NRK Meny
Normal

Serielederen snublet

Stabæk var ubeseiret før høstsesongen ble sparket i gang i dag. Så kom Tromsø på besøk.

Stabæk-Tromsø
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Stabæk har vært sikkerheten selv denne sesongen , men i dag sprakk det fullstendig bakover på banen.

Dermed kunne et effektivt Tromsø påføre Stabæk sesongens første tap med hele 4-2.

Nrksport.no fulgte kampen

Målfest

Det har vært mye snakk om kvaliteten på norsk fotball og kjedelige kamper rundt i det ganske land.

I dag var de som hadde møtt opp på Nadderud Stadion, vitne til et fyrverkeri av en fotballkamp. Mange sjanser, mange mål, straffebom og blendende angrepspill var fasit etter dagens målfest i Bærum.

Tromsø

Morten Moldskred ble tomålsscorer.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Daniel Nannskog åpnet ballet på sedvanlig Stabæk-vis etter 13 minutter. Da trodde alle at serielederen skulle valse over ”Gutan”, men Morten Moldskred ville det annerledes.

Bare ett minutt etter 1-0-scoringen lobbet Morten Moldskred ballen elegant i mål fra spiss vinkel.

Etter det eksploderte kampen. Først bommet Daniel Nannskog på straffe. Så scoret Douglas Sequeira for bortelaget. Stabæk ble fullstendig tatt på senga og trodde ikke sine egne øyne da Morten Moldskred la på til 3-1 før pause.

Fortsatte festen

Etter hvilen ble Johan Andersson flyttet lenger opp på banen, og det ga uttelling med en gang. I det 52. minutt avsluttet han et nydelig angrep og skapte nytt liv i kampen.

Det varte i to minutter. Sigurd Rushfeldt lurte både forsvar og keeper da han satte inn sin tredje scoring for sesongen.

Stabæk fortsatte å skape målsjanser i fleng, men en fantastisk Sead Ramovic i Tromsø-buret sørget for at Tromsø kunne reise hjem med kofferten full av selvtillit i tillegg til tre poeng.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sead Ramovic

Tromsø-keeper Sead Ramovic sto en god kamp mot Stabæk.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Sprekk?

Før dagens oppgjør hadde Stabæk sluppet inn fire mål. Baklengsmålstatistikken ble altså doblet etter møtet med Tromsø. Både midtstopperne til hjemmelaget og ikke minst målvakt Jon Knudsen hadde en særdeles dårlig dag på jobben.

I tillegg har ikke Stabæk klart og fylle tomrommet etter Anthony Annan på midtbanen. Det store og ekstremt spennende spørsmålet er om dette bare var en glipp, eller om det er opptakten til en serieledersprekk, som vi var vitne til i 2006 da Brann rotet bort gullet på høsten.

Husk at hvis Fredrikstad vinner mot Vålerenga på mandag, så er de kun to poeng bak serieleder Stabæk.

Fotballnyheter