NRK Meny
Normal

Signaturen som kan starte en «domino-effekt»

At unggutten Adem Ljajic (21) signerer for Roma, er i og for seg ingen stor nyhet. Men overgangen kan potensielt sette igang et spill som gjør at Gareth Bale-sagaen kommer til en ende.

Gareth Bale og dominoeffekt

Adem Ljajic ble fotografert med Roma-kontrakten foran seg onsdag formiddag. Det kan i teorien føre til at Gareth Bale snart kan kalle seg Real Madrid-spiller.

Foto: GLYN KIRK / Afp

Det europeiske overgangsmarkedet har så langt vært mye prat og lite handling. De store klubbene har tviholdt på sine største stjerner.

Adem Ljajic

Adem Ljajic går fra Fiorentina til Roma.

Foto: Marco Luzzani / Getty Images

Luis Suárez, Wayne Rooney og ikke minst Gareth Bale har blitt linket bort fra sine respektive klubber i hele sommer - men klubbledelsen har nektet dem å dra.

Men med fire dager og 11 timer igjen av overgangsvinduet kan noe være i ferd med å skje. Onsdag ble nemlig Fiorentinas unggutt Adem Ljajic hentet til Roma.

Brikkene faller på plass

Det kan få overgangsballen til å rulle.

For på samme måte som brikkene velter hverandre i et dominospill, kan én overgang kickstarte en annen.

For bare timer etter at Ljajic ble klar for Roma, uttalte Tottenham-trener André Villas-Boas at Gareth Bale er svært nær en overgang til Real Madrid.

– Ja, det er helt åpenbart en domino-effekt på gang. Jeg tror Tottenham og Real Madrid har vært nokså enige om Bale i en lang tid, men at overgangen har dratt ut på grunn av mangelen på erstattere. Nå begynner ting å falle på plass, sier CMore-ekspert Petter Veland til NRK.no.

Slik kan det hele skje:

Ljajic er hentet til Roma som en potensiell erstatter for kantspilleren Erik Lamela, som på det nærmeste er klar for Tottenham.

Det kan starte en ny bølge. Roma kan nå tenkes å gi slipp på Lamela, som er ansett som den siste spilleren Tottenham vil ha på plass før de lar Gareth Bale ta turen til Real Madrid.

– Lamela er ikke en direkte arvtager til Bale, men han summerer opp de mange spillerkjøpene Tottenham har gjort for å erstatte Bale, sier Veland.

Tottenham-manager André Villas-Boas bekreftet onsdag ettermiddag at Bale - som har utelatt å møte opp på Tottenham-trening to dager på rad - på det nærmeste er klar for Real Madrid.

Tottenham og Villas-Boas

Tottenham-sjef Villas-Boas virker å ha innsett at Gareth Bale er tapt for Tottenham.

Foto: CARL COURT / Afp

– Overgangen er en drøm for ham. Det kan skje veldig, veldig snart, sa Villas-Boas på en pressekonferanse.

Real kan selge stjerner

Men domino-hypotesen stopper ikke der.

For Real Madrid har selv flere potensielle salgsobjekter dersom Bale-overgangen skulle gå i orden.

– Det ligger i kortene at noen av Real-stjernene er på vei bort. Med Bale på plass blir det for mange stjernespillere på et sted. Spesielt med tanke på at spillerne er desperate etter spilletid for å komme med til VM neste sommer, sier Petter Veland til NRK.no.

Ángel Di Maria, Mezut Özil, Karem Benzema og Samir Khedira er blant spillerne som har blitt nevnt.

United på spillerjakt

Og blant kjøperne er det ingen hemmelighet at både Manchester United og Arsenal står med sjekkheftet på vidt gap for å huke til seg noen sene overganger.

– Jeg tror spesielt Ángel Di Maria ligger tynt an. Det samme gjelder Mezut Özil. Han har vært linket til Manchester United i lang tid. Han reagerte forøvrig også med sinne da han ble byttet ut mot Granada i serieåpningen sist helg, sier Veland.

Og for å strekke hypotesen enda lenger: Skulle en av Real-stjernene gå til Manchester United, kan man i ytterste konsekvens også se for seg at Wayne Rooney tar turen til London og Chelsea.

– Det blir en høyinteressant sisteuke av overgangsvinduet, det er det ingen tvil om. Det er likevel ingen overhengende sannsynlighet for at hele denne rekken med overganger skjer, slår Veland fast.

PS! Mye tyder på at overgangsmarkedet virkelig er i ferd med å løsne. Mens denne artikkelen ble skrevet, offentliggjorde Chelsea at brasilianske Willian fra Anzji Makhatsjkala er klar for klubben.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.