Senket gamleklubben

Lasse Olsen avgjorde mot Strømsgodset og sørget for et surt tap for gamle lagkamerater

Fredrik Nordkvelles kanonskudd var ikke nok for Strømsgodset.
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Aalesund vant kampen 3-1, etter at de ledet 1-0 ved pause.

nrksport.no fulgte kampen

Det er av sine egne man skal få det. Lasse Olsen har en lang fortid i Strømsgodset og endte opp med 193 kamper og 44 scoringer for Drammens-laget.

- Utrolig moro

Olsen var meget involvert i seieren med en scoring og en målgivende pasning. Han har fått lite spilletid for Aalesund, men da han kom utpå gjorde han det meste riktig.

- Det var utrolig moro! Først og fremst for laget å vinne, for vi trengte det nå. Og å score mot gamle lagkamerater var moro, sa Olsen til TV2 etter kampen.

Aalesund trengte en seier, det var det ingen tvil om, men det så ikke bra ut de første minuttene av kampen. Etter fem minutter hadde Strømsgodset allerede hatt en stor og to meget store muligheter til å score.

Dette var en dag hvor det meste skulle gå hjemmelagets vei, og umiddelbart etter motstandernes sjanser satte Benjamin Kibebe tonen med en scoring på corner. Omgangen fortsatte med relativt godt spill fra begge lag. Strømsgodset hadde et lite overtak, men det var først i den andre omgangen kampen virkelig våknet til liv.

Smarte trenere

Ronny Deila har hatt suksess med å legge om taktikk og formasjon i tidligere kamper. Mot Aalesund var han på god vei mot suksess igjen. Ti minutter ut i omgangen byttet han til 3-5-2, Bare fire minutter senere lå ballen bak Andreas Lie i Aalesund målet.

Fredrik Nordkveile var målscoreren, og det var et vakkert mål. Han tok med seg ballen over halve banen før han avsluttet knallhardt nære det venstre krysset med et skudd fra 20 meter.

- Det var gøy å få score. Det er mitt første mål i Tippeligaen, og det var på tide at midtbanen scoret også, sa en mellomfornøyd Nordkveile etter kampen.

Aalesunds trener Sören Äkeby ville også vise fram noen triks. Kun ti minutter etter utligningen satte han innpå nevnte Olsen, og det tok han bare to minutter å score.

Äkeby var ikke overrasket.

- Lasse er en måltyv som dukker opp og lukter de rette situasjonene, sa Åkerby.

- Tapte ufortjent

Strømsgodset ville mye mot slutten, men klarte ikke å skape de store mulighetene. I stedet var det Olsen og en mye yngre spiller, Peter Orry Larsen, som skulle avgjøre kampen. Olsen gjorde forarbeidet og spilte ballen fram til Larsen. 19-åringen lobbet ballen vakkert over en utrusende keeper i Strømsgodset-målet.

Deila var relativt fornøyd med spillet, men han likte ikke resultatet.

- Jeg synes vi spiller en mye bedre bortekamp offensivt, men da blir det også sjanser den andre veien. Vi tapte ufortjent i dag, det er det ingen tvil om, sa Deila.

Äkeby var enig i at Strømsgodset hadde spilt en god kamp

- Jeg løfter på hatten for Godset. Det er et fantastisk lag med strålende bevegelser, sa treneren til TV2.

Fotball

 • Benzema reddet Real Madrid

  Det lå lenge an til at Luis Suárez ble matchvinner for Atlético Madrid i byderbyet mot Real Madrid. Han satte 1-0 etter kvarteret spilt, og de virket å ha brukbar kontroll.

  Benzema ville det derimot annerledes, og han satte inn 1-1 få minutter før slutt. Det ble sluttresultatet, og det er godt nytt for spesielt Barcelona. De er nå tre poeng bak Atlético, men sistnevnte har en kamp til gode.

  Benzema
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Liverpool med nytt sjokktap

  I flere sesonger var Anfield et fort der Liverpool nesten ikke avga poeng. Nå har de ikke vunnet hjemme siden 16. desember, etter at de tapte 0-1 for Fulham.

  0-1-tapet gjør at Liverpool nå har tapt seks strake ligakamper på eget gress. De har ikke vunnet på Anfield siden 16. desember. Det er åtte kamper siden. tliv

  Etter en fartsfylt omgang med flere gode muligheter til begge lag, tok gjestene ledelsen like før pause. Den tidligere Juventus-spilleren Mario Lemina stjal ballen fra Mohamed Salah og banket den i lengste hjørne, utakbart for Alisson Becker.

  Sadio Mané var bare centimeter unna utligning etter halvspilt 2. omgang. Headingen fra senegaleseren gikk i stanga og ut.

  Utenom det førte Liverpool hele 2. omgang, uten at de klarte å skape all verdens mot et tett og kompakt Fulham-lag, som med 1-0-seieren tok sin femte seier denne sesongen.

  Seieren var meget viktig for Scott Parker og Fulham sin del. De er nå på 18.-plass, à poeng med Brighton, som ligger på trygg grunn.

  Liverpool har nå fire poeng opp til Chelsea på mesterligaplass. London-klubben har i tillegg en kamp mindre spilt enn Jürgen Klopp og co. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Ødegaard anonym i uavgjortdrama

  Arsenal brant enorme sjanser, fikk en straffe omgjort fra VAR og en ropte på nok en straffe i sluttminuttene mot Burnley, men maktet ikke få med seg alle poengene fra Turf Moor.

  Martin Ødegaard fikk 62 minutter, men var lite involvert for Arsenal. Gjestene tok ledelsen tidlig ved Pierre-Emerick Aubameyang, men Chris Wood utlignet da han ble truffet i hofta av et grusomt pasningsforsøk av Arsenal Granit Xhaka.

  Premier League - Burnley v Arsenal
  Foto: Jon Super / Reuters
 • – Zlatan gjør landslagscomeback

  Svenske Fotboll direkt melder at Zlatan Ibrahimovic (39) gjør landslagscomeback for Sverige, og at han skal spille i den kommende VM-kvalifiseringen.

  Comebacket for «blågult» kan komme mot Georgia allerede 25. mars, ifølge fotballnettstedet.

  – Troppen tas ut 18. mars. Så får vi se hvordan det ser ut da, sier det svenske landslagets administrative sjef Stefan Pettersson.

  Ibrahimovic er for tiden ute med en lårskade. Ifølge flere medier kan veteranen gå glipp av åttedelsfinalen i europaligaen mot Manchester United.

  Han har hatt en svært god sesong for AC Milan, som kjemper i toppen av italiensk Serie A.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters
 • Ber om Qatar-avstemning senere i år

  Spørsmålet om boikott av Qatar-VM skal i utgangspunktet tas opp i fotballtinget. Men Norsk Toppfotball håper at en beslutning kan avvante og kan i stedet tas senere i år.

  – Vi mener at denne problemstillingen er for viktig til å risikere at det skal komme et benkeforslag på forbundstinget om en uke, som ender med at vi vedtar en boikott av Qatar-VM, sier Cato Haug, leder i Norsk Toppfotball til VG.

  NFF har tidligere sagt at de er imot en boikott. Flere toppklubber, med Tromsø først ut, har bedt dem å boikotte VM i Qatar, som arrangeres i 2022.

  Qatar
  Foto: - / AFP