Selvmål fikset HamKam-seier

Moss-kaptein Lars Øvrebø satte ballen i eget mål mot HamKam på Briskeby.

HamKam møter Moss på Briskeby
Foto: NRK

Kampen mellom HamKam og Moss på Briskeby endte med 1-0-seier til hjemmelaget.

Seieren var HamKams andre under trener Vegard Skogheim.

- Vi spiller ikke helt på topp i dag, men skal vi være et topplag må vi kunne vinne på dårlige dager. Vi har som mål å være med i toppen, og i dag kjemper vi i to ganger 45 minutter. Derfor vinner vi kampen, sa Skogheim til NRK etter kampen.

NRKsport fulgte kampen spark for spark

Uheldig kaptein

Den avgjørende scoringen kom etter cirka 20 minutters spill i den andre omgangen.

Kaptein Øvrebø klønet det til da han tok ballen med helen etter et HamKam-innlegg. Ballen skiftet retning og gikk forbi en utspilt Origi i Moss-målet.

- Jeg var inne i feltet og stod litt på feil fot. Jeg burde vel latt ballen gå hvis jeg hadde visst at keeper hadde kontroll bak meg. Det er sånt som skjer, men det er veldig bittert å tape på en slik scoring, sa Øvrebø til NRK rett etter kampslutt.

Se Øvrebøs selvmål her! (Saken fortsetter under videoen)

Video nsps_upload_2009_6_30_21_8_35_703.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Frem til scoringen var det Moss som hadde vært best etter pause, riktignok uten å skape de helt store mulighetene.

To stolpetreff

Moss sine største sjanser kom nemlig i første omgang.

Etter et kvarters spill fikk Moss-spiller Tommy Edvardsen muligheten på frispark. Fra om lag 16 meter gikk skuddet forbi muren, før det strøk den høyre stolpen utenfor Ivar Rønningens rekkevidde.

Også omgangens andre store sjanse var det Moss som stod for. Einar Kalæg kombinerte fint utenfor sekstenmeteren og dro til. Denne gangen smalt ballen hardt i Rønningens venstre stolpe og ut.

Se Kalsægs stolpetreff her! (Saken fortsetter under videoen)

Video nsps_upload_2009_6_30_20_43_37_700.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Men Øvrebøs scoring ble altså kampens eneste, og HamKam fortsetter klatringen på tabellen.

Tabell 1. divisjon

LES OGSÅ: Moss Fotballklubb selger aksjer

Fotball

 • Neville gir seg som England-sjef

  Phil Neville er aktuell som hovedtrener i Inter Miami og trekker seg umiddelbart som landslagssjef for de engelske fotballkvinnene.

  Det opplyser Englands fotballforbund på sitt nettsted mandag ettermiddag.

  Det har vært kjent i en periode at Inter Miami-eier David Beckham forsøker å hente sin gamle lagkamerat i Manchester United som trener.

  Phil Neville
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Juventus feilet i ny toppkamp

  Juventus er på full fart mot å miste Serie A-hegemoniet. Mesterlaget tapte 0-2 i søndagens storduell borte mot Inter.

  Arturo Vidal og Nicolo Barella scoret i hver sin omgang i Milano. Seieren tok Inter opp i 40 poeng, som er like mange som byrival Milan på tabelltoppen. Antonio Conte har ferten av nok en ligatittel han kan legge til på sin sterke CV.

  Verre er det for Andrea Pirlo. Spillerlegenden strever med å rade opp seiersrekker Juventus er vant til å ha. Og søndag mislyktes Cristiano Ronaldo og co. i nok en toppkamp. (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Özil forlater Arsenal

  Mesut Özil forteller til tyrkisk TV at han blir Fenerbahçe-spiller. Han forlater Arsenal uten å ha spilt en klubbkamp siden mars.

  Özil snakket om Fenerbahçe-overgangen i et intervju med den tyrkiske TV-kanalen NTV søndag.

  – Jeg er veldig glad, veldig spent. Gud har gitt meg sjansen til å ta på meg Fenerbahçe-drakten. Jeg kommer til å bære den med stolthet og gi alt for laget, sier Özil. (NTB)

  Ôzil
  Foto: Bogdan Maran / AP
 • Scoret praktmål

  Son Heung-min og Harry Kane var toneangivende, men det vakre målet til Tanguy Ndombele ble kampens øyeblikk da Tottenham vant 3-1 over Sheffield United søndag.

  Like etter at David McGoldrick hadde laget ny spenning i Premier League-oppgjøret med sin 1-2-redusering, vartet Ndombele opp med et stykke fotballmagi da han vippet ballen på akrobatisk i mål fra spiss vinkel og sørget for 3-1 til bortelaget etter 62 minutter.

  Tottenham tok tidlig ledelsen da Serge Aurier nikket inn en presis corner fra Son. Deretter la Kane på til 2-0 med et flott skudd. Etter 3-1-målet til Ndombele kunne Tottenham trygge inn tre nye poeng.

  Ndombele
  Foto: Laurence Griffiths / AP
 • Endelig solgt

  Felipe Carvalho har ikke spilt for Vålerenga på to år. Ett år ble det i den kongeblå drakta, før han fikk hjemlengsel og dermed utlånt til Nacional.

  Da han skulle komme tilbake til 2020-sesongen, dukket han aldri opp. Oslo-klubben har prøvd å selge Carvalho over lengre tid, og nå har de endelig lykkes med det.

  Neste steg for Carvalho er Club Bolivar. Det melder Vålerenga på sitt nettsted søndag.

  Carvalho
  Foto: Geir Olsen / NTB