Her glipper seieren for Norge

KALMAR (NRK.no) Norge la an til å få en knallåpning på EM, men fire minutter før slutt fikk Island straffesparket som sørget for poengdeling.

Marit Helene Fiane Christensen fikk gult kort da hun laget straffe i det 86. minuttet av EM-kampen mellom Norge og Island. Margrét Lára Vidarsdóttir scoret på straffen og utlignet dermed til 1-1.

Se video: Island scorer på straffespark og ødelegger pangåpningen for Norge.

FBL-EURO-2013-WOMEN-NOR-ICL

Kristine Wigdahl Hegland jubler sammen med Ada Stolsmo Hegerberg etter hennes flotte scoring.

KAMPFAKTA: Norge - Island 1-1

– Billig og feil. Marit burde hatt frispark, sier NRKs fotballekspert og tidligere landslagsspiller Live Klaveness om straffesparket.

Norge ledet helt frem til det gjensto fire ordinære minutter av EM-åpningen. Da glapp det i det norske forsvaret, og Marit Fiane Christensen havnet i duell med den islandske stjernespilleren Sara Sara Bjork Gunnarsdottir.

Dommeren mente Christensen brukte ulovlige midler og blåste for straffespark til Island. Margret Vidarsdottir gjorde ingen feil fra straffemerket da hun sendte Ingrid Hjelmset i det ene hjørnet og ballen i det andre.

– Etter min mening er det islendingen som kaster seg mot Marit, ikke omvendt. Jeg mener Marit skal ha frispark der, sier Klaveness.

• Se situasjonen i videovinduet over og døm selv!

– Ikke helt ufortjent at de fikk mål

Også Christensen selv mente dommerens avgjørelse var feil, mens landslagstrener Even Pellerud ikke ville kritisere dømmingen.

– Det var selvfølgelig veldig leit å få den på den måten, og spesielt så sent i kampen. Men det var nok ikke helt ufortjent at Island fikk et mål, sier han.

Etter at Norge hadde vært det førende laget i førsteomgang, slapp de nemlig Island til mange store sjanser etter pausen. Litt flaks og en god Hjelmset i mål sørget likevel for at Norge slapp med skrekken frem til straffesparket.

– Det begynte veldig bra, men Island begynte å kjøre mer fremover i andreomgang. Det mestret vi ikke helt. De får for mange brudd mot oss og vi må jakte altfor mye hjemmover, analyserer han.

Kristine Wigdahl Hegland scoret Norges første mål i EM da hun fikk snappet en ball bak Ada Hegerberg etter 25 minutters spill. Hun havnet i duell med den islandske målvakten og fikk kjempet ballen i målet til 1-0.

Se målet her (artikkelen fortsetter under):

Kristine Wigdahl Hegland scoret Norges første mål i turneringen mot Island i det 26. minutt.

Se video: Hegland sender Norge i ledelsen.

Gode sjanser for kvartfinale fortsatt

Ada Stolsmo Hegerberg sto for en av kampens flotteste enkeltprestasjon, sett med norske øyne, da hun mottok ballen foran mål og vendte elegant bort en forsvarsspiller.

Deretter kom hun dessverre litt for nært målvakten, og satte skuddet rett i beina hennes.

Selv om det blir poengdeling mot Island, har Norge fortsatt gode sjanser til å gå videre fra gruppespillet. Neste motstander er Nederland førstkommende søndag, og de er et lag Norge skal slå greit.

– Dette var kampen vi skulle hatt tre poeng i, men det er uansett de to beste lagene som går videre fra gruppespillet, og de to beste treerne. Men vi er helt nødt til å slå Nederland og komme over fadesefølelsen jentene sikkert har nå, sier Klaveness.

Poengtapet betyr at Norge er uten seier i åtte kamper og fortsatt har til gode å slå et europeisk lag siden Even Pellerud gjorde comeback som landslagssjef.

• Se Norge-Nederland direkte på NRK1 eller NRK.no klokken 18.00 på søndag, eller hør kampen på P1!
Landslagssjef Even Pellerud hadde både håpet og trodd at Norge skulle stå med tre poeng etter åpningskampen mot Island torsdag. Slik ble det ikke. Se intervju med Pellerud her. Reporter: Anders Mjaaland.

SE VIDEO: Landslagssjef Even Pellerud likte dårlig at seieren glapp.

• United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

Premier League - Leicester City v Liverpool
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.