen av verdens beste spillere. Årets lag har vunnet serien på en fantastisk måte. «Well done» til alle spillerne, fortsatte han.

– Dette er ikke slutten for meg. Nå skal jeg nyte å se dette laget videre, istedenfor å lide med dem, sa Ferguson - til latter fra supporterne.

Han la også inn en klar oppfordring for tiden framover, når Everton-manager David Moyes tar over hans plass i managerstolen.

– Alle har støttet meg. Nå skal dere støtte deres nye manager, slo skotten fast.

Ferguson løftet sin siste pokal

Etter talen forsvant alle spillerne en tur i garderoben, før de kom ut igjen på gressmatta for å motta pokalen som beviser at de er Premier League-mestere denne sesongen.

Også Wayne Rooney, som ikke var i kamptroppen lørdag, hadde skiftet til drakt og var med på feiringen. Ferguson bekreftet etter kampen at Rooney ønsker seg bort fra klubben.

Normalt er det kapteinen som mottar trofeet, men denne gangen var det naturlig nok en gråhåret skotte som fikk æren.

– Det føltes helt naturlig for meg og Patrice Evra. Vi var veldig fornøyde med å se ham løfte pokalen, sier kaptein Nemanja Vidic.

Dermed har sir Alex Ferguson, i alle fall etter sigende, løftet sitt siste trofé.

71-åringen viste at helsa stadig er i brukbar form, da han hoppet forsøksvis opp og ned sammen med spillerne mens målscorer Rio Ferdinand dynket dem alle i sjampanje.

Hyllet av spillerne

Én etter én tok United-spillerne turen innom tv-reporteren på gressmatta, og samtlige tok store ord i bruk for å beskrive «sjefen».

– Det har vært en ære for meg å jobbe med ham i et år. Det er ikke lenge, men det har vært utrolig. Han er en stor manager, men en enda større person. Måten han behandler spillerne på er utrolig, sa Robin van Persie.

– Han er en fantastisk mann. Det er trist at han drar, sa Nemanja Vidic.

– Han har hjulpet meg enormt, både på og utenfor banen. Det har vært en massiv ære, og jeg skylder ham masse, sa Phil Jones.

Les videre under bildet!

Sir Alex tar farvel med hjemmefansen

Sir Alex ble klappet inn av både Swansea- og United-spillerne. I tillegg til de 75.000 på tribunen.

Foto: John Peters / Man Utd via Getty Images

Ferdinand avgjorde kampen

Etter 26 år ved United-roret er det altså slutt - og den 71 år gamle skotten smilte bredt og applauderte de mange fremmøtte da kampen ble blåst av.

Og de applauderte ham og sang for full hals tilbake.

Kampen var i og for seg betydningsløs. United har avgjort årets seriemesterskap for lengst, og søndagens seier bare økte de rødkleddes ledelse på toppen av Premier League-tabellen.

Javier Hernandéz sendte hjemmelaget i ledelsen etter 38 minutter, men Michu utlignet like etter pause.

Deretter avgjorde Rio Ferdinand kampen med sitt knallharde skudd etter 86 minutters spill.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.