NRK Meny
Normal

- De er bare av kjøtt og blod de også

Norges forsvarssjef, Brede Hangeland, har et prikkfritt "rulleblad" mot de portugisisk superstjernene Cristiano Ronaldo og Nani.

Video Ronaldo har aldri scoret mot Hangeland

Ronaldo har aldri scoret mot Hangeland

Real Madrid-spilleren (tidligere Manchester United) Cristiano Ronaldo og Manchester United-spiller Nani har en rekke ganger spilt mot Brede Hangeland, men har aldri klar å overliste den norske landslagskjempen.

- Det er nok litt tilfeldig, men det viser vel bare at de er laget av kjøtt og blod de også, sier Brede Hangeland til NRK.

Den norske kapteinen har egentlig ikke noen grunn til å være så beskjeden over egne ferdigheter.

Han er den spilleren i Premier League denne sesongen som har nest flest taklinger, og i tillegg er det ingen forsvarsspilleren som har scoret flere mål en Hangeland, skriver The Guardian.

Klarer Hangeland å holde nullen mot Nani og Ronaldo på lørdag? Diskuter nederst i saken!

Måltørke mot Hangeland

Portugiserne har ellers "bøttet" inn mål mot andre klubber. Ronaldo scoret hele 49 mål de to sesongene han var samtidig som nordmannen i Premier League, mens Nani har satt inn 13 mål de to siste sesongene for United, men når de to har møtt Hangeland har det vært total måltørke.

- Det er vel andre som også har bidratt til det når det har skjedd, men hvis man opptrer godt som et lag som har planer om å gjøre på lørdag, da er det mulighet til å få slike stjernespillere til å forsvinne. Så la oss prøve på det, sier Hangeland videre.

Ronaldo var ikke med da Norge spilte mot Portugal forrige gang, men kollega Nani var med og måtte gå målløs av banen etter kampen på Ullevaal i september i fjor. Kapteinen får også skryt av Roma-proff John Arne Riise for hvordan han opptrer på banen.

- Brede er en god fotballspiller som det ikke er lett å komme forbi hverken på innlegg eller en mot en, så vi får håpe at den statistikken fortsetter, sier John Arne Riise til NRK.

Den som har vært nærmest av de to var Nani da United møtte Fulham denne sesongen. I 2-2-kampen i London skulle portugiseren ta en straffe, men bommet.

Respekt

Hangeland har også taktikken klar for hvordan de skal stoppe stjerneduoen på lørdag i Lisboa?

- Det er viktig at vi er kompakte og at vi har kort avstand mellom spillerne. Går han forbi en mann så er neste klar, og går han forbi han også så er tredjemann klar osv, sier han.

- Vi skal ha respekt for så gode spillere og innse at de normalt sett er bedre enn oss, men det er noe av det som er kjekt med fotballen at David kan slå Goliat, avslutter Norges kaptein.

Nani og Brede Hangeland

Nani prøver seg med et fikst hælspark, men Brede Hangeland går ikke på trikset.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.