NRK Meny
Normal

Silvas sjansesløseri

Aalesund var full av selvtillit og jaktet sin tredje strake seier i dagens kamp mot Viking.

Viking jubler etter scoring
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Aalesund - Viking 0-1

Sløste med sjansene

Aalesund tok imot Viking med to strake seire under beltet, men trener Kjetil Rekdal er likevel ikke helt fornøyd med effektiviteten.

- Vi har scoret for lite mål. Vi er av de lagene som har skapt mest sjanser og da er 14 mål for lite, sier Rekdal til aafk.no

Og kampen i dag var et godt eksempel på ineffektivitet foran mål. Diego Silva brente to gigantiske målsjanser alene mot Thomas Myhre. I tillegg hadde brasilianeren et langskudd i stolpen.

Innbytter og tidligere Viking-spiller, Peter Kopteff, var også nær ved å utligne på tampen av oppgjøret.

Etterlengtet seier

Aalesund hadde aldri vunnet mot Viking i seriensammenheng og var selvsagt sugne på sin første Viking-skalp. Men Viking tok tidlig ledelsen og holdt stand mot Aalesunds press mot slutten av kampen.

Martin Fillo ga bortelaget ledelsen etter 17 minutter etter et frispark av Tomasz Sokolowski. Fillo hadde også en god mulighet til å øke ledelsen i andre omgang, men skuddet gikk utenfor.

Uwe Rösler leder Viking til seier

Uwe Rösler dirigerte laget sitt til seier mot Aalesund på søndag.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Dermed kunne Viking feire sin første seier siden 3.mai da de slo Bodø/Glimt i Stavanger.

Viking leverte ingen stor kamp, men var godt organisert og Thomas Myhre var for en gang skyld sikkerheten selv i Viking-buret.

Laget fra Stavanger rykket med seier i dag opp på 9. plass på tabellen mens Aalesund måtte se Brann gå forbi seg på og ligger nå på 7. plass.

Fotballnyheter