Må skru sammen beinet etter skrekkbruddet

Beinbruddet til HamKams Emil Sildnes var så stygt at det fortsatt gjør vondt å se bilder av det. Tirsdag ble det klart at 21-åringen må gjennom en omfattende operasjon for å kunne spille fotball igjen.

HamKam

Det stygge beinbrudde til Emil Sildnes rystet Briskeby mandag. Her får han behandling for skaden på banen før han måtte bæres ut på båre.

Foto: NRK

Ifølge klubben er 21-åringen ute resten av sesongen.

– Emil er ved godt mot, men det er ingen tvil om at han har fått en meget alvorlig skade, sier trener Vegard Skogheim til hamkam.no.

Skogheim har besøkt Sildnes på sykehuset og snakket med klubblegen. Det er nå klart at midtbanespilleren må gjennom en omfattende operasjon allerede tirsdag.

Det skal settes inn en skinne for å skru leggbeinet til HamKam-spilleren sammen igjen.

Utrolig stygt brudd

Det var etter bare seks minutter i mandagens første seriekamp det gikk virkelig ille for Sildnes i en kollisjon med Hødd-keeper Jan-Lennart Urke.

Ut i fra dramatiske TV-bilder kunne man tydelig se at benet var brukket på en svært stygg måte.

Hødd-keeperen kom uskadd fra sammenstøtet, men forsto raskt alvoret og tilkalte båre med én gang.

Sentral rolle

HamKam skriver tirsdag formiddag følgende på sine nettsider:

«HamKam Fotball vil bistå Emil på alle de måter han måtte behøve i tiden som kommer. Det viktigste nå er at operasjonen blir vellykket og at han får en så god rekonvaliseringstid som mulig.»

Trener Skogheim sier at Sildnes var tiltenkt en sentral rolle i laget og at det er et tap å miste ham.

– Det får ta den tiden det tar. Vi må gjøre det vi kan for å hjelpe, sier Skogheim.

Mandagens kamp endte 1-0 til Hødd.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Aron Dønnum forlenget med Vålerenga

  Aron Dønnum har forlenget kontrakten med eliteserieklubben Vålerenga til 2024. – Jeg vil at Vålerenga skal sitte igjen med noe om jeg blir solgt, sier han.

  I begynnelsen av september gikk en overgang til italienske Lecce i vasken. 22 år gamle Dønnums opprinnelige kontrakt med Oslo-klubben varte ut 2021. Nå er den forlenget til juli 2024.

  – Det er en veldig viktig signering for oss, og det at han skriver under på en så lang kontrakt viser Arons kjærlighet til Vålerenga, sier Dag-Eilev Fagermo til Vålerengas nettsted.

  Aron Dønnum
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Nysigneringane blomstra for Chelsea

  Chelsea slo Krasnodar komfortabelt 4-0 på bortebane i den andre gruppespel-kampen i meisterligaen. Callum Hudson-Odoi skåra det første. Så viste nysigneringane seg fram, først Timo Werner som sette inn 2-0 på straffespark. Like etter spelte han ballen til ein annan nykommar, da Hakim Ziyech sette inn det tredje. Rett før slutt la Christian Pulisic på til 4-0. Chelsea har med det fire poeng etter dei to første kampane, medan Krasnodar står med eitt poeng.

  Champions League - Group E - FC Krasnodar v Chelsea
  Foto: Anton Vaganov / Reuters
 • Spansk fotball uten betting-penger

  Toppklubbene i spansk fotball får ikke lenger ta imot sponsorpenger fra tippe- og bettingselskaper. Sju klubber har i dag solgt enten plass på trøyene eller navn på stadion. Klubbene mener de taper inntekter de trenger etter koronapandemien.

 • Barcelona sa ja til superliga

  Barcelonas president Josep Maria Bartomeu sa måndag ja til tilbodet om å spele i ein ny superliga. Det opplyste klubbpresidenten i går, sasmtundes som han trekte seg frå jobben.

  I førre veke blei det kjent at det er planer om ein ny europeisk superliga med 18 klubbar frå dei største fotballnasjonane. Det er dei amerikanske eigarane av Liverpool og Manchester United som skal vere dei største pådrivarane, og FIFA skal også vere positiv.

  Ryktet om slike planer har dukka opp med ujamne mellomrom i mange år. Men Barcelonas offisielle ja blir betrakta som ei bombe, ifølgje danske Ekstrabladet.

  Superligaen kan kome til å starte allereie i 2022. Kampane skal gå parallelt med dei heimlege ligaene, men vil vere eit stort trugsmål mot meisterliga og europaliga, ifølgje opplysningar i Sky Sports.

  Bartomeu opplyste også at Barcelona støttar FIFAs forslag om utvida klubb-VM med 24 lag kvart fjerde år.