Se juniorfinalen i NM for jenter

Klepp og Sarpsborg 08 kjemper om tittelen i NM-juniorfinalen lørdag. Kampen ser du direkte her.

Video NM-Finale fotball, kvinner jr.

Sarpsborg 08 og Klepp gjør opp om NM-tittelen for junior kvinner. Sendingen starter kl 13.50.

Maria Thorirsdottir

Maria Thorirsdottir, datteren til håndballlandslagstrener Thorir Hergeirsson, er et stort talent på både fotball- og håndballbanen.

Foto: NRK
Thorir Hergeirsson

Thorir Hergeirsson vil ikke ha et ord med i laget når datteren skal velge idretten hun vil satse på.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

En av dem som skal i aksjon på banen er Maria Thorirsdottir. Som navnet kan tilsi er hun datteren til Thorir Hergeirsson, landslagstrener for håndballkvinnene.

Selv om Thorirsdottir er i aksjon på fotballbanene i lørdagens NM-finale mot Sarpsborg 08, er hun også beskrevet som en svært talentfull håndballspiller.

I tillegg til å være fast på Klepps toppserielag og J19-landslaget i fotball, spiller hun også eliteseriehåndball for Sola.

– Jeg kommer hjem fra skolen klokka tre, og drar rett videre på trening. Da er det ikke så mye igjen av dagen når jeg kommer hjem. Sånn går dagen, sier Thorirsdottir til NRK.

Smilet tyder likevel på at Thorirsdottir trives med den hektiske idrettshverdagen. Om det er fotball eller håndball hun vil satse på, har hun ennå ikke bestemt seg for.

– Hvis jeg vil nå landslagsnivå i håndball eller fotball kan jeg ikke drive med begge deler. Hvis jeg satser fullt på en ting, vil jeg nå så langt som mulig, sier hun.

Far Hergeirsson vil ikke ta noe av æren for datterens ferdigheter på både fotball- og håndballbanen. Hvilken av idrettene datteren bør satse, lar han være helt opp til henne.

– Det må du spørre henne om. Vår oppgave som foreldre er å legge til rette for at barna kan drive med det de liker og kan holde på med det de har lyst til, sier han til NRK.

Fotballnyheter