NRK Meny
Normal

Her glipper seieren for Norge

KALMAR (NRK.no) Norge la an til å få en knallåpning på EM, men fire minutter før slutt fikk Island straffesparket som sørget for poengdeling.

Marit Helene Fiane Christensen fikk gult kort da hun laget straffe i det 86. minuttet av EM-kampen mellom Norge og Island. Margrét Lára Vidarsdóttir scoret på straffen og utlignet dermed til 1-1.

Se video: Island scorer på straffespark og ødelegger pangåpningen for Norge.

FBL-EURO-2013-WOMEN-NOR-ICL

Kristine Wigdahl Hegland jubler sammen med Ada Stolsmo Hegerberg etter hennes flotte scoring.

Foto: PATRIC SODERSTROM / Afp

KAMPFAKTA: Norge - Island 1-1

– Billig og feil. Marit burde hatt frispark, sier NRKs fotballekspert og tidligere landslagsspiller Live Klaveness om straffesparket.

Norge ledet helt frem til det gjensto fire ordinære minutter av EM-åpningen. Da glapp det i det norske forsvaret, og Marit Fiane Christensen havnet i duell med den islandske stjernespilleren Sara Sara Bjork Gunnarsdottir.

Dommeren mente Christensen brukte ulovlige midler og blåste for straffespark til Island. Margret Vidarsdottir gjorde ingen feil fra straffemerket da hun sendte Ingrid Hjelmset i det ene hjørnet og ballen i det andre.

– Etter min mening er det islendingen som kaster seg mot Marit, ikke omvendt. Jeg mener Marit skal ha frispark der, sier Klaveness.

  • Se situasjonen i videovinduet over og døm selv!

– Ikke helt ufortjent at de fikk mål

Også Christensen selv mente dommerens avgjørelse var feil, mens landslagstrener Even Pellerud ikke ville kritisere dømmingen.

– Det var selvfølgelig veldig leit å få den på den måten, og spesielt så sent i kampen. Men det var nok ikke helt ufortjent at Island fikk et mål, sier han.

Etter at Norge hadde vært det førende laget i førsteomgang, slapp de nemlig Island til mange store sjanser etter pausen. Litt flaks og en god Hjelmset i mål sørget likevel for at Norge slapp med skrekken frem til straffesparket.

– Det begynte veldig bra, men Island begynte å kjøre mer fremover i andreomgang. Det mestret vi ikke helt. De får for mange brudd mot oss og vi må jakte altfor mye hjemmover, analyserer han.

Kristine Wigdahl Hegland scoret Norges første mål i EM da hun fikk snappet en ball bak Ada Hegerberg etter 25 minutters spill. Hun havnet i duell med den islandske målvakten og fikk kjempet ballen i målet til 1-0.

Se målet her (artikkelen fortsetter under):

Kristine Wigdahl Hegland scoret Norges første mål i turneringen mot Island i det 26. minutt.

Se video: Hegland sender Norge i ledelsen.

Gode sjanser for kvartfinale fortsatt

Ada Stolsmo Hegerberg sto for en av kampens flotteste enkeltprestasjon, sett med norske øyne, da hun mottok ballen foran mål og vendte elegant bort en forsvarsspiller.

Deretter kom hun dessverre litt for nært målvakten, og satte skuddet rett i beina hennes.

Selv om det blir poengdeling mot Island, har Norge fortsatt gode sjanser til å gå videre fra gruppespillet. Neste motstander er Nederland førstkommende søndag, og de er et lag Norge skal slå greit.

– Dette var kampen vi skulle hatt tre poeng i, men det er uansett de to beste lagene som går videre fra gruppespillet, og de to beste treerne. Men vi er helt nødt til å slå Nederland og komme over fadesefølelsen jentene sikkert har nå, sier Klaveness.

Poengtapet betyr at Norge er uten seier i åtte kamper og fortsatt har til gode å slå et europeisk lag siden Even Pellerud gjorde comeback som landslagssjef.

  • Se Norge-Nederland direkte på NRK1 eller NRK.no klokken 18.00 på søndag, eller hør kampen på P1!
Landslagssjef Even Pellerud hadde både håpet og trodd at Norge skulle stå med tre poeng etter åpningskampen mot Island torsdag. Slik ble det ikke. Se intervju med Pellerud her. Reporter: Anders Mjaaland.

SE VIDEO: Landslagssjef Even Pellerud likte dårlig at seieren glapp.

Fotballnyheter