King: – Jeg hysjet litt på dem som sier jeg ikke kan å score

Joshua King hadde vært på banen i bare ett minutt og 54 sekunder da han avgjorde kampen mot Kypros fredag.

Joshua King

Her har Joshua King scoret og avgjort kampen mot Kypros. Da hadde han vært på banen i mindre enn to minutter. Etter scoringen hysjet han litt på kritikerne.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Rise

Ola By Rise mener Joshua King gir laget en ny dimensjon.

Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix

– Han var frisk, og det går ikke lang tid før han scorer. Joshua er i god form, og han ga laget en ny dimensjon. Han er en spiller som kan endre kampbildet, sa assistenttrener Ola By Rise til NRK etter kampen.

For tjue minutter ut i andre omgang kom han inn for kampens til da eneste målscorer, Tarik Elyounoussi. To minutter seinere hadde han avsluttet kveldens vakreste norske angrep og skrudd inn 2–0.

Etter scoringen var én finger ved munnen, der King hysjet litt rundt seg.

– Jeg hysjet litt på dem som sier jeg ikke kan å score, sa King etter kampslutt.

2-0-scoringen til King smakte kanskje ekstra godt for 21-åringen, ettersom han har måttet tåle godt med spørsmål om scoringsfrekvensen.

Holder liv i VM-håpet

King-scoringen gjorde at landslagssjef Egil Drillo Olsen kunne senke skuldrene.

Jobben var gjort, Norge hadde sikret tre nødvendige poeng mot miniputtnasjonen fra Middelhavet og holdt liv i sjansen til andreplass i gruppa og playoff om billett til VM i Brasil neste sommer.

Nå skal han og resten av landslagsledelsen analysere kampen mens spillerne skal få roe seg litt ned. Så venter Sveits tirsdag.

– Vi skulle gjerne hatt flere mål, men vi vant, og det var det viktigste, sier assistenttrener Ola By Rise til NRK.

Saken fortsetter under bildet.

Tarik Elyounoussi

Her har Tarik Elyounoussi gitt Norge ledelsen to minutter før pause

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Tarik fikk hull på byllen

Det var det viktigste. For kampen ble aldri god, og Norge overbeviste bare i perioder av kampen.

Norge dominerte stort i banespillet, men slet med å skape noe mot kypriotene. Derfor var det befriende da Tarik Elyounoussi stusset ballen i mål to minutter før pausen.

Stefan Johansen tok Norges åttende hjørnespark, kypriotene klarte ikke å få ballen vekk, og Elyounoussis stuss endte i hjørnet.

Da kunne Norge gå til pause med ledelse, og andre omgang lå an til å bli noe helt annet enn det hadde vært med 0–0.

Drillo

Drillo følte seg ikke trygg før 2–0 hadde blitt satt i Kypros-nettet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Følte meg ikke trygg før 2–0

Det ble det ikke. Norge var like tamme som før, og de lot også Kypros slippe til med noen farligheter i omgangens første kvarter. På kampens største sjanse sikret Rune Almenning Jarsteins enhåndsredning Norges ledelse.

Men midt i omgangen var det avgjort. Joshua King avsluttet et fint angrep med å skru ballen inn helt nede ved stolpen.

Da trengte ikke Norge gjøre stort mer, utover å holde kypriotene unna. Det gikk veldig greit. Lufta var ute av kampen. Resten ble en transportetappe.

– Tre poeng var det viktigste. Kypros hadde noen halvsjanser, så jeg følte meg ikke trygg før 2-0, sa Drillo til TV 2 etter seieren.

Med kveldens seier gikk Norge opp i 11 poeng, og er fortsatt i VM-bildet. Tirsdag venter Sveits på samme bane. Da blir nok motstanden av en annen kvalitet.

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Bodø/Glimt og Roma stiller til pressekonferanse.
 • Ronaldo slår tilbake mot kritikk

  Cristiano Ronaldo har den siste tiden fått kritikk om at han ikke gjør jobben sin i det defensive for Manchester United.

  Analyse viser at superstjernen er blant ligaens dårligste angrepsspillere når det gjelder å gå i press.

  Overfor Sky Sports fnyser portugiseren av kritikken.

  – Jeg vet når laget trenger min hjelp defensivt. Men min rolle i klubben er å vinne, å hjelpe laget vinne og score mål, sier han.

  Ronaldo mener det ikke er noe nytt at han får høre det.

  – Kritikk er alltid en del av gamet. Jeg er ikke bekymret for det. Og jeg ser det som en god ting å være ærlig. Hvis de bekymrer seg for meg eller de snakker om meg, er det fordi de kjenner potensialet og verdien jeg har i fotball fortsatt. Så det er bra, sier Ronaldo.

  Han kommer også med et eksempel:

  – Hvis du er den beste eleven på en skole, og spør den dårligste eleven om han liker den beste, kommer svaret til å være nei.

  United møter Liverpool på Old Trafford søndag klokken 17.30.

  rExygfqwgeM
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Arsenal kjørte over Villa

  Martin Ødegaard var plassert på benken fra start for Arsenal mot Aston Villa, og fikk se hjemmelaget spille festfotball.

  Thomas Partey headet inn kampens første scoring etter 23 minutter. Dette var hans første scoring for London-klubben etter overgangen forrige sommer.

  Rett før pause fikk Arsenal en kontroversiell straffe etter at dommeren sjekket en situasjonen med VAR-skjermen. Pierre-Emerick Aubameyang sitt forsøk ble først reddet, men han satte inn sin egen retur.

  I andre omgang kontret Emile Smith Rowe inn 3-0. Ødegaard entret banen etter 68 minutter, uten å involvere seg kraftig.

  Jacob Ramsey reduserte med et vakkert skudd ti minutter før slutt, men Arsenal kontrollerte inn til en 3-1 seier.

  Med det klatrer Arsenal opp på en niendeplass på tabellen, før resten av lagene i Premier League spiller i løpet av helgen.

  Emile Smith Rowe
  Foto: Glyn Kirk / AFP
 • Sørloth-assist høydepunktet

  Alexander Sørloth ble byttet inn og fikk målgivende i Real Sociedads 1-0-seier i europaligaen torsdag. West Ham slo Kristian Thorstvedt og Genk 3-0.

  Det var en lang stillingskrig i oppgjøret mellom Sturm Graz og Real Sociedad, og det sto lenge målløst. Men det var før Alexander Sørloth ble byttet inn etter en time. Han satte umiddelbart preg på kampen da han fant navnebror Alexander Isak med en pasning. Svensken skjøt via både forsvarer og keeper før ballen trillet i mål.

  Hjemmelaget Sturm Graz klarte ikke skape de største sjansene mot slutten å måtte tåle sitt tredje tap på tre kamper. Sørloths Sociedad har fem poeng og deler tabelltoppen sammen med PSV.

  Oppgjøret mellom West Ham og Genk var målløst lenge, men London-laget hadde god kontroll og sikret 3-0-seier.

  Craig Dawson scoret først på hodet etter innlegg fra Aaron Cresswell, før Cresswell igjen assisterte Issa Diop som stanget inn 2-0. Kun minuttet etter scoret Jarrod Bowen etter en fin soloprestasjon til 3-0 som også ble sluttresultatet.

  Thorstvedt spilte 83 minutter i kampen.

  Jens Petter Hauge kom inn helt mot slutten i Eintrach Frankfurts 3-1-seier mot Olympiacos.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Miguel Morenatti / AP
 • Johnsen forlenget med Venezia

  Dennis Johnsen (23) har skrevet under en ny avtale med Venezia i italiensk Serie A. Trønderen har bundet seg fram til og med 2024/25-sesongen.

  Det opplyser Venezia på sine nettsider. Johnsen har startet alle lagets ligakamper siden opprykket i vår.

  23-åringen kom til klubben vederlagsfritt i august 2020. Venezia omtaler ham i dag som en av sine «mest konstante angrepstrusler».

  Johnsen debuterte nylig for Norges A-landslag i seieren mot Montenegro. Der spilte han en vel halvtime som innbytter og sto for den målgivende pasningen på 2-0-scoringen.

  Venezia ligger på 15.-plass med åtte poeng.

  (©NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tocco Alessandro / AP

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England