NRK Meny
Normal

Se Obama sette i gang heiaropet

Et helt fotballstadion i Chicago ble fylt av fans da USA møtte Belgia, og til og med Barack Obama lot seg bite av fotballbasillen.

USAs president Barack Obama ledet en heiaropet før kampen mellom USA og Belgia.

Se Barack Obama sette i gang heiaropet i det hvite hus, og scener fra Soldier Field i Chicago.

USA kjempet som løver, og var lenge nære å tukte Belgia, mye takket være enn fantastisk Tim Howard. Amerikanerne måtte likevel gi tapt til slutt, men reiser hjem fra VM som folkehelter.

Fotballbasillen har for alvor bitt amerikanerne, og hele 18 millioner så USA spille mot Portugal. Det gjør fotball til den mest popuære TV-idretten i USA, foran amerikanske idretter som baseball og basketball.

– I believe that we can win

Også president Barack Obama har latt seg rive med av fotballlandslagets suksess. Tidligere i mesterskapet twitret Obamas offisielle konto et bilde av presidenten mens han så kampen mot Tyskland på Air Force One.

Obama så kampen mot Belgia på storskjerm i det hvite hus sammen med medlemmer av staben sin. Da Obama entret auditoriet, satte han i gang med heiaropet amerikanerne har gjort til sitt under VM:

I believe that we can win!

Fylte stadion

I Chicago var det planlagt å vise åttedelsfinalen på storskjerm i en offentlig park. Det var imidlertid mange flere som ville se kampen enn arrangørene hadde regnet med, og visningen ble flyttet til Soldier Field, et stadion som vanligvis brukes til amerikansk fotball.

Under kan du se en bildeserie fra folkefesten i Chicago.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.