Senket gamleklubben

Lasse Olsen avgjorde mot Strømsgodset og sørget for et surt tap for gamle lagkamerater

Fredrik Nordkvelles kanonskudd var ikke nok for Strømsgodset.
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Aalesund vant kampen 3-1, etter at de ledet 1-0 ved pause.

nrksport.no fulgte kampen

Det er av sine egne man skal få det. Lasse Olsen har en lang fortid i Strømsgodset og endte opp med 193 kamper og 44 scoringer for Drammens-laget.

- Utrolig moro

Olsen var meget involvert i seieren med en scoring og en målgivende pasning. Han har fått lite spilletid for Aalesund, men da han kom utpå gjorde han det meste riktig.

- Det var utrolig moro! Først og fremst for laget å vinne, for vi trengte det nå. Og å score mot gamle lagkamerater var moro, sa Olsen til TV2 etter kampen.

Aalesund trengte en seier, det var det ingen tvil om, men det så ikke bra ut de første minuttene av kampen. Etter fem minutter hadde Strømsgodset allerede hatt en stor og to meget store muligheter til å score.

Dette var en dag hvor det meste skulle gå hjemmelagets vei, og umiddelbart etter motstandernes sjanser satte Benjamin Kibebe tonen med en scoring på corner. Omgangen fortsatte med relativt godt spill fra begge lag. Strømsgodset hadde et lite overtak, men det var først i den andre omgangen kampen virkelig våknet til liv.

Smarte trenere

Ronny Deila har hatt suksess med å legge om taktikk og formasjon i tidligere kamper. Mot Aalesund var han på god vei mot suksess igjen. Ti minutter ut i omgangen byttet han til 3-5-2, Bare fire minutter senere lå ballen bak Andreas Lie i Aalesund målet.

Fredrik Nordkveile var målscoreren, og det var et vakkert mål. Han tok med seg ballen over halve banen før han avsluttet knallhardt nære det venstre krysset med et skudd fra 20 meter.

- Det var gøy å få score. Det er mitt første mål i Tippeligaen, og det var på tide at midtbanen scoret også, sa en mellomfornøyd Nordkveile etter kampen.

Aalesunds trener Sören Äkeby ville også vise fram noen triks. Kun ti minutter etter utligningen satte han innpå nevnte Olsen, og det tok han bare to minutter å score.

Äkeby var ikke overrasket.

- Lasse er en måltyv som dukker opp og lukter de rette situasjonene, sa Åkerby.

- Tapte ufortjent

Strømsgodset ville mye mot slutten, men klarte ikke å skape de store mulighetene. I stedet var det Olsen og en mye yngre spiller, Peter Orry Larsen, som skulle avgjøre kampen. Olsen gjorde forarbeidet og spilte ballen fram til Larsen. 19-åringen lobbet ballen vakkert over en utrusende keeper i Strømsgodset-målet.

Deila var relativt fornøyd med spillet, men han likte ikke resultatet.

- Jeg synes vi spiller en mye bedre bortekamp offensivt, men da blir det også sjanser den andre veien. Vi tapte ufortjent i dag, det er det ingen tvil om, sa Deila.

Äkeby var enig i at Strømsgodset hadde spilt en god kamp

- Jeg løfter på hatten for Godset. Det er et fantastisk lag med strålende bevegelser, sa treneren til TV2.

Fotballnyheter