NRK Meny
Normal

Seks ting å få med seg fra fotballrunden

En drømmescoring, rødt kort for homo-kommentar og Aalesund sliter plutselig med to skadde keepere. Det var noe av det som skjedde i helgens fotballrunde.

Pål André Helland

RBK-HELT: Pål André Helland scoret to på Ullevaal.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

1. Drømmescoring

Etter en tøff sesongstart for Lillestrøm har det nå begynt å løsne for laget. Søndag ble det tre poeng etter 2-1 over Viking. LSKs første mål var av det lekre slaget. Det var Moryke Fofana som førte Lillestrøm i ledelsen med en praktscoring. Da hadde han først rundet flere Viking-spillere før han avsluttet selv fra 12 meters hold.

– Et fint mål, men det viktigste var seieren, sa Fofana til TV 2 etter kampen.

2. Eliteseriens overraskelse

Stabæk fortsetter å imponere. Søndag ble det tre nye poeng til laget da de vant over Bodø/Glimt. Med seieren befestet Stabæk andreplassen på tabellen. Laget er kun tre poeng bak Rosenborg.

Ikke mange hadde trodd det om Bob Bradleys lag før seriestart.

3. Reiste seg etter cupflause

Strømsgodset dummet seg ut i cupen da de ble slått ut av Kvik Halden. Søndag greide laget å reise seg etter det flaue cuptapet. Start ble slått 1-0 med Iver Fossum som målscorer.

Seieren er Godsets andre strake seier i eliteserien etter at David Nielsen ble erstattet av Bjørn Helge Ingebretsen.

4. Homo-kommentar var ikke greit

Vi tar også med en episode fra 1. divisjon. En av denne rundens store snakkiser ble nemlig oppgjøret mellom Sandnes Ulf og Bærum. Dommer Anders Gjemhus fikk mye oppmerksomhet da han valgte å gi rødt kort til Bærum-spilleren Simen Juklerød etter at han ropte «homo» mot en motspiller.

På sosiale medier har mange vist sin støtte til dommeren som valgte å trekke frem det røde kortet. Spilleren selv sier til VG at han angrer på språkbruken.

5. Ullevaal fylles igjen

Det var nesten fullt på Ullevaal stadion da Vålerenga tok imot Rosenborg lørdag. 21 000 hadde møtt opp for å se de to topplagene i eliteserien, og det er ikke tilskuertall man opplever i eliteserien hver dag.

Nok en gang ble Pål Andrè Helland Rosenborgs store spiller med to scoringer på rappen i 2. omgang.

6. Keeper-trøbbel på Sunnmøre

Aalesund hadde spilt fire kamper uten seier før helgens runde, men Haugesund har sunnmøringene alltid hatt taket på i hjemmeoppgjørene sine. Aalesund hadde ikke vunnet på eget gress siden Bodø/Glimt ble slått 2-0 i begynnelsen av mai. AaFK har imidlertid keepertrøbbel.

Andreas Lie måtte byttes ut med skade i kampen. Klubben har allerede Sten Grytebust på skadelisten, og har derfor hentet inn Helge Sandvik på lån fra Vard Haugesund.

Lillestrøm - Viking

DRØMMESCORING: Moryke Fofana førte LSK i ledelsen med en praktscoring.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.