Scheie om Solskjær: – Kan være kroken på døra for Premier League-jobb

Hvis ikke Ole Gunnar Solskjær snart snur den negative trenden i Molde, kan han ifølge NRKs fotballkommentator måtte se langt etter drømmen om trenerjobb i England.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær opplever sin hittil tøffeste periode som Molde-manager. Ett poeng på seks kamper er langt fra godt nok for den regjerende seriemesteren.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

– Slik Molde presterer for tiden, kan det umulig være særlig interesse for hans tjenester i noen av Premier League-klubbene akkurat nå, sier NRKs fotballkommentator Arne Scheie.

Arne Scheie

NRKs fotballkommentator Arne Scheie mener Ole Gunnar Solskjær er avhengig av å løfte Molde til et topplag igjen for å holde interessen fra engelske klubber ved like.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Etter fem tap og ett fattig poeng på de første seks kampene denne sesongen, ligger den regjerende seriemesteren desidert sist i eliteserien. Søndag ble det tap for fjorårets sølvlag Strømsgodset, og presset har økt betraktelig på manager Ole Gunnar Solskjær.

– Etter utelukkende suksess i sine første år som manager, er motgangen nå noe helt nytt for Solskjær. Selv om han er erfaren, oppleves nok dette som en tøff tid, tror Scheie.

– Det er selvfølgelig ikke positivt det som skjer i Molde nå, medgir tidligere Wolverhampton-manager Ståle Solbakken.

Springbrettet Molde

For da Solskjær ble presentert som ny Molde-sjef i november 2010, var ambisjonen å gjøre Molde til et topplag. Den tidligere Manchester United-profilen lyktes fra første spark på ballen, og ledet Molde til to strake serietitler.

Engelske klubber som Bolton, Blackburn og Aston Villa viste alle interesse for Solskjærs managerkvaliteter, uten at nordmannen flyttet tilbake til England.

– Ole Gunnar Solskjær er ansett som en fremtidig stjernemanager i England, sa Telegraphs fotballjournalist Mark Ogden til NRK.no i oktober i fjor.

Det har heller aldri vært tvil om at Solskjær har ambisjoner om å lede et lag i Premier League.

– Molde er et springbrett for Ole Gunnar, det er det ingen tvil om. Han har fra dag én hatt planer om å klatre på managerstigen, sier Scheie.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Solskjær Berg Hestad

Ole Gunnar Solskjær og Daniel Berg Hestad har kunnet juble for to strake seriemesterskap. Nå går det langt tråere for Molde.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Kroken å på døra?

Derfor er det langt fra gunstig at Molde - som regjerende seriemester - nå kaver i bunnen av eliteserien.

– Per dags dato ligger ikke Solskjær godt an til å bli manager i Premier League. Hvis han ikke klarer å snu trenden, kan det være kroken på døra for hans fremtid i England, sier Scheie.

Akkurat dét har Mark Ogden tidligere advart mot.

– Den største tabben han kan gjøre er å vente for lenge med å bestemme seg. Da kan han gi inntrykk av at han ikke er moden for oppgaven, at han er for forsiktig. Disse tilbudene kommer jo ikke på bordet altfor ofte, sa Ogden til NRK.no i november.

Ståle Solbakken

Tidligere Wolverhampton-manager Ståle Solbakken tror Solskjær har alle muligheter til å bli Premier League-manager, uavhengig av hvordan Molde gjør det i årets eliteserie.

Foto: NTB scanpix

– Nettopp derfor er Solskjær nødt til å løfte Molde tilbake til toppen, sier Scheie.

– Selv ikke nedrykk ødelegger

Det er ikke Solbakken, som fikk sparken i Wolverhampton i januar, enig i. Han mener nemlig at Solskjærs navn er så stort i England at han vil være aktuell for Premier League uavhengig av Moldes prestasjoner i serien.

– Jeg tror selv ikke at et Molde-nedrykk vil ødelegge Solskjærs sjanser til å få seg en managerjobb i England. Det sier litt om hvor godt likt og bemerket han er der etter tiden i Manchester United.

– Husk også at hans managerkarriere var prikkfri inntil seks uker siden, påpeker Solbakken.

Nettopp Solskjærs store suksess hittil i managerkarrieren er hva som vil få ham ut av uføret, mener Scheie.

– Selv om jeg tror at han kan ødelegge sjansene sine i England om Moldes elendige form vedvarer, må jeg få si at jeg tror han snur dette til noe positivt. Han er erfaren og han har god kunnskap. Derfor vil det overraske meg stort om Solskjær og Molde ikke finner ut av problemene, avslutter NRKs fotballkommentator.

  • Moldes neste seriekamp er borte mot Start mandag 6. mai. Den kampen kan du følge på NRKs nettsider fra klokken 19.00!

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp