Serieleder AaFK måtte avgi poeng – men Jönsson tror på medalje

Aalesund måtte gi seg fra seg sine første poeng denne sesongen mot Tromsø, men Jan Jönsson tror laget vil være medaljekandidat.

Michael Barrantes

Aalesunds Michael Barrantes kom ikke på scoringslisten denne gangen.

– Ja, det kan vi bli. Det er en klok spillergruppe som vil jobbe hardt for hverandre, og gjør det med glede, sier han til NRK.no etter 0-0-kampen mot Tromsø.

Et resultat som irriterer AaFK-treneren litt.

– Det svir litt, men samtidig må vi huske at vi har hatt noen jevne kamper som har gått i vår favør også tidligere i sesongen, sier han.

Jonatan Tollås Nation og Ruben Yttergård Jenssen

Jonatan Tollås Nation og Ruben Yttergård Jenssen.

Abderrazzaq Hamed-Allah

Aalesunds Abderrazzaq Hamed-Allah (foran) i duell med Mika Johannes Koppinen.

Jan Anders Jönsson

AaFK-trener Jan Jönsson litt irritert over at det ikke ble seier mot Tromsø.

– Meget god start

Årets overraskelse i eliteserien er ennå ubeseiret i eliteserien, men greide ikke å ta sin femte strake seier søndag.

Laget topper fremdeles eliteserien med 13 poeng før Rosenborg møter Haugesund borte søndag kveld. TIL har seks poeng etter fem kamper.

– Vi kunne ha vunnet i dag også, og skulle kanskje ha gjort det også med de sjansene vi skapte i andre omgang. Da fikk vi rett balanse i laget, og vi ble tryggere og farligere, mener treneren.

Til tross for poengdeling søndag, har seriestarten til sunnmørslaget vært imponerende. Laget har aldri tidligere vunnet fire strake kamper i sesongstarten.

– Det er en meget god start, det kan vi konstatere, sier Jönsson.

Åpnet offensivt

AaFK har stort sett møtt antatt svakere motstandere i år, og det knyttet seg derfor spenning til hvordan årets utgave av Aalesund ville stå seg mot Tromsø.

Laget åpnet offensivt og virket innstilt på å vise at årets serieåpning ikke har vært noe blaff.

Men etter hvert stokket det seg litt for hjemmelaget. Gjestene kom raskt mer med i kampen, og etter en halv times spill var det Tromsø som hadde tatt over mye av intinativet i oppgjøret.

Tromsøværingene var som vanlig gode defensivt og Aalesunds måltyv, Michael Barrantes, slet med å trenge gjennom den solide forsvarsmuren til TIL.

1. omgang endte målløst uten at noen av lagene greide å skape de helt store sjansene. Tromsø var likevel det laget som var nærmest en scoring i løpet av de første 45 minuttene.

Aalesund ble bedre

Det var et sikrere og mer offensivt Aalesunds-lag som kom på banen i 2. omgang.

Barrantes fikk større spillerom, og etter 52 minutter måtte TIL-keeper gi retur på et herlig langskudd fra AaFK-spilleren.

Leke James kom også til en fin mulighet kun et par minutter senere. Pasningen kom fra Tremaine Stewart, og James skjøt fra spiss vinkel. Sahlmann var imidlertid god og fikk avverget skuddet.

Serielederen fikk langt bedre grep om kampen i 2. omgang, og spillet tok seg også opp hos begge lag. Tromsø var giftige når de kom til sjanser foran AaFK-buret.

Mot slutten kunne det hele ha gått begge veier, men det endte med poengdeling. Det kunne TIL være mest fornøyd med.

– Jeg er passe fornøyd med uavgjort, men sitter igjen med følelsen at vi også denne gangen kunne fått med oss mer. Det var en bra gjennomført bortekamp, sier TIL-trener Agnar Christiansen til NTB.

• United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

Premier League - Leicester City v Liverpool
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.