Siem: - Jeg synes denne var tøff

Akkurat idet Kjetil Siem skulle presenteres som ny generalsekretær i Norges fotballforbund, sprakk nyheten om at sportsdirektøren i hans tidligere klubb Vålerenga er pågrepet av politiet.

Siem Hallen

Onsdag ble Kjetil Siem (t.h.) presentert som ny generalsekretær i Norge fotballforbund. Verken han eller fotballpresident Yngve Hallén (t.v.) mener pågripelsene er bra for norsk fotball.

Foto: Ingrid S. Glomnes / NRK/Scanpix

Bare minutter før Siem ble presentert som ny generalsekretær i NFF, ble Vålerengas permitterte sportsdirektør Truls Haakonsen og sportslig leder Inge André Olsen i Stabæk arrestert av politiet.

De to er siktet for grov økonomisk utroskap i forbindelse med Veigar Pall Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga tidligere i år (se faktaboks).

- Jeg synes pressemeldingen fra politiet var veldig tøff. Det tyder på at det er en sak med stor medieinteresse der de vil styre informasjonen. Det betyr også at de ser på som en alvorlig sak når de velger å gå til pågripelse, sier Siem til NRK.

Hadde VIF-suksess

Kjetil Siem var selv administrerende direktør i Vålerenga da klubben tok andre- og førsteplass i eliteserien i 2004 og 2005. At det nettopp er hans klubb som er rammet av en pågripelse, synes han ikke er spesielt hyggelig.

– Om du er gammel VIF-mann eller ikke, så er ikke denne saken bra for norsk fotball. Man kan godt si det er ekstra hardt når man står så nær en klubb som er involvert, sier Siem.

– På vegne av norsk fotball håper jeg de er uskyldige, men vi kan ikke gjøre annet enn å vente og ta konsekvensene av det som eventuelt kommer, sier Siem.

Vil gjenoppbygge moralen

Fotballpresident Yngve Hallén var med på å presentere Siem i hans nye jobb, men det de fremmøtte pressefolkene lurte på var hva Fotball-Norges mektigste mann mener om det som nå skjer i Vålerenga og Stabæk.

– Vi kan ikke leve med ledere som eventuelt blir dømt, men skjer det så får det være opp til klubben å ta den endelige avgjørelsen. Forbundet må sette seg ned og diskutere om vi skal ta opp igjen retningslinjene for fair play, slik at vi kan gjenoppbygge moralen, sier Hallén ifølge NTB.

– Bør Inge André Olsen permitteres?

– Det får klubben avgjøre. De er ikke dømt enda, sier Hallen til NRK.

Truls Haakonsen er er allerede permittert fra jobben i Vålerenga. Forrige uke ble det klart at fotballens egen påtalenemnd ikke kommer til å forfølge Haakonsen i denne saken, ettersom han ikke er medlem av klubben. Dermed rammes han heller ikke formelt av idrettens egne regler.

Likevel har det i lengre tid vært klart at politiet kommer til å forfølge saken og etterforske både Olsen og Haakonsen. Dagens pågripelser er et resultat av etterforskningen politiet så langt har gjort.

Fotballnyheter