NRK Meny
Normal

Søvnløs Semb skjønner ikke hva som skjedde

Toppfotballsjef Nils Johan Semb hadde trøbbel med nattesøvnen etter den svært svake forestillingen Norge viste i Parken tirsdag. Han klarer ikke sette fingeren på hva som gikk galt.

Nils Johan Semb

Nils Johan Semb var svært skuffet etter Danmark-tapet.

Foto: Andersen, Aleksander / Scanpix

– Jeg har ikke sovet spesielt godt, det har vært mest frustrasjonssøvn, om jeg kan kalle det det. Det har vært mest å ligge våken og gruble, sier Semb til NRK.

Som toppfotballsjef er han øverste ansvarlige for resultatene til landslaget. Han var optimistisk før avspark i København, og mener forberedelsene har vært gode.

– Det var egentlig veldig overraskende at vi presterte så under pari. Jeg har ikke noen veldig god forklaring på det heller, for vi har vært solide over lang tid. Vi har forberedt oss godt, og alt så veldig greit ut inn mot kampen, sier han.

Les:

- En underprestasjon

Men fra avspark og utover så det alt annet enn greit ut. Danmark gikk rett i strupen på Norge, og til pause hadde Nicklas Bendtner satt to baller bak Rune Almenning Jarstein.

– Det var en underprestasjon, spesielt etter 0-2. Etter det hadde vi ingenting å bidra med, kommenterer Semb.

Han innser nå at sjansene for EM-sluttspill er mikroskopiske, selv om han mener det har skjedd større undere i fotball enn at gruppejumbo Kypros tar poeng fra danskene.

Les videre under bildet!

Dansk jubel

Danskene kunne juble etter å ha nedsablet et svakt norsk lag i Parken.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

- Må jobbe på

Dermed ser det ut til at Norge må se nok et sluttspill fra sofaen. Sist Norge kvalifiserte seg til et mesterskap var til EM i 2000, under ledelse av nettopp Nils Johan Semb. De svake resultatene bekymrer toppfotballsjefen.

– Det er landslagene som har vært bærebjelkene våre, de har prestert jevnt over bra, men for å gå til et sluttspill må man ha det lille ekstra. De siste ti årene har vi vært i nærheten hele veien, men vi greier ikke ta det siste steget. Vi må bare jobbe på med de vi har i dag og de beste som kommer undenifra, sier han.

– Har du behov for å ta selvkritikk?

– Jeg har bare vært i denne stillingen i ett og et halvt år, så der skal jeg nok ligge lavt.

Les:

Så kampen på nytt

Ola By Rise

Ola By Rise sov lite i natt.

Foto: Andersen, Aleksander / Scanpix

Semb var imidlertid ikke den eneste med søvnproblemer i natt. Også assistenttrener Ola By Rise hadde problemer.

– Jeg må vel innrømme at jeg sov to timer, også stod jeg opp og så kampen på nytt. Dessverre var resultatet var det samme og prestasjonen var ikke særlig mye bedre, sier han til NRK.

– Så du satt oppe i natt og gikk gjennom kampen?

– Ja, jeg må jo gjøre det før eller siden. Jeg syntes det var greit å få sett litt enkeltsituasjoner, for du går bestandig rundt og tenker på hvordan vi lå i den og den situasjonen. Så får du bekreftet eller avkreftet , sier han.

By Rise retter nå blikket framover, men innrømmer at skuffelsen kommer til å sitte i en stund.

– Vi er lei oss på vegne av oss sjøl, men også på vegne av de som ser på. Man kan legge seg flat, men bør ikke ligge der lenge, for det blir det ikke framgang av. Men skuffelsen sitter inne litt flere timer enn bare i natt.

Fotballnyheter