Hopp til innhold

Drama da RBK gikk videre: Selnæs ut på båre

TRONDHEIM/OSLO (NRK): Ole Selnæs (21) pådro seg en stygg hodesmell da Rosenborg kvalifiserte seg til europaligaen, men stortalentet sendes ikke til sykehus.

Selnæs og Muniri støter kraftig sammen i en hodeduell. Begge ser kun på ballen og får en ordentlig smell. (Bilder med tillatelse fra MAX)

Bilder med tillatelse fra MAX.

Laster innhold, vennligst vent..
Alexander Søderlund

MÅLLØS: Alexander Sødelund og Rosenborg klarte ikke å score på hjemmebane.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Det kan være snakk om en liten hjernerystelse. I tillegg har han sydd seks-sju sting. Han er i dusjen nå, og skal se slutten av kampen, sier medisinsk koordinator Haakon Schwabe til NRK.

 • Se RBKs europaliga-ønsker lenger ned i saken.

Ved bevissthet

Selnæs og Steaua Bucuresti-spiller Muniru Sulle hadde øynene på ballen da de gikk inn i en duell midtveis i 1.-omgang. Hodene smalt i hverandre, og 21-åringen fikk i tillegg et ublidt møte med gressmatten.

Røde Kors løp etter hvert ut på banen, og mens Sulle kom seg på beina, ble Selnæs liggende nede før han ble hjulpet av banen på båre.

RBK-spilleren var hele tiden ved bevissthet.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Rosenborgtrener Kåre Ingebrigtsen har store forventninger til fotballhøsten.

SE INTERVJU: RBK-trener Kåre Ingebrigtsen gleder seg til gruppespillet.

Vil ha knalltøff gruppe

Rosenborg hadde en defensiv tilnærming til kampen, som var svært sjansefattig før pause. Trønderne hadde imidlertid god kontroll i 1.-omgang.

Det ble imidlertid en viss spenning rett etter hvilen, da Adrian Popa sendte gjestene i føringen. Gjestene hadde også to store sjanser til å gå opp i 2-0, som i tilfelle ville satt nervene i helspenn på Lerkendal.

Men så jevnet kampen seg ut igjen, og selv om Steaua tok med seg en seier, kunne RBK juble for avansement og europaliga-spill.

Når Kåre Ingebrigtsen blir gjort oppmerskom på at Rosenborg i teorien kan møte Celtic, Dortmund og Liverpool, svarer RBK-sjefen til MAX:

– Gjerne det.

– Vi vinner ikke europaligaen, så vi kan like gjerne fylle fulle hus her, gliser Ingebrigtsen.

Landslagsuttatt

Uheldige Selnæs kan få sin Norge-debut etter å ha blitt tatt ut på landslaget for første gang til oppgjørene mot Bulgaria og Kroatia neste uke.

En hjernerystelse kan i verste fall gjøre ham uaktuell for kampene, som spilles 3. og 6. september.

Landslaget samles i Oslo mandag 31. august.

Se intervju med lykkelig sportslig leder Stig Inge Bjørnebye.

SE INTERVJU: Stig Inge Bjørnebye håper å møte gamleklubben.

Fotball

 • Messi feiret sitt 100. landslagsmål med hattrick

  I løpet av 17 minutter scoret Lionel Messi tre mål mot Curaçao i 7-0-seieren natt til onsdag. Det sendte han opp på 100 mål i den argentinske landslagstrøya.

  Den sju ganger Ballon d'Or-vinneren åpnet målfesten etter bare 20 minutter.

  Knappe femten minutter senere gjorde den 35 år gamle magikeren 3-0, før han fullførte hattricket sitt fire minutter senere da han la på til 5–0.

  Nicolás González, Enzo Fernández, Ángel Di María og Gonzalo Montiel noterte seg også på scoringslisten.

  Messis 100. landslagsmål kommer 17 år etter at han gjorde sitt første mål for Argentina i et 2-3-tap mot Kroatia i mars 2006.

  Tirsdagens hat-trick var Messis sjuende for Argentina.

  Messi har scoret flere mål for det argentinske landslaget enn de to neste på listen til sammen.

  Gabriel Batistuta endte karrieren på 56 mål for Argentina, mens Sergio Agüero nådde 41 mål før han måtte legge opp i desember på grunn av hjerteproblemer.

  På listen over de mest scorende landslagsspillerne gjennom tidene er Messi fortsatt nummer tre. Cristiano Ronaldo ligger på førsteplass med 122 mål for Portugal, mens Ali Daei er nummer to med 109 mål for Iran. (NTB)

  Argentina Curacao Soccer
  Foto: Nicolas Aguilera / AP
 • Renard forlater Saudi-Arabia – skal ta over Frankrikes kvinnelandslag

  Hervé Renard slutter i jobben som trener for Saudi-Arabias herrelandslag i fotball for å ta over jobben som trener for Frankrikes kvinnelandslag.

  Det opplyser Saudi-Arabias fotballforbund (SAFF) tirsdag.

  Den 54 år gamle franskmannen fikk jobben som trener for Saudi-Arabias herrelandslag i juli 2019 og ledet laget til sin berømte 2-1-seier over Argentina i gruppespillet i fjorårets VM i Qatar.

  SAFF sier i en uttalelse på Twitter at de har gått med på å Renards forespørsel om å slutte i jobben, og legger til at de ønsker ham suksess i sin videre karriere.

  – Renard har et tilbud fra det franske fotballforbundet og har uttrykt at han ønsker å takke ja til den muligheten, sier SAFF-president Yasser Al-Misehal til saudisk TV.

  Det franske fotballforbundet ga trener Corinne Diacre sparken tidligere i mars etter at kaptein Wendie Renard gikk ut og sa at hun ikke ville spille for landslaget så lenge Diacre var trener. (NTB)

  VM fotball 2018, Portugal - Marokko.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Skottland åpnet EM-kvalifiseringen med seier

  Skottlands fotballherrer hadde bra kontroll hjemme mot Kypros og vant 3-0 i den første kampen i Norges EM-kvalifiseringsgruppe.

  Det første målet ordnet John McGinn da han løp inn et innlegg fra Andy Robertson etter 20 minutter. Senere brente skottene en del sjanser, og de skapte spenning for seg selv ved ikke å punktere kampen.

  Tre minutter kom imidlertid en forløsende scoring ved innbytter Scott McTominay. Han kom på løp og satte ballen i mål etter fint forarbeid av Ryan Christie og Lyndon Dykes.

  Manchester United-profilen var på farten igjen på overtid og styrte inn 3-0. Dermed ble det en meget trygg seier for hjemmelaget.

  Fem minutter på overtid ble Nicholas Ioannou utvist etter å ha fått sitt annet gule kort.

  Kypriotene skapte få farligheter og får det trolig svært tøft i en gruppe som foruten Skottland består av Norge, Spania og Georgia.

  Scotland Cyprus Euro 2024 Soccer
  Foto: Jane Barlow / AP
 • Hegerberg tilbake med et smell – scoring i comebacket

  Ada Hegerberg fikk sine første minutter etter skaden hun pådro seg mot Belgia for Norge i september i fjor.

  Hun ble byttet inn etter 70 minutter for Lyon i kveld mot Guingamp, og etter kun ett minutt hadde hun tegnet seg på scoringslista igjen.

  Lyon vant til slutt 6-0.

  Det lover godt for landslagssjef Hege Riise, som tar ut en ny landslagstropp på mandag.

  Tidligere denne uken var hun tilbake i kamptroppen for første gang da Lyon møtte Chelsea i Mesterligaen. Da vant Chelsea 1-0 etter scoring av Guro Reiten.

  Ada Hegerberg
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Overgangsguru: Tuchel tar over Bayern München

  Den vanligvis troverdige overgangsguruen Fabrizio Romano hevdet torsdag kveld at Bayern Münchens manager Julian Nagelsmann har fått sparken av den tyske storklubben.

  Nå melder samme mann at tidligere Dortmund-, Paris Saint-Germain- og Chelsea-trener Thomas Tuchel blir erstatteren.

  Tyskeren var altså sist i Chelsea, der han vant Mesterligaen, men fikk sparken tidligere denne sesongen etter en noe svak start på Premier League.

  Romano hevder Tuchel skriver under på en kontrakt som strekker seg til sommeren 2025 og at han leder sin første trening førstkommende mandag.

  Thomas Tuchel
  Foto: GLYN KIRK / AFP
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund