NRK Meny
Normal

Mourinho: – Vi fortjener å tape

Evertons Steven Naismith vil nok huske 27-årsdagen som kvelden da han stjal alle poengene fra stjernemanager José Mourinho.

Everton

Her feirer bursdagsbarnet Steven Naismith (t.v.) vinnermålet sammen med Nikica Jelavic.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Eto'o

Det ble bare nesten for Samuel Eto'o i Chelsea-debuten.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

– Vi hadde 21 skudd mot mål. Men et lag som ikke griper slike sjanser fortjener å tape, sier Mourinho, ifølge BBC.

Portugiseren valgte å vrake Fernando Torres til fordel for debutanten Samuel Eto'o på Goodison Park, men det var en helt annen angriper som skulle stjele overskriftene:

Et hardtkjempende Everton-lag fikk nemlig full uttelling da Steven Naismith kriget inn vinnermålet på overtid av 1.-omgangen

Nikica Jelavic headet ballen på tvers i feltet, og den nybakte 27-åringen fikk en enkel oppgave med å stange inn ballen fra målstreken.

Everton og Naismith påførte dermed Mourinho sitt første tap etter Chelsea-returen.

Chelsea stanget

Eto'o og Chelsea hadde imidlertid flust av muligheter til både å ta ledelsen og utlikne, men avslutningene var enten for svake eller så ble de blokkert av et oppofrende Everton-forsvar.

Debutanten var nærmest scoring da Everton-keeper Tim Howard klønet ballen til André Schürrle, som trillet ballen ut til Chelsea-spissen.

Men Gareth Barry, som også fikk sin debut i kveld, kastet seg ned og blokkerte skuddet med et nødskrik.

– Det var en typisk gammeldags kamp og jeg kunne ikke vært mer stolt av prestasjonen, sier Everton-manager Roberto Martinez til BBC, og tenker nok på innsatsen hjemmelaget la ned.

Tatt igjen av United

Chelsea og teknikerne Eden Hazard og Juan Mata vartet til tider opp med utsøkte kombinasjoner, men det ville seg ikke for londonerne.

José Mourinho kastet innpå både Frank Lampard og Oscar etter kun 58 minutter, men det selverklærte geniet lyktes ikke med innbyttene denne gangen.

Tredjebyttet Fernando Torres fikk imidlertid en god mulighet på overtid, men spanjolen traff ikke godt nok fra 12 meters hold.

Dermed kryper Manchester United og David Moyes forbi Chelsea på tabellen med bedre målforskjell.

Rødtrøyene slo Crystal Palace 2-0 på Old Trafford tidligere lørdag.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.