Semb: – Jeg håper virkelig Berg får Blackburn-jobben

Både Nils Johan Semb og «Drillo» mener Henning Berg passer godt som Blackburn-manager. Nordmannen seiler opp som favoritt etter at Harry Redknapp ikke lenger er aktuell.

Henning Berg

Henning Berg skal være akuell som ny Blackburn-manager. Både «Drillo» og Nils Johan Semb tror den tidligere landslagsspilleren kunne gjort det bra som manager i England.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Jeg synes det er flott om Henning (Berg) blir manager i Blackburn. Da har vi to stykker i Championship-lag som har mulighet til å rykke opp i Premier League, og det er en annerkjennelse for norske trenere. Jeg håper virkelig Henning får jobben, sier Nils Johan Semb.

Etter det NRK erfarer er Henning Berg i England for å snakke med klubbledelsen i Blackburn Rovers om den ledige managerjobben.

Vant serien med Blackburn

Om den tidligere Lyn- og Lillestrøm-treneren får jobben, kommer han i så fall til en klubb hvor han er godt kjent. Han vant serien med Blackburn i 1995 og hjalp laget med opprykk til Premier League.

Nils Johan Semb

Toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Han blir i tillegg kollega med Ståle Solbakken som er manager i Wolverhampton.

Toppfotballsjefen mener at Bergs rykte og kjennskap til England – og ikke minst Blackburn – er en stor fordel.

– I tillegg er han fotballfaglig veldig sterk, sier Semb.

Også landslagssjef Egil «Drillo» Olsen tror Henning Berg kunne vært en god erstatter for Steve Kean, som fikk sparken for én måned siden.

– Kjenner kulturen

– Jeg tror Henning (Berg) hadde passet nesten hvor som helst. Han er en dyktig trener. Han har jo vært i Blackburn selv, og kjenner miljøet og kulturen, så det tror jeg kunne blitt veldig bra, sier Egil «Drillo» Olsen.

På spørsmål om hvilke kvaliteter Berg har som gjør at han kunne passet godt i Blackburn, svarer «Drillo»:

Drillo

Landslagssjef Egil Drillo Olsen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Spør du meg om hva som kjennetegner en god trener, får du alltid det samme svaret: Punkt én er kunnskap. Punkt to går det på det pedagogiske – å behandle folk.

– Og det kan han?

– Ja, svarer Drillo.

Redknapp sier nei

Morten Solberg Helgerud, talsmann for Blackburn Rovers Supporters' Club Norway (BRSCN), er ikke like positiv til Berg som Blackburn-trener.

– Berg har et veldig godt navn i klubben, og det finnes mange langt dårligere navn som er aktuelle. Men vi spør oss: Hvis han ikke hadde hatt det gode navnet, hadde han da vært aktuell, spør Helgerud.

Telegraph meldte tirsdag at Harry Redknapp også skulle i intervju med klubben til Morten Gamst Pedersen. Redknapp gikk imidlertid ut og avkreftet dette selv tirsdag ettermiddag.

– Da jeg så spekulasjonene, lurte jeg på hvor det kommer fra. Det er ikke fra meg. Denne jobben er ikke noe for meg, sier Redknapp ifølge Lancashire Telegraph.

Berg er tirsdag kveld favoritt hos bookmakerne til å ta over managerjobben i Blackburn.

Fotball

 • Villa med enkel seier

  Aston Villa brukte cuphelgen til å slå Newcastle 2-0 i en hengekamp og klatre til øvre halvdel av Premier League-tabellen.

  Ollie Watkins og Bernard Traoré scoret målene i første omgang av en kamp hjemmelaget dominerte. Seieren kunne godt vært større.

  Newcastle sliter tungt for tiden og måtte tåle sitt femte tap på rad. Manager Steve Bruce så sitt lag bli overkjørt i perioder, og laget har bare fire rivaler bak seg på tabellen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Stortap for Milan hjemme

  Med Jens Petter Hauge på benken ble serieleder Milan knust 0-3 hjemme av Atalanta. Byrival Inter er nå to poeng bak etter deres målløse kamp borte mot Udinese.

  Det sviende stortapet var Milans annet denne sesongen i Serie A. De har nå tapt to av de siste fire Serie A-kampene, etter å også ha tapt 1-4 for Juventus 6. januar.

  Zlatan
  Foto: Miguel Medina / AFP
 • Thorisdottir klar for United

  Maria Thorisdottir er klar for Manchester United.

  «Si hallo til vår nyeste rekruttering», skriver klubben sammen med et bilde med Thorisdottirs navn.

  Den norske landslagsstopperen har spilt for Chelsea de siste fire sesongene, men det er blitt dårlig med spilletid, særlig i inneværende sesong. Dermed var ikke en overgang veldig overraskende.

  – Jeg er stolt over å komme til Manchester United. Klubben var stor i Norge da jeg vokste opp, så det er virkelig spennende for meg å være en del av kvinnelaget, sier Thorisdottir til Uniteds nettsted.

  – Jeg er imponert over måten klubben har utviklet seg på kort tid, og jeg har hørt mye bra om Casey (Stoney, trener) også, så jeg kan ikke vente med å starte jobben med henne og resten av støtteapparatet, tilføyer hun.

  27-åringen har spilt på det norske landslaget de siste årene. Hun står med 46 kamper og to mål for Norge.

  xC9HSTy_jdg
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Romano: – Noen timer unna Arsenal

  Flere spanske medier melder fredag morgen at Martin Ødegaard skal ha bestemt seg for å dra på lån til Arsenal.

  Nå melder også overgangsguruen Fabrizio Romano at Ødegaard nærmer seg den engelske storklubben.

  – Martin Ødegaard har bestemt seg for å signere for Arsenal istedenfor Real Sociedad. Avtalen er forventet å bli signert innen de neste timene. Mikel Arteta har snakket direkte med spilleren, noe som har vært en nøkkelfaktor.

  Det var den baskiske avisen Diario Vasco som skal ha vært først ute med å hevde at Ødegaard ikke ønsker et nytt utlån til Real Sociedad, men heller vil til Arsenal. Den baskiske avisen følger Real Sociedad tett.

  Storavisen AS melder også det samme. Det skal være snakk om et utlån ut sesongen.

  Det har vært mye spekulasjoner rundt nordmannen den siste uken, etter at han ikke var i troppen til Real Madrid forrige kamp. Flere troverdige kilder har ment at Ødegaard har ønsket seg bort, og Real Sociedad og Arsenal kom tidlig på banen.

  La Liga Santander - Villarreal v Real Madrid
  Foto: Albert Gea / Reuters
 • Monaco henter Diatta

  Den tidligere Sarpsborg-vingen Krépin Diatta er solgt fra belgiske Brugge til den franske storklubben Monaco.

  Det opplyser Monaco på sitt nettsted torsdag kveld. 21 år gamle Diatta har undertegnet en femårskontrakt med klubben som ligger på 4.-plass i Ligue 1.

  Senegaleseren slo igjennom i Sarpsborg-drakten i 2017 og ble bare ett år i norsk fotball før Brugge hentet ham til Belgia. Der har han vært god nok til å sikre seg en enda større overgang.

  – Jeg er veldig glad for å komme til Monaco og for å få muligheten til å utvikle meg i en så anerkjent og ambisiøs fransk klubb, sier Diatta.

  Sarpsborg sikret seg en videresalgsklausul da Diatta ble solgt til Belgia, og ifølge VG kan overgangen bety at østfoldklubben får inn 25 millioner kroner. (NTB)

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg 08 - Aalesund (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB