NRK Meny
Normal

Shala: – De eier ikke moral

Herolind Shala hevder serbisk politi og vakter gikk til angrep på han og resten av det albanske laget.

Gårsdagens EM-kvalifiseringskamp mellom Serbia og Albania endte i masseslagsmål ute på banen. Herolind Shala, som til daglig spiller i ODD, satt på benken for Albania og beskriver her hvordan han opplevde de dramatiske hendelsene.

– De ble fullstendig gale når de så det flagget der, og da ble det helt kaos utpå banen der, sier Odd-spiller Herolind Shala når NRK møter han på Gardermoen i kveld.

shala

Odd-spiller Herolind Shala spilte for Albania og ble slått under kampen.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Shala var en av spillerne som ble slått til da det oppsto fullstendig kaos under EM-kvalifiseringskampen mellom Albania og Serbia etter at en drone ble sendt inn på banen.

Bråket startet etter at en drone med et albansk flagg og politisk budskap ble sendt inn på banen. Dette provoserte det serbiske hjemmepublikummet.

– I spillertunnelen var det politi og vakter som sparket og slo oss. Publikum kasta også store steiner etter oss tidligere i kampen, forteller Shala.

Og Shala sparer virkelig ikke på kruttet når han snakker om gårsdagens motstander:

– De er rotter, de eier ikke moral, de eier ikke respekt. Vi kom dit for å spille fotball vi kom ikke dit for å drive en politisk debatt, sier han bastant.

Kaos

Etter at en av de serbiske spillerne, Stefan Mitrovic, hoppet opp og fikk dratt ned flagget var kaoset i gang.

Flere albanske spillere gikk løs på ham, og albanerne ble i sin tur offer for serbiske spilleres og tilskueres sinne.

Bluss ble tent opp på tribunen og flere objekter ble kastet mot banen. De albanske spillerne valgte å løpe i sikkerhet i garderoben etter at dommer Martin Atkinson hadde stanset kampen.

– Dere så alle hva som skjedde. Jeg kan ikke kommentere hvem som har skylden eller hva som egentlig skjedde. Jeg og kollegene mine skal rapportere til det internasjonale fotballforbundet (UEFA) slik at de kan bestemme hva som skal skje videre, sier kampdelegat Harry Been til SNTV.

Artikkelen fortsetter under bildet

SOCCER-EURO/SERBIA-BRAWL A fan of Serbia scuffles with Balaj of Albania next to his teammate Agolli and Tomovic of Serbia during their Euro 2016 Group I qualifying soccer match at the FK Partizan stadium in Belgrade

Flere supportere løp inn på banen. Her angriper en Serbia-supporter med stol.

Foto: MARKO DJURICA / Reuters

Skal ha blitt skadet

Albanias landslag har varslet at de vil klage til UEFA på at sikkerhetsvaktene på stedet angrep dem. Flere spillere skal ha blitt skadet.

Serbia-kaptein og Chelsea-spiller Branislav Ivanovic sier de gjerne ville fortsette kampen, men dommeren blåste den av. Det er nå opp til UEFA å finne ut om kampen skal spilles ferdig på et senere tidspunkt, eller om det ender i en annen løsning. Stillingen var 0-0 da kampen ble avsluttet.

Albania og Serbia har som kjent et anspent forhold, og det har også tidligere oppstått bråk når de har møttes i idrettssammenheng.

Det albanske laget var fanget i garderoben etter kampen. Flere tusen serbere ventet på utsiden av stadionet.

SOCCER-EURO/SERBIA-BRAWL

Store politistyrker måtte til for å stanse opptøyene.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.