NRK Meny
Normal

Sikret poeng i debuten

Luton Shelton slo til i debuten for Vålerenga.

Luton Shelton under kampen mot Fredrikstad.

Luton Shelton under kampen mot Fredrikstad.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Shelton utlignet fem minutter før slutt da Vålerenga og Fredrikstad spilte 1-1 på UIlevaal.

NRKSport.no fulgte kampen

Fredrikstad skapte de største sjansene og så lenge ut til å stikke av med alle poengene mot Vålerenga på Ullevaal i dag. Laget hadde flere muligheter til å avgjøre kampen, men fem minutter før slutt presenterte nyervervelsen Luton Shelton seg og sikret poengdeling og 1-1 med en fin volley.

Første omgang var et langt gjesp og ingen av lagene klarte å skape de helt store sjansene. Vålerenga hadde ballen mye, men Fredrikstad var kompakte bakover og gjorde det vanskelig for VIF.

Erik Hagen

Erik Hagen 'redebuterte' for Vålerenga.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

I andre omgang åpnet kampen seg mer og drøyt 10 minutter ut i omgangen sendte Rajo Piiroja gjestene i ledelsen. Etter dette hadde Fredrikstad flere muligheter til å punktere kampen, men i stedet dukket Shelton opp og ødela festen for FFK.

Brukbar debut fra Shelton

Selv om spissen kom på scoringslisten og reddet ett poeng for VIF, så imponerte han ikke i debuten. I starten av kampen hadde han problemer med å finne åpninger i et kompakt Fredrikstad-forsvar og klarte ikke å komme til de store sjansene. FFK lå lavt i banen og det er tydelig at spissen får brukt sine kvaliteter best når det er bakrom å boltre seg i.

Spissen selv var fornøyd med debuten, men innrømmer selv at han ikke har funnet kampformen helt enda.

-Det var morsomt å score i debuten. Vi ville så gjerne vinne, men med tanke på kampen var et uavgjortresultat helt greit. Jeg er ikke helt i kampform enda, men jeg er på vei, sa spissen til TV2 etter kampen.

Kamprusten ”Panzer”

En annen av Vålerengas sommerinnkjøp som fikk debuten sin i kveld var Erik ”Panzer” Hagen.

Hagen markerte seg med en gang og pådro seg et gult kort etter en tøff takling på Ardian Gashi. Selv om han fikk et tidlig gult kort fortsatte han å gi alt i duellene og det er ingen tvil om at han ikke har forandret spillestilen sin i de årene han har vært i Russland.

Selv om Hagen markerte seg i duellspillet var det tydelig å se at midtstopperen er kamprusten. Han hadde tidvis litt problemer med tempoet og gjorde en del enkle feil. Han serverte blant annet ballen til Anders Tegstrøm som fikk en gylden mulighet alene med keeper Troy Perkins.

Drøyt halveis ut i andre omgang ble Hagen byttet ut og selv om debuten ikke var den aller beste, så er det nok ingen tvil om at Vålrenga vil nyte godt at Hagens tjenester utover i sesongen.

Fortsatt uten seier på Ullevaal

Fredrikstad står uten serieseier mot Vålerenga på bortebane siden 1975. I dag var laget veldig nærme, men nok en gang måtte de reise fra Ullevaal uten tre poeng i kofferten.

Trener Anders Grönhagen var fornøyd med laget sitt, men var skuffet over at de ikke klarte å hale seieren i land.

-Vi er ikke helt fornøyde. Regner vi målsjanser så skal vi vinne denne kampen. Jeg er fornøyd med forsvarsspillet, men overgangsspillet forover på banen går ikke fort nok. Vi skaper mange store sjanser, men vi klarer dessverre ikke å ta vare på dem.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.