NRK Meny
Normal

Solskjær utfordrer spillerne: – De må kjenne sulten

MOLDE/OSLO (NRK): Ole Gunnar Solskjær (42) skal sørge for at Molde-spillerne finner gnisten og sulten til å vinne trofeer igjen.

Ole Gunnar Solskjær tar igjen over som manager i Molde fotballklubb.

MØTTE PRESSEN: Se Ole Gunnar Solskjærs første pressekonferanse etter Molde-comebacket.

Solskjær

NEDTUR: Her er Ole Gunnar Solskjær fra tiden i Cardiff, hvor han fikk sparken etter drøye ni måneder ved roret.

Foto: David Rawcliffe, David Rawcliffe/Propaganda / NTB scanpix

– Jeg har savnet «buzzet» med store kamper. Det var kjekt å møte spillerne i dag. Vi gleder oss til en utfordrende og spennende tid. Vi har vunnet fem trofeer på fire år, og nå er det på tide å begynne på en opptur igjen, sier Solskjær.

– Jeg har kjent at jeg er sulten nok til å ta opp kampen. Det utfordrer jeg spillerne på også. De har vært vant til å vinne. Det gjør noe med folk, sier Solskjær, som så Molde slite i eliteserien gjennom våren og deler av sommeren.

Forren: – Ferdig med ferien?

42-åringen smiler på podiet og er åpenbart fornøyd med å være tilbake i blått. Solskjær forteller at Vegard Forren fleipet med at han endelig var tilbake fra ferie. På spørsmål om hvordan han skal snu Moldes nedtur denne sesongen, svarer Solskjær:

– De må kjenne på sulten. De må kjenne på at de vil være med på dette.

Nyheten om at Solskjær vender tilbake til romsdalsklubben ble sluppet onsdag morgen. Oppholdet i Cardiff ble som kjent en fiasko, og nå er 42-åringen tilbake for å «restarte» trenerkarrieren.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Solskjær pressekonferanse

FORNØYDE: Moldes styreleder Øystein Neerland (f.v.), Ole Gunnar Solskjær, daglig leder Tarje Nordstrand Jacobsen og banksjef Kolbjørn Heggdal i Sparebanken Møre.

Foto: Gunnar Sandvik

– Veldig god match

– En gledens dag. Dette er noe begge parter har vært veldig motiverte for og har veldig lyst til. Vi ser veldig frem til samarbeidet. Vi tok kontakt med Solskjær i sommer da det ble klart at vi må jakte ny trener, sier daglig leder Tarje Nordstrand Jacobsen.

– Jeg tror Solskjær er en enda bedre trener, og jeg tror Molde er en enda bedre klubb. Vi har god tid til å sette i gang forberedelsene til neste år. Solskjær kjenner også klubben. Dette blir en veldig god match, sier Øystein Neerland.

Også Solskjær trekker frem at Molde har utviklet seg som klubb siden han forlot dem etter 2013-sesongen.

42-åringen tar umiddelbart over ansvaret og leder moldenserne mot Celtic i europaligaen torsdag. Erling Moe, som har vært fungerende trener siden Tor Ole Skullerud fikk sparken, fortsetter i Solskjærs støtteapparat.

Solskjær har underskrevet en kontrakt som strekker seg over 3,5 år.

– Spillergruppen er veldig, veldig god. Troppen kjemper med Rosenborg og Strømsgodset om å være helt der oppe, sier Solskjær.

– Vi gleder oss til en utfordrende og spennende tid.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.