NRK Meny
Normal

Siem om Rekdal: - Vi er ikke nære venner

CAPE TOWN (NRK.no): NFF-sjefen tror likevel Vålerenga får et løft med Kjetil Rekdal som trener.

Kjetil SIem

Fotballforbundets generalsekretær Kjetil Siem.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Fotballforbundets generalsekretær Kjetil Siem drar litt på det når NRK møter ham utenfor spillerhotellet i Cape Town - og spør ham om han tror ansettelsen av Kjetil Rekdal vil gi klubben et løft.

- Eh, jeg må vel kunne driste meg til å si at, ja, det tror jeg, sier Siem til NRK.

Venner ble uvenner

De to gamle vennene ledet Vålerenga til seriegull i 2005 - Rekdal som trener og Siem som klubbdirektør - før forholdet mellom dem slo sprekker.

– Det er ikke problematisk for meg å snakke om det nå. Vi slet ut hverandre på mange måter, slett ingen uvanlig mekanisme innen fotballen når man jobber så tett.

Det var dårlig stemning en periode. Vi var ikke på talefot rett og slett. Det har vi - sakte, men sikkert - kommet over. Vi er ikke nære venner i dag, men vi snakker sammen en gang i blant, sier Siem.

– Har ikke rukket å gratulere

I formiddag satt Siem i møter før kveldens kamp mot Sør-Afrika - en kamp som har avspark klokken 19:30 norsk tid (20:30 i Cape Town).

Da NRK møtte Siem litt før klokken halv seks, hadde han ennå ikke gratulert Rekdal med 2-årskontrakten med VIF.

– Nei, jeg har ikke rukket å gratulere ham ennå, men har tenkt å prøve å få gjort det i løpet av kvelden, kanskje, sier Siem.

– Var dere ikke på talefot i det hele tatt?

– På en gledens dag for Vålerenga, er det ikke noe vits for meg å komme med noe malurt i noe som helst slags beger, men kan vel si det såpass at - he, he - det var mange som prøvde å gå imellom, slutter Kjetil Siem.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.