NRK Meny
Normal

Serieleder AaFK måtte avgi poeng – men Jönsson tror på medalje

Aalesund måtte gi seg fra seg sine første poeng denne sesongen mot Tromsø, men Jan Jönsson tror laget vil være medaljekandidat.

Michael Barrantes

Aalesunds Michael Barrantes kom ikke på scoringslisten denne gangen.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Ja, det kan vi bli. Det er en klok spillergruppe som vil jobbe hardt for hverandre, og gjør det med glede, sier han til NRK.no etter 0-0-kampen mot Tromsø.

Et resultat som irriterer AaFK-treneren litt.

– Det svir litt, men samtidig må vi huske at vi har hatt noen jevne kamper som har gått i vår favør også tidligere i sesongen, sier han.

Jonatan Tollås Nation og Ruben Yttergård Jenssen

Jonatan Tollås Nation og Ruben Yttergård Jenssen.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Abderrazzaq Hamed-Allah

Aalesunds Abderrazzaq Hamed-Allah (foran) i duell med Mika Johannes Koppinen.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Jan Anders Jönsson

AaFK-trener Jan Jönsson litt irritert over at det ikke ble seier mot Tromsø.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Meget god start

Årets overraskelse i eliteserien er ennå ubeseiret i eliteserien, men greide ikke å ta sin femte strake seier søndag.

Laget topper fremdeles eliteserien med 13 poeng før Rosenborg møter Haugesund borte søndag kveld. TIL har seks poeng etter fem kamper.

– Vi kunne ha vunnet i dag også, og skulle kanskje ha gjort det også med de sjansene vi skapte i andre omgang. Da fikk vi rett balanse i laget, og vi ble tryggere og farligere, mener treneren.

Til tross for poengdeling søndag, har seriestarten til sunnmørslaget vært imponerende. Laget har aldri tidligere vunnet fire strake kamper i sesongstarten.

– Det er en meget god start, det kan vi konstatere, sier Jönsson.

Åpnet offensivt

AaFK har stort sett møtt antatt svakere motstandere i år, og det knyttet seg derfor spenning til hvordan årets utgave av Aalesund ville stå seg mot Tromsø.

Laget åpnet offensivt og virket innstilt på å vise at årets serieåpning ikke har vært noe blaff.

Men etter hvert stokket det seg litt for hjemmelaget. Gjestene kom raskt mer med i kampen, og etter en halv times spill var det Tromsø som hadde tatt over mye av intinativet i oppgjøret.

Tromsøværingene var som vanlig gode defensivt og Aalesunds måltyv, Michael Barrantes, slet med å trenge gjennom den solide forsvarsmuren til TIL.

1. omgang endte målløst uten at noen av lagene greide å skape de helt store sjansene. Tromsø var likevel det laget som var nærmest en scoring i løpet av de første 45 minuttene.

Aalesund ble bedre

Det var et sikrere og mer offensivt Aalesunds-lag som kom på banen i 2. omgang.

Barrantes fikk større spillerom, og etter 52 minutter måtte TIL-keeper gi retur på et herlig langskudd fra AaFK-spilleren.

Leke James kom også til en fin mulighet kun et par minutter senere. Pasningen kom fra Tremaine Stewart, og James skjøt fra spiss vinkel. Sahlmann var imidlertid god og fikk avverget skuddet.

Serielederen fikk langt bedre grep om kampen i 2. omgang, og spillet tok seg også opp hos begge lag. Tromsø var giftige når de kom til sjanser foran AaFK-buret.

Mot slutten kunne det hele ha gått begge veier, men det endte med poengdeling. Det kunne TIL være mest fornøyd med.

– Jeg er passe fornøyd med uavgjort, men sitter igjen med følelsen at vi også denne gangen kunne fått med oss mer. Det var en bra gjennomført bortekamp, sier TIL-trener Agnar Christiansen til NTB.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.