Sikret plassen tross tap

Selv om Aalesund tapte 2-1 for Vålerenga søndag, er laget fra Sunnmøre sikret fortsatt eliteseriespill. Det kan de takke bunnstridskonkurrent Start for.

AaFKsTrond Fredriksen og VIFs Morten Berre
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Selv tapte Aalesund 2-1 mot Vålerenga i en gnistrende kamp på et regntungt Ullevaal.

NRKsport.no fulgte kampen

Vålerenga-dominans

Kampens første omgang var helt og holdent hjemmelagets. Ikke minst var det kaptein Christian Grindheim som sto for underholdningen, i en oppvisning som virkelig forsvarer haugesunderens plass på landslaget. Grindheim var høyt og lavt, og dukket også overraskende frem og satte ballen sikkert i mål etter at Fredheim Holm skjøt i stanga etter 20 minutter.

Etter ytterligere noen minutter fikk Fredheim Holm bedre treff på ballen, idet han gjorde alt rett på et mesterlig innlegg fra Jarl André Storbæk. Fredheim Holm styrte ballen kontrollert forbi en ellers svært god Aafk-keeper Adin Brown.

Merkelig offiside-situasjon

Helt på tampen av første omgang oppsto en svært undelig situasjon foran Vålerengas mål. Først mottok Aarøy ballen fra en motspiller i svært farlig situasjon. Han spilte videre til Fredriksen, som skjøt på Arason, og keeperen måtte gi retur. Den satte Austnes, som så ut til å stå i offside, i mål. Dommer Svein-Erik Edvartsen dømte scoring til bortelaget, ikke overraskende til Klanens høylydte protester.

Mange sjanser, ingen mål

Annen omgang ble preget av to lag som begge ville vinne, og sjansene var mange. For Vålerengas del hadde hindringen for økt ledelse ett navn: Adin Brown. Aalesunds amerikanske keeper overbeviste gang på gang, og sto egenhendig for 2-3 redninger i toppklasse.

Likevel eliteseriespill

Med seier i dag, kunne Aalesund sikret spill i eliteserien neste sesong. I dag var det i stedet Starts uavgjort mot Lillestrøm som ble avgjørende for at Aalesund for første gang spiller to sesonger på rad i eliteserien.

Fotball

 • Benzema reddet Real Madrid

  Det lå lenge an til at Luis Suárez ble matchvinner for Atlético Madrid i byderbyet mot Real Madrid. Han satte 1-0 etter kvarteret spilt, og de virket å ha brukbar kontroll.

  Benzema ville det derimot annerledes, og han satte inn 1-1 få minutter før slutt. Det ble sluttresultatet, og det er godt nytt for spesielt Barcelona. De er nå tre poeng bak Atlético, men sistnevnte har en kamp til gode.

  Benzema
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Liverpool med nytt sjokktap

  I flere sesonger var Anfield et fort der Liverpool nesten ikke avga poeng. Nå har de ikke vunnet hjemme siden 16. desember, etter at de tapte 0-1 for Fulham.

  0-1-tapet gjør at Liverpool nå har tapt seks strake ligakamper på eget gress. De har ikke vunnet på Anfield siden 16. desember. Det er åtte kamper siden. tliv

  Etter en fartsfylt omgang med flere gode muligheter til begge lag, tok gjestene ledelsen like før pause. Den tidligere Juventus-spilleren Mario Lemina stjal ballen fra Mohamed Salah og banket den i lengste hjørne, utakbart for Alisson Becker.

  Sadio Mané var bare centimeter unna utligning etter halvspilt 2. omgang. Headingen fra senegaleseren gikk i stanga og ut.

  Utenom det førte Liverpool hele 2. omgang, uten at de klarte å skape all verdens mot et tett og kompakt Fulham-lag, som med 1-0-seieren tok sin femte seier denne sesongen.

  Seieren var meget viktig for Scott Parker og Fulham sin del. De er nå på 18.-plass, à poeng med Brighton, som ligger på trygg grunn.

  Liverpool har nå fire poeng opp til Chelsea på mesterligaplass. London-klubben har i tillegg en kamp mindre spilt enn Jürgen Klopp og co. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Ødegaard anonym i uavgjortdrama

  Arsenal brant enorme sjanser, fikk en straffe omgjort fra VAR og en ropte på nok en straffe i sluttminuttene mot Burnley, men maktet ikke få med seg alle poengene fra Turf Moor.

  Martin Ødegaard fikk 62 minutter, men var lite involvert for Arsenal. Gjestene tok ledelsen tidlig ved Pierre-Emerick Aubameyang, men Chris Wood utlignet da han ble truffet i hofta av et grusomt pasningsforsøk av Arsenal Granit Xhaka.

  Premier League - Burnley v Arsenal
  Foto: Jon Super / Reuters
 • – Zlatan gjør landslagscomeback

  Svenske Fotboll direkt melder at Zlatan Ibrahimovic (39) gjør landslagscomeback for Sverige, og at han skal spille i den kommende VM-kvalifiseringen.

  Comebacket for «blågult» kan komme mot Georgia allerede 25. mars, ifølge fotballnettstedet.

  – Troppen tas ut 18. mars. Så får vi se hvordan det ser ut da, sier det svenske landslagets administrative sjef Stefan Pettersson.

  Ibrahimovic er for tiden ute med en lårskade. Ifølge flere medier kan veteranen gå glipp av åttedelsfinalen i europaligaen mot Manchester United.

  Han har hatt en svært god sesong for AC Milan, som kjemper i toppen av italiensk Serie A.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters
 • Ber om Qatar-avstemning senere i år

  Spørsmålet om boikott av Qatar-VM skal i utgangspunktet tas opp i fotballtinget. Men Norsk Toppfotball håper at en beslutning kan avvante og kan i stedet tas senere i år.

  – Vi mener at denne problemstillingen er for viktig til å risikere at det skal komme et benkeforslag på forbundstinget om en uke, som ender med at vi vedtar en boikott av Qatar-VM, sier Cato Haug, leder i Norsk Toppfotball til VG.

  NFF har tidligere sagt at de er imot en boikott. Flere toppklubber, med Tromsø først ut, har bedt dem å boikotte VM i Qatar, som arrangeres i 2022.

  Qatar
  Foto: - / AFP