Her er Scheies største U21-stjerner

U21-EM er mesterskapet for de unge og håpefulle, men flere av deltagerne er allerede etablerte stjernenavn. NRKs fotballkommentator Arne Scheie har plukket ut de største.

Arne Scheie

NRKs fotballekspert Arne Scheie tatt frem lupen og studert troppene i U21-EM.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– Det er ikke flust med stjerner, men noen av dem er forholdsvis store navn, sier Arne Scheie, etter å ha gått gjennom spillertroppene til samtlige åtte lag som deltar i årets U21-EM.

  • Hva synes du om Arne Scheies liste? Kom med dine favoritter i kommentarfeltet under artikkelen!

Fotballkommentatoren har satt seg ned med samtlige av spillertroppene til de åtte lagene som deltar, og plukket ut de ti største navnene.

Den aller største stjerna er, ifølge Scheie, Manchester United-keeper David de Gea.

Her er Arne Scheies ti største fotballstjerner under U21-EM:

1. David de Gea (22), Manchester United: Keeperen kom til Manchester fra Atletico Madrid i 2011. Spanjolen fikk en vanskelig start og måtte kjempe mot Anders Lindegaard om keeperplassen, men nå har han overbevist kritikerne. 22-åringen ble kåret til årets keeper i Premier League i 2012-13-sesongen.

2. Marco Veratti (20), Paris Saint-Germain: Den elegante defensive midtbanespilleren etablerte seg i elleveren til de franske mesterne denne sesongen. Han kom fra italienske Pescara i 2012, og 20-åringen har rukket å få tre landskamper for Italia. Han ble imidlertid målløs for PSG etter 39 kamper i alle turneringer.

3. Alan Dzagoev (22), CSKA Moskva: Russeren slo for alvor igjennom under 2012-EM med tre scoringer og en giftig pasningsfot. Dzagoev har 8 mål på 27 A-landskamper for Russland. Han ble kåret til årets unge spiller i sin debutsesong i Moskva (2007-08), og i dag står han med 44 mål på 176 kamper for klubben.

4. Isco, eller Francisco Román Alarcón Suárez (21), Málaga: Isco signerte ny kontrakt med den spanske klubben i januar etter å ha vært i kikkerten til europeiske storklubber i lang tid. Den offensive midtbanespilleren skapte for alvor overskrifter da han scoret to mål i Málagas aller første mesterligakamp mot Zenit i september 2012. Det er foreløpig blitt 12 mål på 46 kamper denne sesongen, og Málaga kan nok vente seg nye telefoner også neste sesong.

Alan

Fotballelskere ble for alvor kjent med Russlands Alan Dzagoev under EM i Polen og Ukraina.

Foto: GABRIEL BOUYS / Afp

5. Wilfried Zaha (20), Manchester United: Zaha, som kan spille både spiss og ving, ble hentet av United i januar etter å ha storspilt for Crystal Palace. 20-åringen fullførte sesongen i Palace på lån, og spilte en nøkkelrolle da London-laget sikret Premier League-kontrakt. Med sin finslepne teknikk og trommesteg kan han fort gi Norges menn hodebry under EM.

6. Luca Marrone (23), Juventus: Marrone har tatt stegene fra ungdomsakademiet i Juventus, og denne sesongen ble midtbane- og forsvarsspilleren belønnet med ti opptredener i serie A. Han ble oppdaget allerede som 6-åring, men fotballverdenen venter fortsatt på Marrones store gjennombrudd.

7. Tom ince (21), Blackpool: Liverpool-vrakgodset har hatt en fenomenal sesong i Blackpool, og vingen noterte seg for hele 18 mål på 44 kamper i Championship. Det tar nok ikke lang tid før Paul Ince-sønnen får en ny sjanse i en storklubb.

8. Cristian Tello (21), Barcelona: Barca-angriperen har markert seg som en superinnbytter med sine lynraske steg. 21-åringen forlenget nylig kontrakten til 2016, og dermed fortsetter han å konkurrere om plassen i Barcelonas stjernegalleri. Med én ligakamp igjen har Tello scoret 8 mål på 34 kamper for Barcelona denne sesongen.

9. Jack Butland (20), Stoke: Stoke signerte Birmingham-keeperen i januar og sendte han umiddelbart tilbake på lån. Butland blir beskrevet som et av de største keepertalentene i England, og 20-åringen ble den yngste landslagskeeperen for England noensinne da han debuterte mot Italia 15. august 2012.

10. Ola John (21), Benfica: I 2012 ble nederlenderen hentet fra Twente der han storspilte på vingen i Æresdivisjonen og i Europaligaen. Til tross for at det ikke ble noen ligamål i Benfica, fikk John mer og mer spilletid utover sesongen. 21-åringen fikk æren av å debutere for A-landslaget mot England 28. februar 2012.

  • Hvem savner du på lista? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen!

Fotballnyheter