NRK Meny
Normal

– Er du seriøs? Jeg forstår ikke Wergeland!

HOTEL BRISTOL (NRK.no): Se hvordan det gikk da NRK.no ga landslagsspillerne en smakebit på hva som venter dem under det nye styret til Per-Mathias Høgmo (53).

Per-Mathias Høgmo satte preg på stemningen i landslaget allerede fra første samling og krevde diktlesning av spillerne.
Reporter: Mariun Skjelbæk, foto: Trond Stenersen, redigering: Tommy Iversen

Stefan Johansen, Tarik Elyounoussi, Magnus Wolff Eikrem og Alexander Tettey måtte alle prøve diktlesninge på mandagens pressetreff. Foto: Trond Stenersen.

Per-Mathias Høgmo

Per-Mathias Høgmo krevde full innsats og tenning fra både spillere og støtteapparat på sin første trening som norsk landslagssjef mandag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Norges nye landslagssjef er kjent for å ta kreative grep som trener, som for eksempel da han tvang Djurgården-spillerne til å danse ballett og lese dikt.

– Jeg har sans for litt krydder i hverdagen. Den kan fort bli litt monoton, og da er det viktig å bryte opp, sier Høgmo.

Welhaven og Ibsen

Han er tydelig på at han kommer til å ta med seg de utradisjonelle grepene inn på landslaget. På mandagens pressetreff utfordret derfor NRK.no flere av spillerne på høytlesning av dikt - akkurat slik deres nye sjef antagelig kommer til å gjøre før eller siden.

– Er du seriøs? Er det dansk? Gammelnorsk? spør en lattermild Tarik Elyounoussi når NRK.no ber han lese et dikt av Henrik Wergeland.

– Jeg må stå over, skjønner ikke noe av det. Jeg kan jo så vidt norsk, fleiper han.

Etter noen sekunder gyver han likevel løs på et Henrik Ibsen-dikt - og sier seg relativt fornøyd etterpå.

  • Se video av Elyounoussis diktlesning i videoen over.

– Klar mening med det

Djurgården-keeper Kenneth Høie, som mandag møtte på sin første landslagssamling, kjenner godt til Høgmos trenergrep fra klubblaget.

– Han har en klar mening med det han gjør. Diktlesningen handler om å ufarliggjøre ting. Skal du prestere foran fullsatte tribuner kan du ikke være redd for å lese dikt foran lagkameratene, sier Høie til NRK.no.

Høgmo har hatt en formidabel suksess i Sverige hvor han har reddet Djurgården fra nedrykk. Nå håper fotball-Norge suksessen skal smitte over på landslaget.

Fotballnyheter