Selnæs om klassefoten: – Må tenke litt fysikk

LILLESTRØM (NRK): Ole Selnæs (21) sto på løkka og siktet til det kjedsommelige. Nå kan venstrebeinet bli en joker i EM-kvaliken.

Selnæs

KONSENTRERT: Her er Ole Selnæs under en økt med landslaget på Ullevaal denne uken.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Selnæs

NESTE STEG: Ole Selnæs har kamper for en rekke aldersbestemte landslag. Her fra U21-kampen mot England, hvor også Martin Ødegaard spilte.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Jeg blir nødt til å spille på det jeg er god på. Jeg må komme meg så mye som mulig på ball og styre spillet. Det er det jeg liker å gjøre. Jeg må slå mange pasninger fremover og sette opp kanter og spisser i gode posisjoner, sier Selnæs til NRK.

Rosenborg-spilleren snakker om hva han vil gjøre hvis Per-Mathias Høgmo finner plass til 21-åringen mot Malta – enten fra start eller innbytterbenken.

Sov i telt på fotballbanen

Han vil egentlig gjøre det samme som han gjør i Rosenborg, hvor Selnæs har vært dirigenten i sin definitve gjennombruddssesong. Han har også tatt store steg defensivt, men det er pasningsfoten som stjeler overskriftene.

– Fra jeg var liten gutt, sto jeg hele tiden på banen og skjøt og skjøt og skjøt og skjøt. Jeg la ballen på samme punkt og skulle treffe samme punkt hele tiden, forklarer Selnæs om utviklingen av venstrebeinet.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Ole Christian Selnæs serverer passninger i verdensklasse

STORSPILTE: Ole Selnæs toppet på mange måter sesongen med praktkampen mot Start i forrige serierunde.

Det er kunstgresset på Havsteinbanen, hjemmebanen til barndomsklubben Sverresborg, som ble tynnslitt.

21-åringen har tidligere fortalt til Byavisa at han kunne ligge i telt på banen for å sikre seg et mål.

– Jeg har holdt på med utrolig mye repetisjoner. Det er ikke mer hokus-pokus enn som så, smiler trønderen.

«Verdensklasse»

Det er «bare» blitt fire målgivende pasninger og ett mål så langt denne sesongen, men Selnæs er ofte tredje sist på ballen når han trer gjennom kanter og indreløpere.

Og hvilken pasning er han mest fornøyd med?

– Det er nok 16. mai-assisten til (Tobias) Mikkelsen. Den var med utsiden gjennom to, nesten tre pressledd, sier Selnæs.

Se pasningen her:

Ole Selnæs har skapt store overskrifter med sitt venstrebein. Her er noen av høydepunktene fra eliteserien.

FAVORITTEN: Ole Selnæs åpnet Sandefjord-forsvaret med yttersiden. Her får du også se Selnæs-høydepunkt fra Odd- og Vålerenga-kampene.

C More-ekspert og tidligere Rosenborg-spiller Steffen Iversen kalte pasningen «verdensklasse».

– Jeg tror jeg spiller på første eller andre touch når jeg ser at han er på vei gjennom. Hvis jeg slår den med utsiden, blir det rett skru i forhold til hvor forsvarsspilleren står hen, forklarer Selnæs.

– Litt rask fysikk-tenking?

– Ja, du må jo det. Du må vurdere hvor du er på banen, hvor løpet går og hvilken skru som passer best. Det har veldig mye å si for om en pasning blir god eller ikke, sier 21-åringen.

Det er nettopp denne kvaliteten som gjør at flere eksperter ønsker å se Selnæs fra start mot et dyptliggende Malta.

– Det må jeg ta med meg. Det gir meg selvtillit og motivasjon. Men de som startet sist, (Alexander) Tettey og Stefan (Johansen), er utrolig gode spillere. Så det blir steintøft å skulle ta en av de plassene, sier Selnæs.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter