Siem beklager poengtrekket: – Det har gått altfor lang tid

Generalsekretær i fotballforbundet Kjetil Siem beklager at Doms- og sanksjonsutvalget ilegger Hønefoss poengtrekk to runder før serieslutt.

Kjetil Siem

Kjetil Siem forstår Hønefoss-ledelsens frustrasjon over å bli trukket poeng mens laget fortsatt kjemper for å unngå nedrykk.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Vi må få lov å stille spørsmålstegn ved prosessen, og det jeg vil si er urovekkende nære en situasjon som kan gripe rett inn i nedrykksstriden, sier NFFs generalsekretær Kjetil Siem til fotball.no.

Bittert poengtrekk for HBK

Fredag ettermiddag kom meldingen om at Hønefoss er trukket ett poeng i eliteserien.

Hønefoss-keeperen ser Shalas skudd gå i mål

Steve Clark stod i mål for Hønefoss uten arbeidstillatelse i vår.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB SCANPIX

Bakgrunnen var at Buskerud-klubben lot Steve Clark stå i mål på tross av amerikanerens manglende arbeidstillatelse i Norge.

I tillegg til poengtrekket, må Hønefoss også betale en bot på 50.000 kroner.

12 seriekamper ble spilt før Hønefoss innrømmet overtredelsen i midten av juni.

– Vi har begått en feil, sa daglig leder i Hønefoss Per Christian Balke til NRK den 20. juni.

Over fire måneder senere...

Men først nå får Hønefoss svi for lovbruddet, mens klubben er midt oppe i en intens kamp for å sikre videre eliteseriespill.

Klubben stod med 33 poeng og virket å ha slitt seg ut av nedrykksstriden foran helgens vanskelige bortekamp mot Molde. Fredagens poengtrekk gjør imidlertid at Hønefoss ikke kan føle seg trygge på at eliteseriekontrakten fornyes.

Nå skiller kun tre poeng ned til Sandnes-Ulf på kvalikplass, med to serierunder igjen å spille.

Sjekk den oppdaterte eliteserietabellen her!

– Fra denne saken ble kjent til Doms- og sanksjonsutvalgets konklusjon har det gått altfor lang tid, og jeg beklager og reagerer på at utvalget kommer med sin konklusjon når det kun gjenstår to serierunder, sier Siem.

Ankefristen er på syv dager, og Hønefoss har varslet at de sannsynligvis kommer til å anke dommen.

– Ved en eventuell anke fra Hønefoss er dette en sak ankeutvalget vil måtte behandle umiddelbart, slik at avklaringene rundt dette kommer før eliteseriens siste serierunde, sier Siem.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Brøndby-fansen krev boikott

  Fansen til den danske fotballklubben Brøndby krev boikott av VM-sluttspelet i Qatar, det skriv klubben på sine heimesider. Klubben oppfordrar det danske fotballforbundet (DBU) til å samle fleire nasjonale forbund for å boikotte meisterskapet til neste år.

  Brøndby-fans
  Foto: Thibault Savary / AFP
 • Selnæs utlånt til konkurrent

  Ole Selnæs (26) blir lånte ut frå Shenzhen til Hebei i den kinesiske superligaen ut sesongen 2021.

  Titan Sports Plus skriv at Shenzhen har fylt utanlandskvoten etter å ha signert tre nye spelarar, og at Shenzhen-trenar Jordi Cruyff dermed ikkje lenger har bruk for nordmannen.

  Selnæs har vore tilknytt Shenzhen sidan 2019.

  Pressetreff med fotballandslaget
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Godsets nye trener: – Klovneklubb

  Strømsgodsets nye trenerduo Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen møtte i dag pressen utenfor Marienlyst. «BP» Ingebretsen var ærlig på at den siste uka har vært utfordrende for alle med hjertet i Drammen.

  – Det har ikke vært noen god situasjon. Jeg har ikke vært direkte involvert, men for meg, sett utenfra så er Strømsgodset nå en klovneklubb. Så det er det vi må ta tak i nå. Samle spillerne som vi sier. Vi starter med dette i dag. Hva hver enkelt spiller kan bidra med. Nå må vi stå sammen, alle sammen, sier han til NRK.

  Wibe-Lund var assistenttrener under Henrik Pedersen, mens Ingebrigtsen er tidligere hovedtrener i klubben.

  Wibe-Lund sier at han tok jobben på én betingelse: At «BP» også sa ja. Nå ser han framover.

  – Første pri er å bygge det opp igjen. For meg hadde det vært veldig vanskelig å tro på dette uten å ha med de folka som jeg vet har kapasiteten og det riktige verktøyet til å begynne den prosessen som Godset skal gjennom nå. Om det blir et lengre perspektiv vil tiden vise, sier han.

  Eliteserien fotball, menn (1. Runde): Strømsgodset - Haugesund (3-2)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Rekker ikke PSG

  Bayern Münchens stjernespiss Robert Lewandowski gjennomførte mandag sin første trening med løp etter kneskaden som har satt ham ut av spill en stund.

  Lewandowski pådro seg kneskaden under landslagsoppholdet for Polen mot Ungarn 25. mars.

  Bayern München opplyser ikke om når toppscoreren i Bundesliga kan spille igjen, men at han ikke er aktuell til tirsdagens returmøte i mesterligaen borte mot Paris Saint-Germain. Det franske laget vant det første møtet i München 3–2.

  Lewandowski har vært ute i de tre siste kampene. Lørdag møter Bayern München tredjeplasserte Wolfsburg i Bundesliga. (NTB)

  Robert Lewandowski
  Foto: Christof Stache / AFP