Scoret i sitt første møte med gamleklubben: – Spesielt

Tidligere Viking-spiller Yann-Erik de Lanlay takket for sist mot gamle lagkamerater ved å sende Rosenborg i ledelsen.

Yann-Erik de Lanlay
Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Yann-Erik de Lanlay møtte gamleklubben Viking for første gang etter at han gikk til Rosenborg i sommer. Da hadde han spilt for rogalandsklubben siden 2010.

Regien var derfor nesten perfekt da han på overtid i 1. omgang førte sin nye klubb i ledelsen på et skudd fra 18 meter.

– Det er litt spesielt å score mot Viking. Manuset var som forventet, sa han til C More i pausen om det å score mot sin gamle klubb.

Likevel fornøyd

Det var de Lanlays første mål i Rosenborg-trøya, men på grunn av de litt spesielle omstendighetene valgte spilleren å ikke feire scoringen.

– Idet jeg så ballen gå i nettet tok jeg en liten med hånden. Jeg klarte ikke å motstå gleden av å score mål, innrømmet han etter kampen.

– Det var rart å gå ut på banen og se de mørkeblå draktene på min venstre side, men jeg er kjempefornøyd med at vi tar tre poeng.

Etter 66 minutter satte Alexander Søderlund inn sitt 21. eliteseriemål for sesongen etter en pasning fra Pål André Helland. Søderlund var iskald da han plasserte ballen i det lengste hjørnet.

– Da Rosenborg gikk opp til 2-0 midtveis i annen omgang, hadde vi ikke noe å svare med, sa Viking-trener Kjell Jonevret til C More.

Solid ledelse

Hjemmelaget hadde det meste av spillet og de største sjansene på Lerkendal og Rosenborg sikret seg tre fortjente poeng søndag. De er nå solide 11 poeng foran Stabæk på 2.plass. Laget møter Molde kl 20 i kveld.

I de andre oppgjørene i eliteserien vant Haugesund 1-0 over Sandefjord, mens Tromsø og Aalesund spilte 1-1.

– I dag var Yann-Erik strålende. I dag boltret han seg og slapp seg løs. Det var godt å se. Han kommer til å score flere mål, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til C More.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp