NRK Meny
Normal

Selvmålene ga Evertons mesterligadrømmer en real knekk

To klønete selvmål i første omgang var nok til at Everton tapte med to mål mot Southampton på St. Mary's stadium. Dermed kan Arsenal rykke fra i kampen om den viktige fjerdeplassen.

Antolin Alcaraz

Det er av sine egne man skal ha det: Antolin Alcaraz stupheader inn det første selvmålet etter bare 54 sekunder. Seinere gjorde Seamus Coleman omtrent det samme

Foto: GLYN KIRK / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
Tim Howard

Everton-keeper Tim Howard måtte se to selvmål inn bak seg i dagens kamp. Noen dager på jobben er litt tyngre enn andre.

Foto: GLYN KIRK / Afp

Saken oppdateres!

– Dette var et virkelig tøft resultat å svelge. Jeg føler at vi mistet mistet mye av selvtilliten vår og den vanlige arrogansen i spillet, sa Everton-manager Roberto Martinez til Sky Sports etter kampen.

Tapet ødela etter alt å dømme Evertons sjanser til en plass i neste års mesterliga. Hvis Arsenal slår Newcastle mandag, har de fire poengs ledelse på Everton i kampen om fjerdeplassen når to serierunder gjenstår.

To selvmål sikret Southampton seieren.

Everton har kun scoret to selvmål en gang tidligere i Premier League-historien. Det var i 2003 mot Fulham. Da var Allan Stubbs og Richard Wright de uheldige.

Selvmål innen minuttet var spilt

Det første kom etter bare 54 sekunders spill. Antolin Alcaraz skulle klarere ballen ut over dødlinja, men leverte i stedet en praktfull heading i i feil nett.

Det ble samtidig det raskeste målet i Premier League siden Adebayor sitt mål etter 35 sekunder i April i fjor.

Synd for Alcaraz, som spilte sin første kamp som vikar for den faste midtstopperen Silvain Distin. Distin ble skadet i forrige kamp.

Statistikken var heller ikke på Everton sin side før møtet i Southampton. Kun en av de siste tolv besøkene i sør har endt med seier til de blå fra Merseyside.

Dagens dobbel

En halvtime ut i førsteomgangen var det en langt mer rutinert Everton-spiller som doblet Southamptons ledelse. Seamus Coleman skulle avklare et Southampton-innlegg, men ble litt forstyrret av en lagkamerat og styrte ballen i eget nett.

– Når vi slipper inn to selvmål så tidlig i kammpen, blir det nærmest umulig å komme tilbake, sa Martinez etter kampen.

Coleman har vært blant Evertons aller beste spillere denne sesongen, men i denne kampen fikk en spille en av hovedrollene med en litt mer negativ undertone.

Fotballnyheter