NRK Meny
Normal

Zlatan må spørre om lov til å gå på ski

Sjekk listen over hva Zlatan Ibrahimovic får lov og ikke lov til av Paris Saint-Germain.

Zlatan

Zlatan Ibrahimovic og resten av PSG-stjernene må følge et strengt regelverk i tiden fremover.

Foto: STEPHANE MAHE / Reuters

Blanc

PSG-spillerne får ikke lov til å kritisere treneren Laurent Blanc.

Foto: KENZO TRIBOUILLARD / Afp

Den franske avisen Le Parisien har publisert et utdrag fra spillerkontrakten som fotballstjernene er nødt til å forholde seg til.

PSG har i fem punkter skrevet detaljert hva spillerne kan og ikke kan gjøre i forbindelse med media, fansen, klesstil, gambling og «farlige aktiviteter».

Hvis den frittalende Zlatan Ibrahimovic for eksempel kritiserer trener Laurent Blanc eller andre i klubbens ledelse, kan det ende i kontraktsbrudd.

Han er også nødt til å vise høflighet og respekt overfor supporterne «til enhver tid».

Får klesliste før kamp

Siden den styrtrike klubben har kontrakt med klesgiganten Nike, må fotballstjernene alltid bære merket på kamper, treningskamper og alle treningsøkter.

Ifølge Le Parisien får alle spillerne en liste over hva de skal ha på seg før hver kamp.

PSG har også presisert at det ikke er lov til å satse penger på eget lag enten det er personlig eller gjennom en tredjepart. Dette forbudet er i tråd med fotballens overordnede regler.

Må spørre treneren før skitur

En litt mer uvanlig variant er imidlertid instruksen om at spillerne må søke tillatelse før de får ri, gå på ski, sitte på et lite fly eller drive med andre idretter.

Her trengs det vel og merke ikke tillatelse fra klubbpresidenten, men trener Blanc er nødt til å godkjenne aktiviteten, ifølge Le Parisien.

Aftonbladet gjør et poeng av at reglene ikke hindrer Ibrahimovic fra å jakte. Svensken reiser ofte hjem på ferie når elgjakten kommer i gang, skriver avisen.

Men først skal Ibrahimovic og resten av stjernelaget ut i mesterligaen. Tirsdag venter nemlig Olympiakos i Hellas.

Fotballnyheter