Semb: – Jeg håper virkelig Berg får Blackburn-jobben

Både Nils Johan Semb og «Drillo» mener Henning Berg passer godt som Blackburn-manager. Nordmannen seiler opp som favoritt etter at Harry Redknapp ikke lenger er aktuell.

Henning Berg

Henning Berg skal være akuell som ny Blackburn-manager. Både «Drillo» og Nils Johan Semb tror den tidligere landslagsspilleren kunne gjort det bra som manager i England.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Jeg synes det er flott om Henning (Berg) blir manager i Blackburn. Da har vi to stykker i Championship-lag som har mulighet til å rykke opp i Premier League, og det er en annerkjennelse for norske trenere. Jeg håper virkelig Henning får jobben, sier Nils Johan Semb.

Etter det NRK erfarer er Henning Berg i England for å snakke med klubbledelsen i Blackburn Rovers om den ledige managerjobben.

Vant serien med Blackburn

Om den tidligere Lyn- og Lillestrøm-treneren får jobben, kommer han i så fall til en klubb hvor han er godt kjent. Han vant serien med Blackburn i 1995 og hjalp laget med opprykk til Premier League.

Nils Johan Semb

Toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Han blir i tillegg kollega med Ståle Solbakken som er manager i Wolverhampton.

Toppfotballsjefen mener at Bergs rykte og kjennskap til England – og ikke minst Blackburn – er en stor fordel.

– I tillegg er han fotballfaglig veldig sterk, sier Semb.

Også landslagssjef Egil «Drillo» Olsen tror Henning Berg kunne vært en god erstatter for Steve Kean, som fikk sparken for én måned siden.

– Kjenner kulturen

– Jeg tror Henning (Berg) hadde passet nesten hvor som helst. Han er en dyktig trener. Han har jo vært i Blackburn selv, og kjenner miljøet og kulturen, så det tror jeg kunne blitt veldig bra, sier Egil «Drillo» Olsen.

På spørsmål om hvilke kvaliteter Berg har som gjør at han kunne passet godt i Blackburn, svarer «Drillo»:

Drillo

Landslagssjef Egil Drillo Olsen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Spør du meg om hva som kjennetegner en god trener, får du alltid det samme svaret: Punkt én er kunnskap. Punkt to går det på det pedagogiske – å behandle folk.

– Og det kan han?

– Ja, svarer Drillo.

Redknapp sier nei

Morten Solberg Helgerud, talsmann for Blackburn Rovers Supporters' Club Norway (BRSCN), er ikke like positiv til Berg som Blackburn-trener.

– Berg har et veldig godt navn i klubben, og det finnes mange langt dårligere navn som er aktuelle. Men vi spør oss: Hvis han ikke hadde hatt det gode navnet, hadde han da vært aktuell, spør Helgerud.

Telegraph meldte tirsdag at Harry Redknapp også skulle i intervju med klubben til Morten Gamst Pedersen. Redknapp gikk imidlertid ut og avkreftet dette selv tirsdag ettermiddag.

– Da jeg så spekulasjonene, lurte jeg på hvor det kommer fra. Det er ikke fra meg. Denne jobben er ikke noe for meg, sier Redknapp ifølge Lancashire Telegraph.

Berg er tirsdag kveld favoritt hos bookmakerne til å ta over managerjobben i Blackburn.

Fotballnyheter