NRK Meny
Normal

Skullerud tror ny trio kan senke gamleklubben

Og Molde-debutant Harmeet Singh (23) skal gjøre alt han kan for å ødelegge for gamle lagkamerater i Vålerenga.

Skullerud

NÅ ER DET ALVOR: Tor Ole Skullerud leder Molde i sin første obligatoriske kamp mot sin tidligere arbeidsgiver Vålerenga fredag kveld. Her fra treningskampen mot Aalesund 22. mars.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Sigurdarson

TILBAKE I NORGE: Björn Bergmann Sigurdarson.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Fredag kveld åpner nemlig eliteserien med fjorårets suverene «slowstartere».

Vålerenga tapte fire av de fem første kampene, mens Molde tapte fem av de første sju. Den elendige seriestarten gjorde begge nesten sjanseløse på edelt metall.

Molde klatret imidlertid voldsomt utover i sesongen, og romsdalingene stakk til slutt av med cupgull i finalen mot erkerival Rosenborg.

Vålerenga ble stående med en 11.-plass, men nå har forventingene igjen rukket å vokse seg store blant VIF-supporterne.

– Skal gjøre alt jeg kan

– Jeg tenker ikke så mye på dem (Vålerenga), egentlig. Men det blir morsomt å se noen av gutta igjen, smiler Singh til NRK.no.

Singh, som spilte for Vålerenga fra 2007- 2012, ble frigitt av Feyenoord i fjor høst. Nå er han én av tre store Molde-signeringer før denne sesongen: Björn Bergmann Sigurdarson (utlån fra Wolverhampton) og Mohamed Elyounoussi (Sarpsborg 08) er også i troppen mot Vålerenga.

De skal prøve å få Tornekrattet til å glemme Mats Møller Dæhli og Jo Inge Berget (begge Cardiff).

– Jeg skal gjøre alt jeg kan for at vi får en mye bedre sesongstart. Vi må ta så mange poeng vi klarer nå, sier Singh.

– Ingen ekstra forventninger

Den største usikkerheten rundt Molde før sesongstarten er nok knyttet til hovedtreneren Tor Ole Skullerud, som erstattet gullgrossisten Ole Gunnar Solskjær i januar.

Singh

KLAR TIL DYST: Her er Harmeet Singh i duell med Peter Orry Larsen under treningskampen mot Aalesund. I bakgrunnen jogger en annen nyervervelse: Mohamed Elyounoussi.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Den første store oppgaven blir altså mot Vålerenga. Her ga han seg som hovedtrener i august 2009 etter sju strake tap i eliteserien.

– Jeg gleder meg til kamp. Laget så fint og sprekt ut på den siste trenignen. Vi gleder oss til å fylle stadion og kjenne på atmosfæren rundt en seriekamp igjen, sier Skullerud.

Mohamed Elyounoussi, som ble klar for Molde så sent som 15. mars, har allerede rukket å markere seg i «Rosenes by».

22-åringen scoret nemlig i debuten og serie-generalprøven mot Aalesund lørdag.

Sigurdarson scoret 7 mål på 13 kamper i sin siste Lillestrøm-sesong før Ståle Solbakken hentet ham for 20 millioner kroner til Wolverhampton i 2012.

– Vi har ikke noen ekstra forventninger til de nye. De skal få komme i gang. De ser veldig bra ut alle tre – sammen med de vi har her fra før, sier Skullerud.

– Inspirerende

Og han som har vært der lengst av alle, Daniel Berg Hestad, kjenner på premierenervene før Vålerenga-kampen.

– Ny trener, friskt blod og nye spillere. Jeg har vært her en årrekke, og det er alltid inspirerende med nye impulser, sier Hestad.

– Jeg er alltid spent før premieren, og det er alltid nerver før en slik kamp. Men det blir spennende, og vi gleder oss, sier 38-åringen.

Slik spilles første serierunde:

Fredag: Molde – Vålerenga 19.00.

Lørdag: Haugesund – Lillestrøm 15.30, Rosenborg – Viking 18.00.

Søndag: Bodø/Glimt – Aalesund 15.30, Sandnes Ulf – Odd 18.00, Stabæk – Sogndal 18.00, Strømsgodset – Start 18.00, Sarpsborg – Brann 19.00.

Singh

DEN GANG DA: Her er Vålerenga-spillerne Harmeet Singh (t.v.) og Morten Berre før bortekampen mot Molde i 2010. Fredag møtes de trolig på banen igjen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.