NRK Meny
Normal

Scheie: – En typisk goalgetter

Den finske midtbanespilleren Riku Riski kan bli gull verdt for Hønefoss. Arne Scheie er imponert over lagets toppscorer.

Riku Riski

Riku Riski (i midten) har tatt Tippeligaen med storm etter overgangen fra polske Lodz. Med fire mål på de siste to kampene har han hjulpet et ubeseiret Hønefoss til en imponerende femteplass på tabellen.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

HØNEFOSS - FREDRIKSTAD (1-1)

Riku Riski har vist seg som en veldig spennende spiller innledningsvis i årets Tippeliga-sesong.

Foto: Varfjell, Fredrik / Scanpix

Før sesongstart ble Hønefoss av mange spådd en tilværelse i bunnen av eliteserien.

Så langt har imidlertid Leif Gunnar Smeruds mannskap imponert stort, og selv om det kun er spilt fem kamper av årets sesong, ser det ut til at laget fra Hønefoss skal gjøre spådommene til skamme.

Etter 3-1-seieren hjemme mot Aalesund søndag, ligger Hønefoss helt oppe på femteplass på tabellen. Og mannen som skal ha mye av æren for akkurat det er finnen med det fengende navnet Riku Riski (22).

Imponert Scheie

NRKs fotballekspert, Arne Scheie, mener Riski har fått en fantastisk start på årets sesong.

Arne Scheie

NRKs fotballekspert Arne Scheie.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

– Han har bidatt til at laget har blitt en av de virkelig store overraskelsene i eliteserien, sier NRKs fotballekspert, Arne Scheie.

Scheie har latt seg imponere over spillerens målteft.

– Han har typiske goalgetteregenskaper, og har vist at han vet hvor målet står. Han har vært veldig viktig for laget nå i sesongstarten, sier Scheie.

– Tilbud fra Europa

22-åringen spilte i polske Lodz i fjor, men tok turen til Hønefoss sammen med broren Roope (20). Mens Roope er på utlån fra italienske Cesena fram til august, valgte Riku å skrive under på en treårsavtale.

Og det til tross for tilbud fra langt større klubber.

– Riku hadde noen gode tilbud fra Europa, men valgte å komme til Hønefoss for å utvikle seg videre, sier trener Leif Gunnar Smerud til TV2 Sporten etter kampen mot Aalesund.

Riski fikk nemlig lite spilletid i polske Lodz, og midtbanespilleren mener selv det var riktig å komme til eliteserien.

– Jeg hadde et vanskelig år i fjor, så jeg ville komme til et sted hvor jeg kunne spille og slå meg til ro, forklarer Hønefoss' nummer 10.

Artikkelen fortsetter under bildet

Riski

Her har Riku Riski akkurat kranglet inn 2-1-målet mot Aalesund i duell med Aafk-keeper Sten Grytebust.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

Toppscorer

Riku Riski sørget på egenhånd for at Hønefoss vant 2-0 borte mot Stabæk i forrige runde, da han scoret begge målene i den andre omgangen på Nadderud.

Mot Aalesund søndag stod det 1-1 til pause, men nok en gang viste Riski seg gull verdt etter sidebyttet.

Først snappet han ballen og trillet inn 2-1 etter en gedigen tabbe i AaFK-forsvaret, før han på vakkert vis vippet ballen over Aalesund-stopper Daniel Arnefjord og plasserte inn 3-1 kvarteret før slutt.

– Det går virkelig bra om dagen, sier Riski til NRK etter kampen.

Med fire mål på sine siste to kamper er han toppscorer i eliteserien sammen med Haugesund-duoen Nikola Djurdjic og Alexander Söderlund.

– Ting ser ut til å gå min vei om dagen. Det er ikke alltid slik, men jeg håper det fortsetter, forteller 22-åringen, som skrev treårskontrakt med Hønefoss før inneværende sesong.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.