NRK Meny
Normal

Singh reddet Norge på overtid

Innbytter Harmeet Singh banket inn den norske utlikningen ett minutt på overtid da U21-gutta slapp med skrekken og sikret uavgjort i marerittkampen mot Israel.

Harmeet Singh

Harmeet Singh reddet de norske U21-gutta på overtid mot Israel. Dermed sikret han ett poeng på en frustrerende kveld.

Foto: Alex Grimm / Getty Images

Straffe imot, rødt kort og tre stolpeskudd. Det ville seg ikke for de norske U21-gutta i EMs åpningskamp mot Israel.

Skullerud

Tor Ole Skullerud følte de norske gutta var uheldige mot Israel.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Men så, på stillingen 1-2 ett minutt på overtid, dukket innbytter Harmeet Singh opp med det meget viktige utlikningsmålet.

– Det jeg tenkte da jeg skulle inn på banen var at jeg skulle snu det her for Norge, sier Singh til NRK.no etter kampen.

– Det var som en film å score. Det gikk så fort. Jeg bare reagerte på instinkt, sier han.

– Mye bedre enn Israel

Dermed reddet Vålerenga-spilleren ett poeng for Tor Ole Skulleruds menn, i en kamp som inneholdt det meste av dramatikk.

– Det var en fryktelig viktig utvikling, så vi kan ikke være altfor deppa. Men vi var mye bedre enn Israel og vi burde hatt tre poeng, sa Tor Ole Skullerud til TV 2 etter kampen .

U21-lagets gamletrener Per Joar Hansen, som så kampen fra en pub på Kypros, priset seg lykkelig over at det ikke ble tap mot Israel.

– Det var herlig å se at de norske gutta få lønn for strevet med den 2-2-scoringen. Den fortjente de så inderlig, sa «Perry» til NRK.no

– Det går imot oss

Etter en strålende norsk åpning på kampen, hvor spesielt Anders Konradsen var nære på å sende Norge opp i ledelsen, begynte det å kladde skikkelig.

På stillingen 1-1, med få minutter igjen til pause, ble venstreback Vegar Eggen Hedenstad sendt i dusjen med direkte rødt kort.

Hedenstad havnet på etterskudd i løpsduell med Mohammed Kalibat, og felte israeleren som bakerste mann - 28 meter fra mål og skrått ute til høyre. En avgjørelse de norske spillerne virket totalt uenige i.

På det tidspunktet hadde den polske dommeren Pawel Gil allerede tildelt vertsnasjonen et diskutabelt straffespark, som Marcus Pedersen senere utliknet for Norge.

– Det er en kamp med mange situasjoner, hvor mange går imot oss. Vi må takle både oppturer og nedturer i dette yrket. I dag ble det en del nedturer, sa Skullerud til TV2.

Best med ti mann

Til tross for at Skulleruds menn måtte spille hele andreomgang med én mann mindre, var de svært nære å ta ledelsen da Anders Konradsen traff stanga to minutter etter sidebyttet.

Også Marcus Pedersen fikk en eventyrlig mulighet etter en times spill, men feilet alene med keeper.

Men vondt ble til verre for de norske ungguttene da Alon Turgeman sendte Israel foran med 20 minutter igjen å spille.

Men da alt håp så ut til være ute Tor Ole Skulleruds menn, dukket innbytter Harmeet Singh opp med den viktige utlikningen.

– Vi så i dag at vi har et veldig godt lag. Selv med ti mann en helg omgang er vi best. Vi har mest ballbesittelse og skaper de største sjansene, oppsummerer «Perry».

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vegard Eggen Hedenstad

Vegard Eggen Hedenstad og de norske lagkameratene er langt ifra enig i det røde kortet den polske dommeren Pawel Gil delte ut på tampen av førsteomgang.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Tatt på senga

Norge åpnet kampen på Netanya Municipal Stadium klart best, og spilte seg til en rekke nestensjanser.

Rennes-proff Anders Konradsen burde sendt Tor Ole Skulleruds menn foran etter ti minutter, men feilet. Indreløperen steg umarkert til værs inne i feltet, men headet høyt over etter et innlegg fra høyre.

Så - ut av det blå - havnet de norske ungguttene i trøbbel. En corner fra Israel falt ned i feltet, og Omar Elabdellaoui forsøkte å klarere. Høyrebacken så ut til å treffe ballen så vidt, uten å være nær motstanderen som falt, men til ingen nytte.

Dommeren blåste i fløyta og pekte på straffemerket, og lot med det Nir Biton sende vertsnasjonen opp i ledelsen etter et kvarters spill.

Kjempescoring

Anders Konradsen

Anders Konradsen fortviler etter ett av sine to skudd i treverket.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

De norske spillerne ristet av seg skuffelsen og fortsatte kjøret mot Boris Klaiman i Israels mål. Etter nærmere ti minutter med norsk dominans kom endelig uttellingen.

En strålende pasning fra Stefan Johansen fant Marcus Pedersen inne foran mål, og den Vitesse-eide angriperen viste for alvor hva som bor i ham.

Pedersen rev seg fri fra oppasseren, tverrvendte på 14 meters hold og banket inn 1-1 nede til venstre for keeper.

1-1 kunne og burde ha blitt til både 2-1 og 3-1 for de norske U21-guttene inn mot pause, men tverrliggeren og stanga stod i veien for henholdsvis Anders Konradsen og Jo Inge Berget.

I stedet fikk altså Norge en verst tenkelig avslutning på omgangen, da Vegar Eggen Hedenstad ble sendt i dusjen med direkte rødt kort.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia