NRK Meny
Normal

Sent mål senket Godset

Bodø/Glimt tok sesongens første borteseier i en svært innholdsrik kamp på Marienlyst stadion.

Birkir Bjarnasson
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Over tre minutter på overtid sørget Birkir Bjarnasson for at Bodø/Glimt vant 2-1.

Det så lenge ut som om kampen på Marienlyst skulle ende med poengdeling, noe som særlig hjemmelaget nok var misfornøyd med. Men verre skulle det altså bli.

NRKsport.no fulgte kampen

Willis Forko fikk stå alene å legge inn et strålende innlegg på hodet til Birkir Bjarnason, som helt uforstyrret headet hjem poengene for gultrøyene fra Bodø.

Men det var mye som hendte på Marienlyst før avgjørelsen falt.

Bodø/Glimt best i gang

Bodø/Glimt kom til Marienlyst med en svært dårlig borte-statistikk. Gultrøyene hadde ikke vunnet på tolv kamper på fremmed gress i eliteserien. Det så det ut som bodøværingene ville gjøre noe med, og de åpnet friskt i Drammen.

Anført av en meget god Trond Olsen rullet Bodø/Glimt opp flere flotte angrep. Det virket som bortelaget trivdes godt på kunstgresset på Marienlyst, et underlag de kjenner godt fra Aspmyra.

Det var likevel ingen store målsjanser til noen av lagene før Runar Berg våknet og begynte å styre spillet sentralt i banen. Og det var også en vakker pasning fra Berg som startet angrepet som sendte Glimt i ledelsen.

Bodø/Glimts midtbanegeneral spilte fra Trond Olsen på venstresiden. Olsen førte ballen ned til dørlinjen før han la ut til Jan Derek Sørensen, som på rutinert vis sendte bortelaget i ledelsen.

Omdiskutert straffesituasjon

Strømsgodset la inn et ekstra gir etter pause og tok stadig over mer av kampen.

Det var til tider meget hektisk foran målet til Glimts solide målmann Pavel Londak. Estlenderen Londak måtte ved flere anledninger hente frem sitt aller ypperste for å holde bortelaget inne i kampen.

To minutter før fulltid skulle Godset endelig få hull på byllen.

Etter mye klabb og babb foran Glimts mål, valgte dommer Svein-Erik Edvartsen å dømme straffe. Edvartsen mente å ha sett en hands i feltet, noe Glimt-spillerne var svært uenig i.

TV-bildene ga heller ikke noe klart svar, men det er vanskelig å si at Edvartsen tok feil ved den anledningen.

Om straffesituasjonen var tvilsom, så var i hvertfall ikke David Nielsens utførelse av straffen tvilsom. Nielsen sendte ballen i det ene hjørnet.

Da så det ut som om det skulle bli poengdeling i Drammen, men Birkir Bjarnason ville det altså annerledes.

Strømsgodset har en forferdelig statistikk mot Bodø/Glimt i innbyrdes oppgjør på øverste nivå i Norge.

Drammenserne har faktisk aldri vunnet mot nordlendingene i Eliteserien. Og etter tapet på Marienlyst vil denne statistikken fortsette å plage alle med et bakende hjerte for Godset.

Fotballnyheter